Opnieuw enkele details over Battlefield 3

September loopt langzaamaan ten einde en loopt met een stralend zonnetje over in oktober. Oktober is dé maand waarin misschien wel de grootste game van 2011 uit gaat komen: Battlefield 3.

De laatste tijd worden we overstroomt met informatie over deze game en we kunnen dan ook niet wachten totdat het eindelijk 25 oktober is, de dag dat hij dan eindelijk uit zal komen. Om alvast een voorpretje te krijgen zal vanaf 29 september eindelijk de multiplayer bèta van start gaan en dus kunnen we over vier dagen al gaan genieten van deze game.

De game is nog niet helemaal klaar en we weten nog lang niet alles over de game, vandaar dat ontwikkelaar DICE vandaag weer wat woordjes heeft losgelaten over deze game. Zo zien we enkele nieuwe details omtrent de friendly fire, “Dragon Breaths” en enkele wapens in de game.

 • On the topic of friendly fire: “Friendly Fire misunderstanding: FF is Off by default, On by default in Hardcore. Server option as well. Spread the word.”
 • When asked to confirm there’s no “Dragons Breath” ammo for shotguns: “Yeah. And no bottle rockets. Both have similar effectiveness.”
 • When asked if the SU-39′s cannon will have different balance/stats due to it being powered by gas-blowback (versus electricity for the GAU): “Given it fires 3000rpm and actually has less spin up than the GAU, they are very similar in game and life.”
 • When asked if burst firing would be harder in Battlefield 3: “Tap firing has a larger recoil than the same rounds fired in full auto actually.” He then followed up with: “If you tap fired as fast as full auto the spread would’ve the same. Control recoil and pace your rounds it’s better.”
 • When asked about the M1911 pistol, and who gets access to it: “The M1911 is available to both Gun Club [members] and Veterans, however there are additional Veteran bonuses.”
 • When asked about Medal of Honor Limited Edition owners and the Battlefield 3 beta keys they should be receiving: “You don’t need a key, if your EA account is entitled to MOH LE then you get the beta access automatically early.”
 • When asked about the under-barrel grenade launcher and its one-hit kill shots: “Much smaller splash, minimum arm timer, and only direct.”
 • When asked about DICE’s support for the game once it’s released: “We’ve planned updates and additional content support, plus there is always other projects…”
Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

35 reacties

 1. Anoniem -   
  Bazz321's avatar

  Bf3 wordt groots, no doubt. Maar grootste game van 2011? Denk t niet. Die plek is weggelegd voor Skyrim. En kom maar op met die beta, cant wait.

 2.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  Geen dragon breath ammo xD

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Mw3 wordt de grootste en vetste game van het jaar!!!
  Let maar op bf3 baby’s woehahahaha

 4.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @Naam…: Same game, differnt year

 5.    195 XP
  sabasNL's avatar

  Als BF3 niet het spel van het jaar wordt, heeft DICE toch echt iets fout gedaan. Heb vol vertrouwen dat het niet zo is.

  @Naam… Als BF3 spelers baby’s zijn, dan moet jij zeker een spermacel zijn.

 6.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  @sabasNL: Respect boy!!
  Die is goed lol

 7.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  Hahaha let’s fight on the battlefield Spermacell.. On topic: kan niet meer wachten, nog 3 lange nachtjes slapen ( ik reken erop dat hij om 00.01 online komt )

 8. Anoniem -   
  Bf3's avatar

  @sabasNL: Nah dan is naam meer een proton.

 9.    150 XP
  maxim380's avatar

  Miss dat ik de beta ook wel eerder krijg :O ik heb de tier one edition van MoH 2e hands, en ik vond het al zo raar dat bij de gun club er een paar dingen van de limited edition stonden :O

 10.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  Battlefield wordt uber vet op een high end PC. Op de console krijg je een slap aftreksel die op de speelervaring van de PC mijlen ver achter blijft.

 11.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  @MightyMostert: Ow jij hebt m al gespeeld op de console ??

 12. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Mw3 is tha bomb!!!

 13.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Naam…: En dan is het 8 November, en je stopt de MW3 disc in je PS3, én jonge, wat krijg je dan een grote deja vu!

  Haha, nee. BF3 en MW3 worden beide goede games. Alleen wie dé beste zal zijn moeten we toch afwachten. Maar MW3 word waarschijnlijk sowieso niet Game Of The Year. BF3 heeft een (veel) grotere kans om GOTY te worden. 😉

  @MightyMostert: Pipo, er zijn laatst ook weer wat console beelden van BF3 vrijgegeven, en die zien er echt niet slecht uit. Lol. En BF:BC2 had ook al hele goede Graphics op de PS3. En BF3 krijgt sowieso betere Graphics als BF:BC2 op de PS3, dus over die Graphics op de consoles heb je niks te lullen, want die worden gewoon ook enorm goed. Al dan niet zo super masterlijk goed als op de PC.

 14.    443 XP
  marty's avatar

  @PattyS3: Mooi samengevat!

