Sony: “De 3DS analog add-on is shockerend”

We hebben waarschijnlijk allemaal wel het nieuws meegekregen van de lachwekkende analoge add-on voor de 3DS. Deze add-on kondigde Nintendo officieel aan tijdens hun persconferentie op de Tokyo Game Show en alhoewel niet valt te ontkennen dat een tweede analoge stick wel handig is, zouden we dit nou niet bepaald als ideale oplossing bestempelen.

Sony is het kennelijk met ons eens, gezien de uitspraken van Shuhei Yoshida. Hij vindt de add-on nog al shockerend, maar is niet van mening dat deze ‘oplossing’ bestaan is door de onthulling van de PS Vita.

“Well it’s not like they looked at PS Vita and said ‘we need to do that as well’. I don’t know. It’s clear that they didn’t believe a second analogue was necessary when they designed the 3DS, so I can only guess it was requested by Capcom’s side. Maybe a Capcom producer told Nintendo that to play Monster Hunter ‘we need [two] analogue sticks.’ That I don’t know, so I can only guesstimate.”

Vervolgens ging hij nog één stapje verder:

“It was a bit shocking to see what they came up with.”

Gewenst of niet, we moeten toch wel mee gaan met de woorden van meneer Yoshida in deze kwestie. De oplossing is nou niet bepaald… subtiel en het toont ook gelijk aan dat er niet echt goed is nagedacht bij het ontwikkelen van de 3DS.

7 reacties

 1.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  tja het is maar wat je belangrijk vindt, ik weet wel dat wat van de VITA heeft maar de controller van de ps3 EN de XBOX hebben toch ook 2 analoge sticks? ik zie ze daar ook niet moeilijk over doen 😀

 2.    374 XP
  Goliath's avatar

  @Mark k.: Daar doen ze niet moeilijk over omdat dat al vanaf het begin besloten was en het niet leidde tot zo’n abominabele add-on die hierboven te zien is.. Nu ligt de handheld voor geen meter meer in de hand(lijkt mij dan), ligt het scherm niet meer in het middelpunt en voeg je een crappy plastic stuk toe aan je dure handheld. Het kan aan mij liggen hoor, maar dit soort dingen hoor je gewoon door te hebben tijdens de initiële ontwikkeling en hoor je niet later toe te voegen en te maskeren als een accessoire.

 3. Anoniem -   
  monoliet's avatar

  volgens mij is dit het antwoord voor een nieuwe versie met 2 stiks
  die straks op de markt gaat komen eenmaal de oude versie op is .
  maar om de andere mensen niet teveel tegen de benen te shotten is dit hun antwoord .
  en wat mark zegt moest reeds van het begin er bij zitten wanneer ie gemaakt werd .

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Het ziet er ook gewoon echt niet uit.

 5.    483 XP
  Klart's avatar

  Gelijk heeft hij. Wat een verschrikkelijk ding en wat een gepruts van Nintendo.

 6.    403 XP
  Hazzard12's avatar

  Als je dat handig vindt.

 7.    510 XP
  Seven's avatar

  Het is inderdaad geen staaltje vakmanschap geweest bij Nintendo.