Een Amerikaanse man die betrokken zou zijn bij aanvallen op de website Sony Pictures is opgepakt door de FBI. Het zou gaan om een lid van LulzSec, dit is een aftakking van Anonymous, die al eerder persoonlijke gegevens had buitgemaakt. De verdachte opereerde onder de naam ‘recursion‘ en zou meer dan een miljoen accounts hebben gestolen, inclusief wachtwoorden, e-mailadressen, thuisadressen, geboortedata en nog andere persoonlijke informatie. Naast deze informatie maakte hij nog 75.000 muziekcodes en 3,5 miljoen muziekbonnen buit.

Eerder deze maand werden er in Engeland nog leden van LulzSec opgepakt. Deze personen kregen een zeer opmerkelijk tussenvonnis: zij mogen op het internet geen specifieke nickname meer gebruiken.

LulzSec is de laatste tijd meermaals in het nieuws geweest omwille van verschillende andere hacks op Nintendo en op de Amerikaanse omroep PBS. Bij deze aanvallen werden er accountsgegevens gestolen en plaatste ze telkens ook een nepbericht. Ook publiceerde LulzSec privégegevens van deelnemers van de Amerikaanse tv-show X-Factor.

Bedankt voor het melden BloodlyKill! Heb je ook een nieuwstip voor ons? Stuur die dan door via deze link.