Remote Play op de PS Vita, PS3 games spelen op je handheld

http://www.psx-sense.nl/plaatjes_2011/img_4d5a62f49c79f.jpg

Op de Tokyo Game Show heeft Sony Worldwide Studios baas Shuhei Yoshida de Remote Play functie van de PS Vita gedemonstreerd. Deze functie stelt bezitters van een PS Vita in staat om hun handheld te verbinden met de PlayStation 3. Natuurlijk kennen we deze functie al van de PlayStation Portable, maar de PS Vita gaat een stapje verder.

Zo vertelde Yoshida over de mogelijkheden met Remote Play zoals cloud saving en cross play. Een mogelijkheid die echter al in ontwikkeling is en in een al redelijk ver stadium, is PS3 games spelen op de Vita.

Via WiFi of 3G verbind je de PS Vita met internet en zo ook je PS3 en kun je het beeld wat normaliter uit de PS3 komt als het ware ‘streamen’. Dit betekent dat je vanaf elke plek waar je internet op je PS Vita hebt, bij je content op je PS3 kunt komen. Dit geldt voor zowel video’s, foto’s muziek als ook voor games.

Alhoewel de technologie nog steeds in ontwikkeling is wist Yoshida te demonstreren hoe je Killzone 3 op de PS Vita kunt spelen. De game draaide in weze op een PlayStation 3 maar de output werd gestreamt naar de PS Vita. Het spelen zelf gebeurd dan natuurlijk met je handheld, waarbij je gewoon de controls van de PS Vita kunt gebruiken. Hieronder zie je hoe dit ongeveer in zijn werk gaat.

http://youtu.be/RDLFqiUoon0

Natuurlijk mist de PS Vita de schouder-buttons L2 en R2, dit wordt gecompenseerd met de touchpad achterop de PS Vita. Sony is hier overduidelijk nog mee aan het spelen en het touchscreen kan natuurlijk ook altijd voor inbreng zorgen in de controls.

Volgens verschillende mensen die de presentatie hebben bezichtigd verliep het spelen behoorlijk soepel en waren er bijna geen haperingen. Het publiek was dan ook redelijk stil en onder de indruk van de mogelijkheden die Remote Play met zich meebrengt.

Daarnaast toonde de grote baas van Sony ook nog eens de mogelijkheden om de PS Vita als verlengstuk te gebruiken voor games op de PS3. Zo gebruikte een project leader de PS Vita als vliegtuig-controller voor een LittleBigPlanet 2 level in de stijl van King Kong.

http://youtu.be/uFFJAgvqnlQ

Dit betekent dus dat je straks ook games gaat krijgen die niet eens een DualShock 3 vereisen, maar gewoon speelbaar zijn met de PS Vita op allerlei interactieve manieren. Je moet het dus zeg maar zien als een DualShock 3 controller met touchscreen en rear touchpad, die de horizon van besturen alleen maar verbreed.

Boxshot Killzone 3

Killzone 3

Releasedatum:
25-02-2011
Genre:
Shooter
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:

9 reacties

 1.    123 XP
  DL3B's avatar

  1 vraagje, kan je dan ook online spelen???

 2.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  @DL3B:
  Ja meneer je kan online spelen

 3.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  Chill. Wat nou Wii U? XD

 4.    428 XP
  Djives's avatar

  Heel gaaf ! Genoeg mogelijkheden levert dit op!

 5.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Dan kan ik dus overal in huis op de ps3/vita gamen! en ook buiten ( als het weer eens lekker weer is)

 6.    1949 XP
  elazzja's avatar

  Sony had deze patenten in 2009 aangevraagd. Een maand geleden toegewezen gekregen. Maar wat gaat er dan gebeuren met de Wii U. Ze moeten dus bij elk verkochte Wii U sony betalen (weliswaar niet zo veel) en ik zie nintendo dit ook wel doen maar Sony heeft alles wat de Wii zo speciaal maakt. Daarnaast is de Vita ook nog een deluxe handheld met 74 games tegen 31 maart. De Nintendo 3DS doet het niet goed wegens gebrek aan functionaliteit en games. De Wii U is achterhaald door de Vita. Nintendo zal denk ik opnieuw moeten beginnen met hun console om iets speciaals op de markt te brengen.

  Hoe dan ook gun ik het Sony aangezien ze een mooi apparaatje hebben. Daarnaast komt er een SDK voor Playstation suite (app store van playstation) waarbij men apps en games kan ontwikkelen voor android apparaten die compatibel zijn met de Vita. Dit wordt dag 1 buy voor mij.

 7.    112 XP
  tkDutchie's avatar

  de Vita is echt geweldig duurt gewoon veel te lang voor dat je eindelijk in europa kan kopen, want dat importeren ben je volgens mij duurder uit. of zit ik nu fout?

 8.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @elazzja: De WII-U is nu al een flop ‘en Sony is Nintendo een stap voor 🙂

 9.    102 XP
  Ps3vanolaf's avatar

  YES YES, dit is wat ik wilde al zo lang, hahaha GTA4 en tal van andere games op een handheld device,

  Sony4life Thank u

PlayStation Now beta video lekt uit, toont Killzone 3 gameplay
Sony feliciteert gamers met hun platinum trofee
Oorlogs veteraan prijst Killzone en Fallout om hun ‘authenticiteit’
Maak je klaar voor kortfilm Killzone Intercept