Call of Duty groeit door innovatie

Call of Duty was al vanaf de beginjaren een succes te noemen. Na de release van Call of Duty 4: Modern Warfare werd de game nog succesvoller. De game verdient zoveel geld dat er ieder jaar een nieuwe Call of Duty game dient uit te komen en ook moeten de investeerders tevreden gehouden worden.

Om iedereen tevreden te houden moeten ze wel innovatief blijven en daar spreken ze ook intern over bij Activision, want de verkoop mag niet dalen. Gamers willen dat er wordt geïnnoveerd omdat ze ieder jaar een groot bedrag neertellen voor de game.

“That’s why it’s all about innovation. We’re fans of (the game) so we know where we want to take it, we know what would make us happy, and we are listening to other fans out there. … But you know what, it’s not (losing momentum) right now, it’s growing. You can see it out there. It’s so big, people love it and I get so many tweets from the community. It’s the biggest thing in entertainment. You stay paranoid because things can happen, but staying paranoid actually makes your game better.”

Boxshot Call of Duty 4: Modern Warfare

Call of Duty 4: Modern Warfare

Releasedatum:
09-11-2007
Genre:
Actie
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:

31 reacties

 1.    689 XP
  Esromeron's avatar

  Let the trolling begin.

 2.    776 XP
 3.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  eerst zien dan geloven ben zkr wel bereid om wat geld neer te leggen als ze dit elk jaar voor elkaar krijgen!

  Zou ook heel mooi zijn om een nieuwe engine te zien in de cod series

 4.    1609 XP
  BloodlyKill's avatar

  @saidddd93: hij is er ook elke jaar

 5.    844 XP
  thom430's avatar

  Nee, innovatie is wel het laatste waaran ik denk bij CoD…

 6. Anoniem -   
  denniskuhh's avatar

  en mensen gaan weer zeiken

 7.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  @denniskuhh: Haha, yep. Komt u maar zinnige comments…

 8. Anoniem -   
  gastZONDERip's avatar

  *kuch*

 9.    204 XP
  NLgerben's avatar

  Innovatie? Que?

 10.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  Voor een developers studio begint de eerste stap naar innovatie met een geheel nieuwe engine ..

 11.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  Nou dan mogen ze wel wat meer innovatie in hun games stoppen. XD we zullen zien of deze uitspraak waar is als MW3 uit is. Dan zal ik hem eens vergelijken met MW2 en de verschillen zoeken.

 12.    275 XP
  Maurie's avatar

  @PattyS3:
  ssssssstttttt

 13.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Maurie: Ssssssttt? Wat heb je nou steeds met je Ssssssttt? Is er iets mis met jou ofzo? Downie.

 14.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @BloodlyKill:

  laatste paar cods bracht geen innovatie vergeleken met de vorige delen kweet niet hoe jy der over nadenkt ma this gwn so…

 15.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  @PattyS3: ahahah zoek de verschillen. Nul uit nul

 16.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @saidddd93: Er waren wel wat nieuwe dingen hoor.. Maar je kan jezelf niet innovatief noemen als je een Engine van 4 jaar oud gebruikt. xD

  HTC Bwoy, niet overdrijven xD er zijn wel wat nieuwe features in MW3 vergeleken met MW2. Coole features. :p Maar het is niet zoals bij BF3; bijna alles nieuw. 😉

 17.    3140 XP
  moes's avatar

  ik denk dat battlefield als cod allebei niet zo innovatief zijn als mensen denken, want ik bedoel: er is niks verandert aan battlefield als het om gameplay gaat. Tis altijd een shooter geweest met grote gebieden en vehicles en niks anders. dus zo innovatief kan je het ook niet noemen, maar er is een ding wat battlefield zo verfrissend maakt en dat is dus die engine. Die mag je van mij best wel innovatief noemen. Ook de frostbite destruction sinds bc1 vond ik een innovatief iets (had grote invloed op de gameplay), maar daar bleef het hangen. En dit geldt ook voor cod, beetje hier en daar tweaken en nieuwe modes erin stoppen, nieuw perk systeem en shit and thats it. Die games zijn al goed zo dus waarom zou het moeten veranderen….behalve cod dan, want die moet nu echt wel met een nieuwe engine komen xD met nieuwe effecten enzo zoals battlefield 3. Krikt tenminste die vette ervaring een beetje op.

  PS: vernieuwingen die grote invloed op de gameplay hebben noem ik pas innovatie en niet met een beetje tweaken…..want dat kan iedereen :/

 18. Anoniem -   
  Nils's avatar

  LOL INNOVATION. Ja daar mogen ze nu wel mee beginnen!!