 15.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  Games staan of vallen niet bij alleen graphics jongens.
  Kijk even naar de frames per secondes.
  30 fp/s is voor een FPS game echt heel weinig.
  Het aantal online spelers op de grote maps.
  Of je nu 64 mensen op een map speel je met hele andere tacktiek dan wanneer je maar 16 spelers hebt. Zit echt een heel groot verschil in.
  Maar voel jullie zelf niet aangevallen door mijn mening.
  Het is gewoon een opjectieve onderbouwde mening waarom ik dat vind.

 16.    3140 XP
  moes's avatar

  wtf is dragon breath ammo? xD

 17.    844 XP
  thom430's avatar

  @MightyMostert:
  Waarneer leren jullie CoD fanboys dat Call of Duty ook niet op 60 draait?
  30 FPS is gewoon de standaard, zo’n beetje elk spel draait erop, en BF3 is daarmee echt geen uitzondering.

  http://www.youtube.com/watch?v=OBjWP8EKmf8&feature=player_embedded

  Bekijk deze video eens goed en je zult opmerken dat MW2 op de PS3 zelfs onder de 30 komt, omdat het een matige poort is van de X360, waar BF3 volledig gebruik maakt van de kracht van de PS3 en van Blu-ray, het spel is op de 360 niet voor niks op 2 DVDs.

  @moes: Een vorm van munitie die een hagelgeweer is een soort van korte afstands vlammenwerper veranderd.
  http://www.youtube.com/watch?v=E8niD-n0lHk

 18.    3140 XP
  moes's avatar

  @PattyS3:

  ik vind bfbc2 beetje houterig besturing ondanks die mooie graphics. het had van mij wel soepeler gemogen die besturing. aan die beelden van bf3 kan ik een beetje zien en aanvoelen dat die besturing soepeler en anders aanvoelt. Het komt wat lichter/soepeler over(net als bf2). maja we zien wel.

 19.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  @thom430: Waar zeg ik dat ik een COD fanboy ben? Of is dat standaard als er kritiek is op een Battlefield game?

  30fp/s is geen standaard voor een FPS game. Het is een noodzaak van ontwikkelaars omdat de huidige consoles niet beter kunnen.
  Nee ik zeg het fout. Het kan wel (Killzone serie, Uncharted serie) maar kost het veel meer ontwikkeltijd cq kosten.

  Ik zeg ook niet dat Battlefield een slechte game gaat worden. Schijnbaar moeilijk lezen. Ik zeg dat de console versie een slap aftreksel wordt van de PC versie.
  Daarmee bedoel ik dus dat de game goddelijk gaat worden op de PC. En op de consoles gewoon een goede FPS game.

 20. Anoniem -   
  paul's avatar

  yea

 21.    204 XP
  NLgerben's avatar

  @MightyMostert: Gast, Ik speel al heel lang BFBC2 op mijn PS3 met 30 fps. Ik heb daar geen last van want 30 fps bij een battlefield is geen probleem. Bij fast-paced shooters zoals CoD is dat wel een probleem want daar is alles erg druk. De PC wordt inderdaad superieur maar de console versie is geen aftreksel. Natuurlijk zijn de graphics wat minder maar het wordt stukken beter dan BFBC2 op console. Frostbite 2 werkt gewoon goed op alle platformen. Nog niet de co-op beelden gezien/guillotine op console? Dat zag er goed uit! ps. ik voel me niet aangetrokken maar ik wil even laten weten wat ik ervan vind.

 22.    844 XP
  thom430's avatar

  @MightyMostert: Goed voorbeeld dat je daar aanhaalt met Uncharted als we het over het FPS genre hebben…
  Hoe dan ook, 30 FPS is gewoon de standaard voor console games(De enigste game die ik me kan bedenken die op 60 FPS draait is Rage, de rest, waaronder Killzone, Resistance, Battlefield etc.), het bestuurt goed PUNT.

  Als ik zo dit lijstje doorga;http://www.giantbomb.com/60-fps-on-consoles/92-3223/ dan kom ik alleen maar de CoD serie tegen maar die draait zoals gezegd niet locked.

  Maar het hele FPS argument is gewoon een marketingstrucje van Activision, voor heel die aankondiging van “wij draaien op 60 FPS” hoorde je niemand erover klagen of wisten mensen überhaupt niet wat het is…

 23.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  @thom430: Dat je er geen last van zal hebben lijkt me logisch als iedereen op 30fp/s gamed waarmee of waar tegen je gamed.
  Killzone 3 draaid op een volledige 60fp/s hoor. Maar dat was 1 klein puntje.

  Graphics moeten mooi zijn maar vind ik ook niet het belangrijkst.

  Grootste punt wat voor mij hard mee telt waardoor ik het een slap aftreksel vind van die van de PC versie zijn het aantal spelers (team vs team) die op de map spelen.
  Zeker gezien de grote van de maps. Je zal daarin nooit niet de spelervaring beleven die ze op de PC wel hebben.

  Maar goed ik ga hem ook gewoon kopen bij release hoor.
  Alleen dan wel op de PC.

