We durven alvast al ons geld erop in te zetten dat zodra de Battlefield 3 beta verschijnt in de PlayStation Store, deze minstens één record gaat breken. De beta wordt nu al door iedereen zo lang verwacht dat de spanning hoog oploopt en dat zelfs DICE de boel niet meer helemaal in de hand heeft. Daarom hebben wij even op een rijtje gezet wanneer we nou precies de beta kunnen verwachten en natuurlijk wat je er precies voor moet doen!

Dit laatste is behoorlijk simpel. Iedereen zal de Battlefield 3 open multiplayer beta kunnen downloaden. Mensen die de Medal of Honor Limited Edition hebben aangeschaft zullen 48 uur van tevoren aan de slag kunnen aan de beta met een wat exclusiever gezelschap. De laatste tijd was er wat ophef omtrent een tweet van Battlefield waarin ze zeiden dat je ook nog je Medal of Honor blu-ray nodig zou hebben. Deze tweet werd echter snel rechtgezet door de volgende:

De vervroegde toegang voor Medal of Honor bezitters zal dus NIET de blu-ray vereisen, ondanks andere berichten. Ook mensen die de game pre-orderen vanaf Origin zullen 48 uur van tevoren toegang krijgen tot de beta, maar dan wel tot de PC versie.

Vervolgens brandt er natuurlijk een belangrijke vraag: “Wanneer komt die beta dan eindelijk?”. Er is goed nieuws en er is slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat de exacte datum nog steeds niet bekend is en dat DICE niet van plan is om deze zomaar vrij te geven, als we zo even de TL van de Battlefield Twitter doorkijken. Wat ze ons wel konden vertellen was dat de beta in ieder geval nog deze maand zal verschijnen.

Goed, dat zijn dus nog maximaal elf rusteloze dagen wachten en daar kunnen we stiekem wel mee leven. Tot slot is er nog slechts één vraag om te beantwoorden: “Hoe lang kunnen we nou knallen in de beta?”. Ook daar moeten we jullie helaas teleurstellen, dit is nog steeds niet bekend gemaakt en ook dit wil DICE niet zo snel vrijgeven.

We zullen dus nog heel even moeten wachten tot we eindelijk aan de beta kunnen beginnen en we verwachten dan ook ieder moment een officiële aankondiging met alle benodigde info op de Battlefield Blog of Twitter. Eén ding is zeker, zodra wij het weten zullen jullie de eerste zijn om het hier van ons te horen, op PSX-Sense!