 19.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @moes: Battlefield 3 mag je wel innovatief noemen hoor.. Sterker nog, je mag Battlefield 3 BEHOORLIJK innovatief noemen. xD

  Waarom? Heel simpel:
  -Nieuw Engine
  -Betere Graphics
  -Destructie
  -Particle Lightening
  -Real Movement Technologie
  -Verbeterd wapen uiterlijk
  -Verbeterde Audio
  -Vehicle Customization
  -Volledig Modbare wapens
  -Knife animaties (backstab)
  -Heel veel nieuwe wapens
  -Heel veel nieuwe attachments
  -Heel veel nieuwe rewards en unlocks
  -Nieuwe game modi
  (-Game feedback van een EX-SAS)

  Deze lijst geeft een (klein) deel van alle nieuwe features etc in BF3 aan. 😉

  Dus eehm, deze nieuwe features en andere dingen hebben zeker grote invloed op de gameplay. 😉

  Innovatie = vernieuwing. En BF3 ís vernieuwing. Het is geen Bad Company 3, maar het echte vervolg van Battlefield 2. Een totaal andere game als de Bad Company games. Er is enorm veel innovatie als je BF3 met zijn daadwerkelijke voorganger, BF2, vergelijkt. 😉

 20.    3140 XP
  moes's avatar

  @PattyS3:

  juah das heel mooi zo´n lijstje en ik ben het met je eens dat er veel technische vernieuwingen zijn in bf3…dat zei ik ook al eerder in de voorgaande comment en blijkbaar hebben wij allebei een ander begrip over innovatie. Ik vind al die punten die op die lijst staan eerder kleine innovaties. ik bedoel: 90% van dat hele lijstje heb je wel is eerder gezien in bad company alleen deze keer wat dieper en mooier. Het is zeg maar meer van het zelfde alleen beter. En dat noem ik geen innovatie. Innovatie moet iets nieuws zijn vind ik. Je moet echt zo denken van WAAAUW DIT HEB IK NOG NOOIT EERDER IN EEN GAME GEZIEN, DAMM DIT IS ECHT NIEUW !! en dat had ik bijv in 2007 toen cod4 net uitkwam. Ik dacht wow, dat nieuwe perk systeem en wapen custimization van cod4, zo iets heb ik nog nooit gezien en het was zo tof dat jij je eigen gameplay bepaalde. Want jij koos uiteindelijk hoe jij speelde, omdat jij je eigen karakter bepaalde door middel van perks enzo. Dat had een grote invloed op de game. En de frostbite destruction die aangekondigd werd bij de teaser van bad company 1. Zo iets had ik ook nooit eerder in games gezien. Met die destruction kon je tenminste je eigen route nemen in plaats van helemaal om gebouw lopen en je kon het goed benutten voor strategische redenen.

  Ik wil niet zeggen dat battlefield 3 geen vernieuwingen kent, want jij weet heel goed hoe graag ik battlefield wil spelen. (AAH GODVERDOMME, NOG 7 NACHTJES VOOR DIE BETA :() Qua graphics is battlefield 3 zeker een innovatie maar gameplay niet echt. En Ik wil alleen zeggen dat ik een verschil zie tussen innovatie en vernieuwing.

  innovatie = electriciteit uitvinden
  vernieuwing = stekkerdoos uitvinden

  Tenslotte heeft battlefield 3 dat ook niet nodig, want die game is PER-FECT zo
  zo zie ik het 😉

  damm wat een lange comment xD

 21.    3140 XP
  moes's avatar

  @PattyS3:

  en trouwens, in bf2 xD ik moet opeens aan die stem denken van die arabische vrouw in die jets. Ze zegt iets met ”al taera bedoon tayar”. Dat betekent Airplane without a pilot. Herriner je nog? xD Dat ga ik wel missen in BF3 jets haha

 22.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  @moes: heel sterk terug gekomen, mooi argument trouwens die ; innovatie = electriciteit uitvinden vernieuwing = stekkerdoos uitvinden. Maar bn et ook met @PattyS3: eens op bepaalde aspecten. Jullie zouden samen in een debat team moete gaan ;p

 23.    3140 XP
  moes's avatar

  @HTC Bwoy !:

  hahaha thnx, juah sowieso xD we gaan onze eigen politieke gaming partij starten. Stem op PGP (Politieke Gaming Partij) ! LONG LIVE GAMING ! kunnen we de mensen die gamers in een slecht daglicht zetten is een keer kapot dissen.

