Er komen een hoop shooters uit in het najaar en iedereen zal zich ongetwijfeld gaan storten op Battlefield 3 en Modern Warfare 3. Een grote game in dit genre die zeker niet vergeten mag worden is Rage. Waar die andere twee giganten het moeten hebben van hun multiplayer ervaring moet Rage het meer hebben van de singleplayer ervaring. En shooters die zich focussen op de singleplayer zijn schaars deze dagen.

Id Software heeft in een interview met Eurogamer Sony hartelijk bedankt voor het feit dat de uitgever hun toeliet om een installatie van maar liefst 8GB voor Rage op de disc te zetten. Hierdoor kunnen de graphics van de game naar een hoog niveau worden getild die op een gelijkvlak liggen met die van de PC-versie van de game. Textures zullen mooier zijn en sneller laden en de game zal uiteraard soepeler lopen.

“Sony was great. Kudos to Sony for letting us do that. They don’t allow every game to do that. So definitely, hats off.”

“What we were able to do is install all the textures to the highest level. What is nice about the PS3 platform is that it’s just one platform. Everyone has one Blu-ray drive, one hard drive, it’s all the same. Some of the other systems you have… should I install it on my 360? Should I not install it? So yes, it’s very nice.”

Hierdoor is het bijna zeker dat de PS3 de betere versie krijgt van Rage ten opzichte van de Xbox 360 versie. Deze zal ook nog eens op drie discs komen. 8GB mag dan misschien veel zijn, maar voor een betere grafische kwaliteit van de game hebben wij het er wel voor over om wat ruimte op onze HDD’s op te geven aan Rage.