Id Software bedankt Sony voor de 8GB aan installatie data voor Rage

Er komen een hoop shooters uit in het najaar en iedereen zal zich ongetwijfeld gaan storten op Battlefield 3 en Modern Warfare 3. Een grote game in dit genre die zeker niet vergeten mag worden is Rage. Waar die andere twee giganten het moeten hebben van hun multiplayer ervaring moet Rage het meer hebben van de singleplayer ervaring. En shooters die zich focussen op de singleplayer zijn schaars deze dagen.

Id Software heeft in een interview met Eurogamer Sony hartelijk bedankt voor het feit dat de uitgever hun toeliet om een installatie van maar liefst 8GB voor Rage op de disc te zetten. Hierdoor kunnen de graphics van de game naar een hoog niveau worden getild die op een gelijkvlak liggen met die van de PC-versie van de game. Textures zullen mooier zijn en sneller laden en de game zal uiteraard soepeler lopen.

“Sony was great. Kudos to Sony for letting us do that. They don’t allow every game to do that. So definitely, hats off.”

“What we were able to do is install all the textures to the highest level. What is nice about the PS3 platform is that it’s just one platform. Everyone has one Blu-ray drive, one hard drive, it’s all the same. Some of the other systems you have… should I install it on my 360? Should I not install it? So yes, it’s very nice.”

Hierdoor is het bijna zeker dat de PS3 de betere versie krijgt van Rage ten opzichte van de Xbox 360 versie. Deze zal ook nog eens op drie discs komen. 8GB mag dan misschien veel zijn, maar voor een betere grafische kwaliteit van de game hebben wij het er wel voor over om wat ruimte op onze HDD’s op te geven aan Rage.

Boxshot Rage

Rage

Releasedatum:
04-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Bethesda Softworks
Ontwikkelaar:

11 reacties

 1.    1609 XP
  BloodlyKill's avatar

  minder voor de mensen die een 40gb fat versie hebben

 2.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  @BloodlyKill: die moeten maar een 500gb er in doen;)

 3.    266 XP
  the_stigo55's avatar

  Dice zou een voorbeeld moeten nemen.
  8 GB voor BF3 dan zou je op console makkelijk 64 spelers aankunnen
  installeren duurt er wel langer op maar dan heb je ook wat.

 4. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @the_stigo55: De speler limiet op consoles is doordat de hardware niet sterk genoeg is om de data van meer dan 24 spelers te verwerken. Dit heeft niks met de bluray snelheid te maken maar met de snelheid waarmee de cel processor en het ram de data kunnen verwerken.
  In het geval van Rage is de 8 gb install de textures en models die de game gebruikt. Dit om popup en low texture resolution te voorkomen doordat de bluray dit te langzaam inleest.
  Eerlijk gezegd. Met de grafische pracht die BF3 op consoles laat zien verbaast het me nog dat ze de kracht vinden om 24 spelers tegelijk erop te krijgen.
  Ow en Resistance en mag zijn geen voorbeeld die games zien er goed uit maar hebben niet de onderliggende engine berekeningen voor destruction en nieuwe rendering technieken.

 5.    137 XP
  pimmetje-r's avatar

  Het is natuurlijk helemaal niet zo dat de PS3 versie nu automatisch beter wordt dan de 360 versie… Beetje rare ‘conclusie’ die jullie trekken.

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  En ik bedankt ID om het feit dat ze van elk console optimaal gebruik maken.

 7.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik vraag me af hoeveel bf3 in neemt

 8.    482 XP
  Flow's avatar

  @pimmetje-r: Ik trek helemaal geen conclusie dat de Xbox 360 versie onder doet voor de PS3 versie. Ik zeg alleen dat de Xbox versie zeker nadelen heeft t.o.v. de PS3 versie van Rage. Goed lezen.

 9.    335 XP
  abrain's avatar

  @Flow: De xbox heeft juist het grootste voordeel en dat is een volledige install. Een quote van John Carmack himself voor de beste spel ervaring, For Rage data streaming, PC HDD full install > 360 HDD full install > PS3 partial install > 360 HDD cache > 360 DVD/PS3 BD.

 10.    510 XP
  Seven's avatar

  Altijd bijzonder dat er smackbox 360 fans naar een psx site surfen.
  Maar goed.. Schijfruimte mag tegenwoordig toch geen probleem meer zijn.
  Zoals al aangegeven is een extra hdd er zo bijgeprikt.

 11. Anoniem -   
  davy's avatar

  @abrain: ja dat ken ik ook ja vrienden hebben ook een 360 maar die maakt verschrikkelijk veel lawaai die blazen als een dier, dan vraag ik wrm doet hij dat “ja omdat ik die games heb geïnstalleerd, als ik dat niet doet dan maakt hij niet zo veel lawaai”

‘De RAGE-franchise is nog niet gestorven’
Zowel RAGE DLC als RAGE 2 zijn geannuleerd
DLC Special: RAGE’s The Scorchers
RAGE: The Scorchers officieel bevestigd, volgende week verkrijgbaar