Vonden jullie Mass Effect 2 tof? Ja? En Dragon Age: Origins viel zeker ook wel in de smaak? Jullie zijn zeker niet de enige die deze twee games tof vonden. Zowel de pers als het game publiek prezen deze twee titels de hemel in. De games kregen torenhoge cijfers en verkochten velen exemplaren in de eerste weken. Ook de DLC voor beide games verkocht goed. Als je denkt dat ontwikkelaar BioWare wel gerekend had op zo’n groot succes dan heb je het toch even flink mis.

De ontwikkelaar was namelijk ook redelijk verrast door het succes van beide titels. Natuurlijk hadden ze wel verwacht dat de games populair zouden zijn en in bepaalde kringen erg goed zouden verkopen, maar zo’n groot en breed succes had BioWare niet durven dromen.

“I think they both overperformed, both critically and commercially, relative to our original targets, which were very high and ambitious,”

“The teams just outdid themselves, I think in both cases, to make something really great.”

BioWare’s Dr. Ray Muzyka vertelde dat beide titels eigenlijk overgepresteerd hebben. Ondanks dat BioWare de doelen voor Dragon Age: Origins en Mass Effect 2 hoog hadden gesteld, zijn de resultaten ver boven verwachting. Des te jammer dat Dragon Age 2 een slippertje was van BioWare. Hopelijk zetten ze dat recht met het derde deeltje van de serie.