http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4e7892a4876f2.jpg

EA heeft vandaag via een persbericht laten weten dat de langverwachte Battlefield 3 beta op 29 september van start gaat. Eerder kon je op PSX-Sense al alles lezen over de beta en nu hebben we dan eindelijk een startdatum. De beta is voor iedereen toegankelijk en dus een public beta, de mensen die Medal of Honor hebben gekocht kunnen vanaf 27 september aan de slag met de beta.

Hieronder vind je het (ingekorte) persbericht dat EA zojuist de deur uit heeft gedaan. De map waarop je in de beta zal gaan kunnen spelen is Parijs, Operation Métro, die ook speelbaar was in de Alpha op de PC. De speelbare mode zal Rush Mode zijn, ongetwijfeld de populairste mode in Battlefield 3. Hieronder vind je tevens een gameplay trailer van deze map. De beta aankondiging-site vind je hier.

De beta eindigt op 10 oktober.

SCHIPHOL-RIJK, 20 september 2011 – DICE, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), heeft vandaag aangekondigd dat de multiplayer-bèta van Battlefield 3™ op 29 september 2011 zal worden opengesteld voor alle gamers. Op die dag kunnen spelers uit de hele wereld de game ervaren die door recensenten is uitgeroepen tot de beste online multiplayergame van het jaar, nog voordat de game op 27 oktober 2011 in de winkels zal liggen. De bèta speelt zich af in Parijs, op de map Operation Métro. Spelers moeten zich een weg banen van de parken in de buitenwijken van de stad tot een donker, platgebombardeerd metrostation en verder door naar de levendige straten rond de Parijse effectenbeurs. Twee tactische elite-eenheden nemen het tegen elkaar op in het populaire Rush Mode.

De multiplayer-bèta van Battlefield 3 wordt uitgebracht voor het PlayStation®3 computer entertainment systeem, het Xbox 360® videogame and entertainment systeem en PC. Gamers die de PC-download van de game op Origin (Powered by EA) reserveren, krijgen vanaf 27 september 2011 vroege toegang tot de bèta. De vroege toegang vanaf 27 september 2011 geldt ook voor alle klanten die een Limited Edition van Medal of Honor™ hebben gekocht.