Nintendo 3DS geen competitie voor de PS Vita aldus Sony

Dat het niet al te goed gaat met de 3DS is ondertussen algemeen bekend, maar dat Sony het niet eens nodig vindt om rekening te houden met de 3DS als competitie voor de PS Vita is toch weer een iets gewaagdere stelling.

En toch zijn dit de woorden van Hiroshi Kawano, de president van SCEJ. Hij is van mening dat de 3DS geen concurrent is van de Vita. Niet gezien het feit dat beide handhelds compleet anders zijn op gebied van uiterlijk en technologie, maar vooral dankzij de prijs.

Ook is hij er zeker van dat de eerste 500.000 exemplaren van de Vita in Japan razendsnel uitverkocht zullen zijn en dat dit mede te danken zal zijn aan de 3G functionaliteiten van het apparaat. Hoe de echte verkoopcijfers gaan luiden komen we snel genoeg achter met de release in Japan op 17 december.

7 reacties

 1.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  haha tuurlyk dats gwn absoluut een feit hoef je geen kennis voor te hebben

 2.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  Nouja, natuurlijk zijn de graphics en de button layout etc. veeeel mooier dan de 3DS, maar Nintendo heb toch zeker een paar toptitels waarvan ik het jammer vind dat de PSVita die niet krijgt (Zelda, Mario kart)

 3. crew Management -    4799 XP
  M4GN3T's avatar

  @XRamon101X: Zulke top titels hebben ze ook alweer niet, gewoon dat zelfde liedje met elke generatie consoles maar weer. Mario..zelda..man hangt niemand dat dan op den duur gewoon de strot uit?

 4.    1934 XP
  elazzja's avatar

  @XRamon101X: Wow. De eerste mario voor 3DS is nog niet eens uit. Daarnaast is het weer van hetzelfde liedje. Er zal niks speciaals inzitten. Double Dash vond ik eigenlijk de beste na 64 alleen omdat die vernieuwend was in zekere zin.

  Zelda is wel goed maar er kwam gewoon een remake uit in 3 dat blijkbaar geen verkoopargument meer is aangezien dat niet eens zo goed werkt op de 3DS. Ik heb NFS the Run gespeeld erop maar in 3D vond ik het moeilijk om iets te kunnen zien onder eendert welke hoek. Ik heb dus 3D uitgezet en het leek net een PS1 game. Vind ik niet zo’n vooruitgang en de consument weet dat ook.

  De Vita daarentegen heeft met spectaculaire games, specs en mogelijkheden genoeg in huis om beter te verkopen dan de PSP.

 5.    6677 XP
  Myx's avatar

  De launch gaat iig beter zijn dan die van de 3ds.

 6.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @XRamon101X: De 3ds heeft nog geen top titels.

 7.    109 XP
  Kenney's avatar

  Heeft een heel erg groot ‘wij van WC Eend adviseren WC Eend’ gehalte.