PS3 firmware 3.72 zojuist vrijgegeven door Sony

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4e77de06eb9b3.jpg

Persoonlijk zelf worden we er een beetje moe van bij PSX-Sense, al die firmware updates voor de PS3. Sony staat bekend om firmware updates uit te brengen voor de kleinste fixes, het erge is alleen dat dit updates zijn van over de 100MB die flink wat tijd in beslag nemen om te installeren.

Nu hebben we er niks op tegen om af en toe even te wachten, alleen moet dit natuurlijk niet voor niets zijn. Dit laatste is alleen bijna altijd aan de orde bij Sony, de firmware updates van de laatste maanden hebben namelijk weinig toegevoegd.

Zo ook de zojuist aangekondigde PS3 firmware 3.72, die ook weer weinig toevoegt. Volgens Sony zal de system stabiliteit veranderd zijn en zijn de netwerk-services verbeterd. Hopelijk zal Sony alleen binnenkort een firmware update uitbrengen die wel de moeite waard is om te installeren, want dit schiet ook niet echt op.

A new PS3 system software update, v3.72, will be released soon. With this minor update, system stability during use of PS3 format software and network services has been improved.

De firmware zal hoogstwaarschijnlijk te downloaden zijn in de ochtend van dinsdag 20 september. Het installeren zal vereist zijn om gebruik te kunnen maken van PlayStation Network.

34 reacties

 1.    6 XP
  magmar126's avatar

  Beetje overdreven reactie van jullie zeg..
  Als er dan opeens een exploit wordt ontdekt dan valt iedereen over Sony heen dat er niet genoeg aan gedaan wordt..

  Kan je echt niet die paar minuten opbrengen om up-to-date te zijn?

 2. crew Management -    4775 XP
  M4GN3T's avatar

  @magmar126: Sony heeft zelf ook al toegegeven dit probleem te snappen. Dat artikel staat morgen online, punt is alleen dat sommige mensen een uurtje tijd hebben om even te gamen. Als je dan 15 minuten moet updaten kan dat heel irritant zijn. Niet alleen van je eigen situatie uitgaan, maar ook die van een ander.

 3. Anoniem -   
  Dennis's avatar

  @Magmar126
  Ik kon het niet beter gezegd hebben… Ook al hebben mensen minder tijd om te gamen dan nog slaat die reactie nergens op! En helemaal als PS3 only site vind ik dit erg jammer… Zoiets verwacht je van een Xbox of multiplatform site

 4. crew Management -    4775 XP
  M4GN3T's avatar

  @Dennis: Je kijkt niet objectief naar het geheel, Sony moet een manier vinden om updates die minor zijn niet een 100mb install te geven. Zoiets mag best gezegd worden.

 5. Anoniem -   
  Dennis's avatar

  @m4gnt3T

  Dan nog vind ik het overdreven, want je hoort ook niemand klagen als er patches moeten worden gedownload voor COD of andere games…
  Als het nodig is, dan is het nodig! Vooral als het PSN verbeterd dan vind ik het prima. Als mensen zo klagen over 10 min wachten, ja sorry zoek dan een andere hobby

 6. crew Management -    4775 XP
  M4GN3T's avatar

  @Dennis: Een patch is soms 20mb, als minor fix. Casual gamers klagen met alle recht over de lengte van updates, tijd is kostbaar voor veel mensen. Je kan dit gezeur vinden maar ben je nu echt van mening dat Sony hier niet wat aan moet doen om ’t te versnellen?

 7. Anoniem -   
  cas_09's avatar

  Aangezien m’n enige weg naar de online snelwegen m’n PS3 is, en deze meer dan eens vastloopt op allerhande sites (een paar maal zelfs bij de default homepage) zou deze stabiliteit meer dan welkom zijn.
  Ik vond het vanaf al frappant dat een ex-klasgenoot een stabielere browser wist te ontwikkelen dan dat prul dat een mediagigant als Sony op markt durfde te brengen.
  Waardeloze Flash-ondersteuning, een dikke lag (en frustratieniveau) opbouwen (die laatste is enkel intern… bij mij dus, lol), of regelrecht vastlopen voor de 3e keer in ’n half uur…
  Het zijn geen uitzonderingen, en voor wat een media-machine zou moeten zijn is dat imho wel erg triest. Daarbij heb ik overigens niets gezegd over de overige mogelijkheden die The Black Beauty beheerst… Enkel dat prul van een software dat de webbrowser moet voorstellen.

