Bethesda laat info los over voice actors en graphics Skyrim

Het is zonder twijfel dat The Elder Scrolls IV: Oblivion een fantastische game was. Zelfs als je de game nu opstart kan hij er nog mee door. De game laat echter ook een aantal mankementen zien waar bij Skyrim zonder twijfel op gelet zal worden. Veel klachten over Oblivion van fans waren namelijk hetzelfde. De algemene ergernis was dat veel stemmen van NPC’s hetzelfde waren en dit stoorde velen nogal.

Bethesda’s Pete Hines werd de vraag gesteld of dit probleem in Skyrim is aangepakt en of NPC’s van verschillende rassen ditmaal wel verschillende stemmen zullen hebben. Hines kon de fans verzekeren dat er een stuk meer voice actors zijn ingehuurd dit keer om de NPC’s allemaal hun eigen stemmetje te geven.

Naast deze geruststellende info liet Hines ook nog iets los over de graphics van de PS3 versie van de game. Toen Todd Howard Skyrim aan het spelen was dacht Hines dat dit gewoon de PC versie was. Hij was dan ook verbaast toen Howard de PS3 controller liet zien. De PS3 versie zal dus vrijwel identiek zijn aan de PC versie op grafisch vlak.

The Elder Scrolls V: Skyrim staat gepland voor een release op 11 november.

Boxshot The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim

Releasedatum:
11-11-2011
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Bethesda Softworks
Ontwikkelaar:

14 reacties

 1.    54 XP
  deltra's avatar

  Hoeveel games komen er wel niet op 11 november.

 2. Anoniem -   
  Nils's avatar

  @deltra: Teveel, aangezien ik nu 2 games moet spelen bij zelfde release. LOL. xD

 3.    482 XP
  Flow's avatar

  @deltra: @Nils: OVERKILL!!!

 4. Anoniem -   
  Ap0c NL's avatar

  Dat is zo simpel opgelost. Je kan stemmen pitchen zonder te versnellen.
  Je kan stemmen ook zo aanpassen dat het als een oma klinkt of als een baby. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het transformen. 🙂 Je hebt hooguit een paar verschillende stylen van praten nodig en je bent gedekt.

 5. Anoniem -   
  Ap0c NL's avatar

  dat met identiek aan de pc is natuurlijk totale bullshit.

  De PS3 zal nooit, maar dan ook nooit betere graphics kunnen tonen dan de Xbox 360. Ik geloof dat jullie het gewoon nog steeds niet snappen.

  Een video kaart uit die generatie met maar 512mb ram en met de huidige technieken die al vele malen sneller en qua grafische engines verbeterd zijn gaat de PS3 behalve meer opslag nooit betere graphics krijgen.
  Je kan mij echt niet vertellen dat ik een 2 gigabyte ram videokaart heb met directX11 en shader model5 en 32x antialiasing en dat die primitieve videokaart van de ps3 dan dezelfde graphics toont. Leer GVD is een keer de feiten man. Opgeblazen bullshit is dit.

 6. Anoniem -   
  stuff's avatar

  “Veel klachten van fans waren namelijk hetzelfde voor Oblivion. Zo waren veel stemmen van NPC’s hetzelfde en dit nam toch wel een deel van de ervaring weg.”

  dat klinkt toch niet?

 7. Anoniem -   
  stuff's avatar

  @Ap0c NL LOL, volgens jou ligt dus alles aan het geheugen van de videokaart 😛
  Volgens mij weet je niet echt wat je zegt. En daarbij heeft ps3 256 vram en 256 xdram, wat je ook al niet zwart op wit met 512 gddr3 ram moet vergelijken. Wat daar nog bijkomt is dat de cell cpu grafische taken opzich kan nemen.
  Nuja, noem me de 2 mooiste games van deze console generatie tot nu toe? Idd, uncharted 2 (binnenkort 3) en god of war 3. hmmm, 2 ps3 games, dat is raar?

 8.    420 XP
  Zwerver7's avatar

  Todd Howard zei dat de PC versie veel beter was dan de console versies. En nu zegt Pete Hines dat alle versies gelijk zijn? Zal wel.

 9.    482 XP
  Flow's avatar

  @Zwerver7: Hij zegt dat ze vrijwel identiek zijn. Dat betekent dat er dus wel verschillen zijn, maar deze erg klein zijn. Denk hierbij aan texture detail, hoe ver je kan kijken etc.

  Je zal er niet aan ontkomen dat de PC versie op een monster PC er beter uit ziet dan de console versie van Skyrim. Bethesda doet er alleen alles aan om deze verschillen zo klein mogelijk te maken.

 10. Anoniem -   
  acces's avatar

  @ Ap0c NL
  Vergeet niet dat de PS3 een dual quad core cell processor heeft die het meeste werk doet, ook al heeft hij maar 256 mb ram. PC versie zal er een klein beetje beter uitzien maar 360 versie niet. Zoek maar op Uncharted 2 gameplay footage (in hd) ,dan zie je dat de PS3 op grafisch gebied kont schopt.

 11.    776 XP
  Sevinho's avatar

  @deltra: Sint maarten he ;P

 12.    844 XP
  thom430's avatar

  @Ap0c NL: Hij zegt een PC, hij zegt, niks, maar dan ook helemaal niks over wat er in zit.
  Een zwakke laptop is ook een PC, maar die kan hem niet draaien, dus je achterlijke aannames zijn nogal nutteloos.

 13. Anoniem -   
  gameXL's avatar

  @Ap0c NL:

  “De PS3 zal nooit, maar dan ook nooit betere graphics kunnen tonen dan de Xbox 360. Ik geloof dat jullie het gewoon nog steeds niet snappen.”

  Bedoel je niet de PC ipv xbox360?

 14.    510 XP
  Seven's avatar

  Ach… Het wordt gewoon een geweldig spel, zeker ook op de ps3

Bethesda over het ontwikkelen van Skyrim VR
Special: Onze eerste stappen in Skyrim met PlayStation VR
Bethesda vraagt opnieuw €69,99 voor The Elder Scrolls V: Skyrim VR
Savedata van Skyrim is niet over te zetten naar Skyrim Remastered