 24.    3140 XP
  moes's avatar

  @MightyMostert:

  volgens mij draaiden die uncharted serie en die killzone serie toch wel echt op 30 fps 😉

  maar bf3 gaat zeker geen slap aftreksel worden van de pc versie. die console beelden die we hebben gezien waren mega mooi net als de pc versie.

 25.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @moes: Idd, BF3 besturing word beter. 😉 Dat kan je idd al aanvoelen in de trailers en gameplay etc. Maar het is dan idd ook het vervolg van BF2 en Niet van BFBC2. 😛

  @MightyMostert: BF3 draait op 30 FPS omdat je dan beter van alle Graphicsche pracht van BF3 kan genieten. En ze hebben niet 60 FPS gedaan omdat 30 FPS met een goede Blur filter bijna even goed is. En dan hebben ze net wat meer ruimte om andere coole functies etc in BF3 te plaatsen. 😉

  En BF3 heeft dan wel is waar maar een limiet van 24 spelers op console, maar het Battle gebied van de Maps zijn dan ook niet dezelfde grote op de consoles als op de PC. Die zijn aangepast op 24 spelers. Maar voor de jets en heli’s heb je nog gewoon de hele map grote om in rond te vliegen en vechten (dogfight) hoor. (dus de hele grote van de map net als op de PC) 😉

 26. Anoniem -   
  HahahA's avatar

  Jongens jullie zitten gewoon allemaal fout, mw3 wordt een goede game(melk), en bf3 wordt beter, maar als het om game of the year gaat, is de winnaar al duidelijk: UNCHARTED F*UCKING 3: DRAKES DECEPTION!!!!!!!!!!!!!!!!! JAAAAAAAAAAAA

 27.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  cod en bf3 zijn gwn allebei baasz klaar!!

 28.    3140 XP
  moes's avatar

  @HahahA:

  FUCK YEAH !! als je de singleplayer van uncharted 3 bedoelt…..

  maar de multiplayer wordt battlefield 3 echt wel de koning der koningen.
  en cod is dan het prinsesje :$

  ik moet wel zeggen dat de singleplayer van bf3 ook ass gaat kicken. want die xbox 360 operation guillotine gameplay Trailer was zekers niet
  slecht
  g
  @@PattyS3:
  *pfuu,
  je comment stelt me gerust en ik kan niet wachten ! xD ff tellen….27,28,29 ! nog 3 days te gaan en dan de beta 😀 en 27 oktober breekt de hel los.

 29. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @MightyMostert: En dan schrijf je objectief met P!!! Lol!! Zeker zo’n puistenkop nog die nog geen 18 is. Dus eigenlijk zijn mammie nog mee moet nemen om de game te kopen!!

 30.    691 XP
  Esromeron's avatar

  @Naam…:

  Reageren op Battlefield, danwel CoD topics had ik mijzelf allang verboden. Zowel CoD als Battlefield fanboys schreeuwen veel, maar zeggen dan weinig. Een nodeloze discussie waar ik geen zin in had.

  Echter, ik moet het nu toch voor MightyMostert opnemen. Omdat meneer 1 typefout maakt is het een minderjarige puistenkop? Hij, samen met enkele andere hierboven is de enige die een inhoudelijke discussie aangaat. Hij beargumenteert zijn stellingen goed en onderbouwd. Dat kan ik helaas niet van jouw reactie zeggen.

  Nu ben ik niet zo van het vingertje wijzen, maar gezien je, totaal niks aan de discussie toevoegende reactie, gok ik dat je zelf dat minderjarige puistenkoppie bent, of, je bent zelf net 18 geworden en voelt je nu heel groot.

  Doe ons een plezier en keer hier nooit meer terug. Nooit meer.

 31.    844 XP
  thom430's avatar

  @MightyMostert: KZ3 op 60 FPS?
  Je hebt echt geen idde waar je over praat blijkt hier, KZ3 draait locked op 30.
  Ik adviseer je dat voordat je onzin gaat uitkramen eerst een Lens of Truth bekijkt, die site vergelijkt games op graphics en frames per second, waaronder bijvoorbeeld CoD en Killzone.

 32. Anoniem -   
  anonymous!'s avatar

  Natuurlijk ziet BF3 er beter uit op de pc. Maar ja moet dan ook wel een goede pc hebben want met een huis tuin en keuken ding zal je het niet redden denk.

  En we zullen de 29ste wel zien hoe het gaat uitpakken op de consoles.

 33.    384 XP
  Boydaamans's avatar

  @HybrisM3:
  Een paar berichten geleden werd gezegd dat hij niet om 00:00 precies komt 😉
  En zoja, dan moet je nog 1-2 uur wachten.

 34.    3140 XP
  moes's avatar

  die vieze flikkers van MoH tier 1 en limited edition kunnen de beta morgen al spelen -_-

 35.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @moes: De nakkers -.-

  xD

Pro-Russische rebellen gebruiken Battlefield 3 om nep video te maken die Amerika moet beschadigen
Zondag Budgetdag – Games – 16 Februari
DICE is niet van plan om Battlefield 3 als remake op next-gen consoles uit te brengen
Bekijk hier een prachtige Battlefield 3 montage