Velen van jullie zullen de naam Shank wel herkennen. Deze game kwam een tijdje geleden in de PS Store terecht en heeft het qua verkoopcijfers erg goed gedaan. Shank was die side scrolling action game die er zo leuk uit zag. De game kreeg echter veel gemixte reviews en werd geprezen voor zijn visuele stijl en animaties, maar afgekraakt voor zijn korte speelduur en eentonige gameplay. Voor EA is het Shank verhaal nog niet voorbij en ze kondigde dan ook in volle glorie Shank 2 aan.

Klei Entertainment zal wederom hun mankracht gooien in de Shank wereld om een waardig vervolg op de game te ontwikkelen. Wat het vervolg precies te bieden heeft bovenop zijn voorganger is nog niet helemaal duidelijk, maar de grote catch van Shank 2 blijkt een co-op survival modus te gaan worden. Jamie Check van Klein Entertainment merkte nog op dat er nog een hoop creatieve mogelijkheden zijn met Shank.

“Creatively, Shank still has a lot to give,”

Ook meldt de ontwikkelaar dat ze naar de feedback van fans en critici hebben geluisterd en de game praktisch uit elkaar hebben gehaald en opnieuw in elkaar hebben gezet. Shank 2 staat gepland voor een release in 2012.

“We took the feedback from the community and ran with it, putting our own flavor on every change. For Shank 2, we literally took apart the game and put it back together to push the envelope in combat mechanics, visuals, and 2D animation in games.”

“Shank 2 showcases their ability to blend emotionally resonant yet sardonically violent storytelling with pitch perfect controls and art design and confirms EA Partners’ strategy of bringing the best independent games simultaneously to all leading digital platforms.”

http://youtu.be/EkPqG-dE1l0