Resistance 3 verkoopcijfers niet optimaal te noemen

De Resistance serie is een zeer bekende serie die de PlayStation 3 domineert vanaf dagje één. Door het succes van het eerste deel zijn er al twee vervolgen, waarvan de laatste nog maar net in de winkelschappen ligt.

Door dit grote succes en de hoge review cijfers, zou je toch wel denken dat de game al flinke verkoopcijfers heeft gehaald. Dit valt in feite nog vies tegen, aangezien er in de eerste week ‘maar’ 274,051 exemplaren zijn verkocht. Voor een Triple-AAA game is dit vrij weinig en al helemaal als het een exclusive is.

De multi-platform game Dead Island, heeft met aardig minder adverteren en een minder bekend bedrijf bijna hetzelfde aantal gehaald in de eerste week, namelijk: 223,899. Uiteindelijk is het allemaal natuurlijk een behoorlijke hoop geld, maar stiekem hadden we wel wat meer verwacht van Resistance 3.

Boxshot Resistance 3

Resistance 3

Releasedatum:
06-09-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:

13 reacties

 1.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  games zijn duur en er komen interessantere titels aan dus ja..

 2.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  wtf nooit verw8 this egt een topgame hb de campaign gister uitgespeeld geweldige game!!

 3. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  die game verdiend beter maar met games als battlefield 3 mw3 skyrim dan snap ik het wel mensen geven liever hun geld daar aan uit

 4.    78 XP
  Merlin1201's avatar

  Ik denk dat velen de demo hebben geprobeerd en net als ik toch gezien dat het toch allemaal wat tegenvalt tov de grafische toppers die in aantocht zijn.

 5.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @ricardo: Precies

  Maar dit is een top game, veel (sci-fi) game liefhebbers weten dat ook. Maar de meeste wachten nog even met het kopen van RT3 vanwege de prijs, €65,- … Ik verwacht dat deze game nog aardig wat miljoenen exemplaren zal gaan verkopen. 😉

 6. Anoniem -   
  gekko's avatar

  ik wacht nog tot hij in prijs verlaagt is dan haal ik hem wel.

 7.    1934 XP
  elazzja's avatar

  Ik moet deze ook nog halen maar het probleem is dat er zoveel komt. Dat is niet te doen.

  Dit is wat ik wil halen: Fifa 12 release, BF3 pc release, Resistance 3 @ 45 eur, Uncharted 3 release, Ps vita release met Killzone en Little Deviants.

  Daarnaast weet ik niet of Vgchartz wel betrouwbaar is. Veel hebben ze juist maar ze bekijken geen digitale verkopen. Soms zitten ze er helemaal naast. Soms hebben ze geen gegevens en soms lopen ze achter. Zo hebben ze een week gemist. Maar om zeker te zijn of Resistance 3 goed verkoopt moeten we volgende week zien. Als het net zo veel is dan loopt het wel goed.

 8.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Komt door bf3 unt3 mw3 en Batman skyrim

 9.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Wel begrijplijk ‘ik laat voorlopig ook een aantal games even links liggen, ben het te druk met andere games die ik nog niet uit heb gespeeld “waarvan 2 rpg met meer dan 100 uur gameplay” totaal (16 games) ‘dus dat is wel heel er veel’ plus daar komen ook nog: Dead Souls, Skyrim, Rage, ICO+Shadow… als pre-order bij. Oo ja ik moet ook nog dé Game of the year edition van The Wither uitspelen/beginnen (en nog een aantal DC games uit spelen).

 10.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @elazzja:

  khb de special edition wil em wel aan je verkopen voor 45 eu hoor XD

 11.    30 XP
  BelgiumAllstars's avatar

  De game viel me dan ook wel super hard tegen om eerlijk te zijn. De single player had op zen minst 2 keer zo lang mogen zijn. het heeft me juist 3 uurtjes in beslag genomen om dit spel uit te spele. Bij de 2 vorige resistance was de climax op het einde vele beter maar bij resistance 3 had ik iets van WTF is dit het.

 12.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @BelgiumAllstars: Goed dat je dit even meld: het heeft me juist 3 uurtjes in beslag genomen om dit spel uit te spelen
  ‘nu hoef ik hem zeker niet meer’.

 13. Anoniem -   
  KdK's avatar

  Triple-AAA? en als het een exclusive is moeten de verkoopcijfers hoger zijn? wat een zwak bericht dit zeg.

Resistance franchise lijkt voorlopig ten einde
Resistance Collection in Amerika verkrijgbaar op 5 december
Sony kondigt Resistance Collection aan
Het einde van de Resistance franchise lijkt in zicht