http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4e7a37b5ccf88.jpg

Eerder kon je al lezen dat het PlayStation Network om compleet onbekende reden opeens offline is. We worden dan ook in onze tip-box overspoelt door reacties van lezers dat het PlayStation Network ontzettend rare kuren vertoont. Zelf weten we nog niet wat er aan de hand is en Sony heeft ook nog niks te kennen gegeven. Wel hebben we opgemerkt dat elke gebruiker wat anders ervaart tijdens de downtime, zo meldt Morticuz het volgende:

ONLINE!!! ik kon me niet inloggen, ik drukte ik op de playstation store en opeens was ik online. misschien toeval, maar ik zou het proberen. nu BFBC 2 spelen zijn er meer online!!!

Mastakilla071 heeft alleen weer een compleet ander probleem, hij is wel online maar kan geen vrienden zien.

Had inderdaad wel online, maar geen vrienden. Beter snel weer goed, was weer bezig met de shooter game’s

Het is natuurlijk op het moment voor iedereen even slikken en afwachten wat er nu precies aan de hand is, we herinneren ons namelijk allemaal de PSN-hack van 21 april nog. Deze begon ook op dezelfde manier, onverwachtse downtime en tientallen berichten van Sony dat ze niet weten wanneer het weer online is.

De downtime duurt nu goed en wel ongeveer 4 uurtjes en er is nog steeds niet bekend wat er nu precies aan de hand is. Eerder vanmiddag lag de PlayStation website er alleen wel uit, of dit verband met elkaar heeft durven we niet te zeggen.

Voor het laatste nieuws rondom de PSN-downtime van 21 september 2011 kun je PSX-Sense in de gaten houden. Voor een live-status van het PlayStation Network kun je hier terecht.

Voor de mensen die bang zijn dat het PlayStation Network weer gehackt is, dit lijkt ons persoonlijk zelf zeer onwaarschijnlijk maar die mogelijkheid kunnen we natuurlijk niet uitsluiten. Het is alleen nog te snel om te oordelen of het om een technische fout gaat of nog een hack.

Toegevoegd om 21:22:
Sony heeft zelf ongeveer 20 minuten geleden het volgende aangegeven op de Europese PlayStation Twitter:

Current indications are that we’ll be restoring PlayStation Network services in approx. two hours. We appreciate your patience.

Een reden voor de downtime werd niet gegeven, of Sony de twee uur gaat halen of dat het een zoethoudertje is blijft voor sceptici onder ons een raadsel. De tweet verschijnt overigens bij sommige mensen niet in de timeline, dit kan een fout van Twitter zijn.

Toegevoegd om 21:28:
De nieuwe Firmware 3.72 hebben we zojuist gedownload op een PS3 die nog niet up-to-date was. Het online gaan lukte wel op een andere PS3, maar de PlayStation Store was onbereikbaar en alle vrienden waren offline.

Toegevoegd om 22:39:
Enkele gebruikers is het inmiddels gelukt in te loggen op het PlayStation Network. Als het goed is zal het PlayStation Network rond 24:00 weer helemaal online zijn.