De PS Vita zal minder irritante firmware updates krijgen

We kennen het allemaal wel, je wilt net even lekker een potje knallen op de PlayStation 3 of even een potje Monster Hunter doen op de PSP, tot je een verplichte firmware update in je gezicht gesmeten krijgt. Dit duurt natuurlijk weer eeuwen en zodra de boel klaar is zie je niet eens veranderingen.

Sony is zich ervan bewust dat dit niet een optimaal systeem is en is dan ook van plan dit anders aan te pakken met de PS Vita. Shuhei Yoshida, een grote naam bij Sony, liet hierover het volgende weten:

“I agree, it’s very annoying when you only have one hour in your busy life to play a game, and when you have to spend 30 minutes out of that one hour to update the hardware.”

Dit betekent niet dat de PS Vita minder vaak firmware updates zal krijgen. Integendeel, Sony kijkt juist naar de opties om de firmware updates wel frequent te houden maar minder irritant en tijdrovend.

“So it’s not necessarily the frequency of how we update, it’s like you said — intrusiveness — of the current processes that we have on PS3 and PSP. I cannot talk about specific plans, but we are very aware of the issues, and we’d like to address those issues on PS Vita going forward.”

7 reacties

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Zou pas echt goed zijn als het downloaden in de achtergrond gebeurde en dat je dan alleen bij de installatie even moet wachten.

 2.    510 XP
  Seven's avatar

  @Myx : Goed punt!

  Ach.. hoe erg is het nou om even een update uit te voeren.

 3.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Blij van! die op de ps3 duren alltijd belachelijk lang “dit gaat op de 360 veel sneller”.

 4. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Er is dus bekend gemaakt dat de psv geinporteerd kan worden, 🙂 maar hoe zit het dan met de stekkers (oplader) wie weet zit er dan wel alleen een oplaad kabel uit Japan bij. Niet te gebruiken in NL.

  Graag antwoord

 5.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  Beter.

  (Totdat hij gehackt word. Nja hij is zelfs al gehackt xD)

 6. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  euhm automatische update in de achtergrond en installatie in de achtergrond en dan krijg je rechts boven in een melding van je moet je ps3 opnieuw opstarten om de update te voltooien en als je dus klaar ben met games zet je je ps3 uit en later zet je m aan en dan is die update klaar

 7.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @Anoniem: Bij de jp-PSP kon ik gewoon het snoer omwisselen ( http://images.europart.nl/parts/jpg3/6171/img0033.jpg )