http://www.psx-sense.nl/plaatjes_2011/img_4d5a62f49c79f.jpg

Op de Tokyo Game Show heeft Sony Worldwide Studios baas Shuhei Yoshida de Remote Play functie van de PS Vita gedemonstreerd. Deze functie stelt bezitters van een PS Vita in staat om hun handheld te verbinden met de PlayStation 3. Natuurlijk kennen we deze functie al van de PlayStation Portable, maar de PS Vita gaat een stapje verder.

Zo vertelde Yoshida over de mogelijkheden met Remote Play zoals cloud saving en cross play. Een mogelijkheid die echter al in ontwikkeling is en in een al redelijk ver stadium, is PS3 games spelen op de Vita.

Via WiFi of 3G verbind je de PS Vita met internet en zo ook je PS3 en kun je het beeld wat normaliter uit de PS3 komt als het ware ‘streamen’. Dit betekent dat je vanaf elke plek waar je internet op je PS Vita hebt, bij je content op je PS3 kunt komen. Dit geldt voor zowel video’s, foto’s muziek als ook voor games.

Alhoewel de technologie nog steeds in ontwikkeling is wist Yoshida te demonstreren hoe je Killzone 3 op de PS Vita kunt spelen. De game draaide in weze op een PlayStation 3 maar de output werd gestreamt naar de PS Vita. Het spelen zelf gebeurd dan natuurlijk met je handheld, waarbij je gewoon de controls van de PS Vita kunt gebruiken. Hieronder zie je hoe dit ongeveer in zijn werk gaat.

http://youtu.be/RDLFqiUoon0

Natuurlijk mist de PS Vita de schouder-buttons L2 en R2, dit wordt gecompenseerd met de touchpad achterop de PS Vita. Sony is hier overduidelijk nog mee aan het spelen en het touchscreen kan natuurlijk ook altijd voor inbreng zorgen in de controls.

Volgens verschillende mensen die de presentatie hebben bezichtigd verliep het spelen behoorlijk soepel en waren er bijna geen haperingen. Het publiek was dan ook redelijk stil en onder de indruk van de mogelijkheden die Remote Play met zich meebrengt.

Daarnaast toonde de grote baas van Sony ook nog eens de mogelijkheden om de PS Vita als verlengstuk te gebruiken voor games op de PS3. Zo gebruikte een project leader de PS Vita als vliegtuig-controller voor een LittleBigPlanet 2 level in de stijl van King Kong.

http://youtu.be/uFFJAgvqnlQ

Dit betekent dus dat je straks ook games gaat krijgen die niet eens een DualShock 3 vereisen, maar gewoon speelbaar zijn met de PS Vita op allerlei interactieve manieren. Je moet het dus zeg maar zien als een DualShock 3 controller met touchscreen en rear touchpad, die de horizon van besturen alleen maar verbreed.