 8. crew Management -    4775 XP
  M4GN3T's avatar

  @cas_09: Deze firmware fixt niks aan de browser he

 9. Anoniem -   
  monoliet's avatar

  liever een update dan een console dat om de 2 min. ramt (freezed)
  of waar de beveiliging lek van is .( een beetje de illegale kopietjes pesten )
  binnen 2 min. binnen dus niet zagen !!!

 10. Anoniem -   
  anonymous's avatar

  Ik hoop dat je dan je je Nat type kan veranderen in open ipv. Strict:(

 11.    137 XP
  pimmetje-r's avatar

  @M4GN3T,

  Als jij 15 minuten doet over een update zou ik eens een snellere internetprovider zoeken als ik jou was…

 12.    117 XP
  Four-Roses's avatar

  Meer dan welkom meer stabiliteit! Want ik vindt het persoonlijk veel erger dat als ik maar een uurtje kan gamen dat het 20min duurt voordat ik fatsoenlijk in een potje kom en die gewoon kan uitspelen…. En idd ze zijn zo binnen 😉 maar wel fijn dat jullie deze info ondanks de frustraties wel posten.

 13.    153 XP
  Olli's avatar

  @anonymous: Dit ligt meer aan je router dan aan de firmware van je PS3

 14.    117 XP
  Four-Roses's avatar

  Zoo ook weer binnen,het was al geregeld voordat ik me peukkie en me bakkie koffie op had,nu maar eens ff kijken of er wat is verbeterd?? Geen mail ontvangen voor de elite beta helaas….

 15.    6677 XP
  Myx's avatar

  Moet toegeven dat ik het eens ben met M4gn3t want heb zo nu en dan dat ik even half uurtje een potje wil schieten en dan moet ik nog een update downloaden. Van de andere kant vind ik dan ook dat dit wel een iets te negatieve schrijfstijl was, vermeld dan gewoon wat je als comment had geschreven in het bericht en laat het daarbij.

 16. Anoniem -   
  Jord's avatar

  Ja die updates zijn zo binnen, toch moet er naar mijn mening wel positief geinformeerd worden door sites over fixes en minor updates. Deze zijn immers niet voor niets en voegen altijd wel iets toe, anders zouden ze er simpelweg niet zijn. Ik denk ook dat meer mensen er geen probleem mee hebben dan die daadwerkelijk helemaal gek worden van die updates. En zoals dennis al aangaf, mensen doen niet moeilijk als 1 van hun games moet worden gepatched.. Dus dit kan er ook wel bij. Al moet ik eerlijk zijk zijn, dat van Black Ops was wel overdreven.

 17.    310 XP
  killbilspier's avatar

  iedereen reageert overdreven dramatisch omdat M4GN3T te overdreven en dramatisch schrijft, LOL beetje hypocriet lopen doen hierzo

  ben het helemaal eens met M4GN3T vind ook dat sony echt te veel updates uitbrengt waar ik tot nu toe weinig van gemerkt heb maar ik game ook niet zo veel de laatste tijd dus soms is het wel en maand of 2 geleden dat ik mijn ps3 heb aangezet en dan heb ik gwn even zin om lekker ff te gamen en dan moet ik weer 100 updates downloaden, ik heb zelf niet zo snelle provider dus bij mij duren die updates heel erg lang!

 18.    510 XP
  Seven's avatar

  Prima hoor, blijf maar updaten.
  Zo lang het maar geen downgrade van het systeem betekend!

 19.    428 XP
  Djives's avatar

  Wees blij dat ze updates doen, er gebeurt nog iets .
  Bovendien stabiele connectie vind ik een goed punt, best belangrijk
  Ik verlies nog wel eens connectie tijdens een SF match.

