DC Universe Online was één van de eerste games op de PlayStation 3 om een maandelijks betalingssysteem in te voeren. De MMO sloeg niet heel erg aan en het valt niet te ontkennen dat dit waarschijnlijk de reden was. Voor de mensen die de game wel aanlokkelijk vonden maar niet maandelijks willen betalen is er nu goed nieuws.

DC Universe Online wordt namelijk in oktober free to play en volgens Lorin Jameson, producer bij SOE, was dit vanaf het begin eigenlijk al het geprefereerde model:

“This is the right business model. If I can be honest, the game ended up costing a lot more than we thought it would, and this was our preferred business model from day one.”

De free to play spelers krijgen gewoon toegang tot alle content in DC Universe Online en zullen DLC, nieuwe character slots, powers en nog veel meer kunnen aanschaffen. Premium spelers die meer dan €5,- hebben uitgegeven krijgen meer character en inventory slots dan de rest evenals nog extra voordelen.

Tot slot zijn er dan de ‘Legendary’ spelers, die 15 dollar per maand neertellen. Deze spelers krijgen toegang tot alle content van de eerder genoemde groepen evenals nog eens 15 character slots, 80 inventory slots en nog wat voordelen. Wat ons betreft is het wel een slimme zet, maar zoals Jameson al aangeeft hadden ze dit beter vanaf het begin kunnen doen.