 24.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @moes: “Qua graphics is battlefield 3 zeker een innovatie maar gameplay niet echt.”

  Je hebt BF3 nog nooit gespeeld, en het is niet zo dat de gameplay in BF3 hetzelfde zal zijn, gezien de gameplay heel anders zal zijn als BF2 en je BF3 eenmaal niet met BF:BC2 moet vergelijken.. Maar laat ik dat nou eens wel doen, er zijn in BF:BC2 geen jets, geen vehicle customization, geen particle lightening, geen real movement systeem, geen dedicated servers en geen game modi die wel in BF3 zullen zitten, etc. Dat lijken mij toch zeer innovatieve dingen, als je BF3 vergelijkt met BF:BC2..

  “Met die destruction kon je tenminste je eigen route nemen in plaats van helemaal om gebouw lopen en je kon het goed benutten voor strategische redenen.”

  En dat is in BF3 ook het geval, maar beter. In BF3 kan je ook mensen killen door op een gebouw te schieten waardoor er puin op hen valt. Ook heb je in BF3 de mogelijkheid om met je hele team te praten met je headset. (teamspeak) en niet alleen met je eigen squad, zoals dit het geval was in BF:BC2. En dat noem ik een grote strategische innovatie. Ook kunnen bepaalde zwaar metalen objecten niet stuk gemaakt worden in BF3, dit zorgt voor betere gameplay. (je hebt iets waar achter je kan schuilen als alles verder al kapot is)

  “Innovatie betekent het invoeren van nieuwe technieken in het productieproces of het voortbrengen van nieuwe of verbeterde producten.”

  Aldus het woorden boek.

  BF3 zal echt heel anders zijn als alle andere BF games. Er zijn namelijk heel veel nieuwe dingen in BF3. 😉

 25.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @HTC Bwoy !: Ja, lol xD

 26. Anoniem -   
  Djee's avatar

  @PattyS3: mooi lijstje hoor ,maar wat je daar opneemt zijn eerder kleine details dan echt innovatieve dingen

 27.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Djee: Een nieuw engine is geen klein detail. Een engine maakt de game. En de details zijn net zo belangerijk. 😉

  @moes: als je in MEC team zit bedoel je? xD ja dat zit misschien ook wel in BF3? Misschien ook in het Russisch? xD PGP xD

 28.    3140 XP
  moes's avatar

  @PattyS3:

  zoals ik al zei, we hebben allebei verschillende interpretatie over het woord ”innovatie”, maar dat maakt niet uit. Dat hebben meerdere mensen.

  En over BF2 gesproken 😀 die MEC bedoelde ik juah xD Ik hoop echt dat we dat wijf weer gaan horen. Door haar krijg ik dat echte authentieke gevoel battlefield gevoel. Ik vroeg me alleen af tegen wie die fatfuck burgerking amerikaantjes deze keer gaan vechten? Tegen de Irakezen of de Iranezen, want wat ik van Dice had begrepen is dat BF3 tussen de grens van Iran en Irak gaat afspelen…en Parijs enzo natuurlijk maar ik hoop niet dat we tegen die kut metroseksuele iranezen moeten vechten 🙁

  PGP FOR LIFE !!! xD

 29. Anoniem -   
  Hetwoordenboek's avatar

  De enige juiste interpretatie van het woord ‘innovatie’ is de algemene interpretatie die in het woordenboek staat.

  Innoveren betekend iets nieuws verzinnen / invoeren / toepassen of iets vernieuwen of verbeteren.

  iets nieuws verzinnen = electriciteit uitvinden = innovatie
  vernieuwing = stekkerdoos uitvinden = innovatie

 30.    3140 XP
  moes's avatar

  @Hetwoordenboek:

  dank u wel meneer woordenboek xD

  betekend = betekent btw, misschien een beetje dyslectisch woordenboek maja boeie…..jij snapt het in elk geval 😉

 31.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @moes: BF3 speelt zich af in Teheran, Parijs en New York 😉

  HAHA dyslectisch woordenboek wtf! xD toch heeft het woordenboek wel gelijk.. ;$

  xD

Respawn Entertainment praat over remaster van “eigen” Call of Duty 4: Modern Warfare
Call of Duty: Modern Warfare Remastered opnieuw vergeleken met de PS3-versie
Call of Duty: Modern Warfare Remastered ontvangt nieuwe screenshots
Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered krijgt nieuwe trailer