 20. Anoniem -   
  DooM's avatar

  inderdaad overdreven reactie. gaan we nu ook asl zeiken als er wat veel updates komen? jullie moeten niet te veel luisteren naar Xbots die de ps3 updates belachelijk maken. als de updsates het psn stabieler maken en verbeteren zal het mij worst zijn hoeveel updates er worden doorgevoerd. om hierover te zeuren is gewoon flauwekul

 21.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  Heren, wrm al de commotie ? Is maar een melding.

 22. Anoniem -   
  Vincent's avatar

  En weer word psx-sense op de vingers getikt, terecht. miss een x beter na denken voordat jullie een artikel plaatsen??

 23.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  Nou maar ff ‘snel’ updaten dan… 

 24.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Ach ja, in dat kwartier haal ik een snack of ga ik mijn behoefte doen.
  Of zappen en dan weer gamen.

 25.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  sommige mensen in het buitenland hebben niet onze luxe qua internet geloof me dit is daar geen pretje!!

 26. crew Management -    4775 XP
  M4GN3T's avatar

  @Vincent: ik blijf bij mijn standpunt, ding is alleen dat iedereen hier van zijn of haar eigen situatie uitgaat. Niet iedereen heeft een snelle Hollandse internetverbinding, of 5 uur p/dag de tijd om te gamen.

 27.    682 XP
  Hypoman's avatar

  Stel je voor dat we weer 3 weken eruit liggen omdat we weer eens gehacked worden? Niet zeuren ps3sense!! Blijf goed bezig SONY!!

 28. Anoniem -   
  Maarten's avatar

  Liever een update teveel dan weer grote problemen met bijvoorbeeld PSN. Heb net even op de tijd gelet. Downloaden en installeren duurde hier exact 5 minuten en 42 seconden. Mensen met ene wat langzamere internet verbinding zullen er paar minuutjes bij op moeten tellen. Maar dan nog. Als we hier al geen tijd meer voor hebben dan is het tijd voor een andere hobby of om eens in de spiegel te kijken waarom je denkt er geen tijd voor te hebben.

  Nou zit driekwart van de gamers ook nog eens op school, en als er iemand tijd over heeft zijn het scholieren wel. Ik werk rond de 70 uur per week en maak tijd voor gamen vrij en heb altijd tijd voor een updateje. Het is maar hoe je in het leven staat.

 29.    40 XP
  sofaking's avatar

  @M4GN3T: Helemaal mee eens. Ik speel niet iedere week op mijn PS3 en het is vrij frustrerend dat ik zo vaak een update moet doen. Ik blijf tegenwoordig maar offline met m’n PS3 om die update te vermijden.

 30.    40 XP
  sofaking's avatar

  @Maarten: Wat M4GN3T probeert te zeggen is dat, wat ik net ook bedoelde te zeggen, als je laat zeggen 3 à 4 keer per maand gamed je vaak 2 van die 3 à 4 keer een update om je oren krijgt. Is het niet van de PS3 dan is het wel van een van je spellen. En dat is 50 tot 60 procent.

 31. crew Management -    4775 XP
  M4GN3T's avatar

  @Hypoman: Hack van het PlayStation Network heeft helemaal niks te maken met firmware updates en dat zal ook niet veranderen. Het gaat niet om ’t feit dat Sony niks aan de PS3 moet doen maar dat men een andere manier moet vinden om de updates te laten verlopen, snapt niemand dat hier nu dan?

 32.    682 XP
  Hypoman's avatar

  @M4GN3T: Ehh, je kunt wel degelijk via firmware je PS3 beter beschermt krijgen! Via Try-mash en ext-entity files aan te brengen maakt het veel moeilijker om toegang te krijgen tot je account die zonder dat men het weet open staat als je de online savegame optie gebruikt als je plus hebt. Het zijn maar kleine programma’s, en dus geen grote updates. Snap je?

 33. Anoniem -   
  GUS4's avatar

  Volgens Sony zal de system stabiliteit veranderd zijn en zijn de >netwerk-services verbeterd<. …Zelfs zo verbeterd dat je niet meer kunt inloggen op PSN.. :S Well done Sony!

 34. Anoniem -   
  matthias's avatar

  ik heb gehoord dat deze firmware in een dag ofzo gekraakt was