De laatste dagen is er flink wat nieuws over Bethesda Softworks, niet om hun games, maar om het bedrijf zelf. Het bedrijf is namelijk bezig Id Software over te nemen en sinds gisteren is dit gelukt. Nu Bethesda druk is met die overname komt er toch nog wat nieuws naar buiten over hun games, vandaag is Fallout 3 aan de beurt.

Bethesda’s Pete Hines heeft vandaag bekend gemaakt dat de laatste kleine verbeteringen worden doorgevoerd bij de Fallout 3’s Operation: Anchorage DLC voor de PlayStation 3, toch is er nog geen vaste release datum vrijgegeven aangezien het nog niet zeker is wanneer hij precies af is en hoe lang het duurt voordat hij ook daadwerkelijk in de PlayStation Store ligt.

Volgens Hines moest de content, welke eerder dit jaar voor de PC en de Xbox 360 te downloaden was, flink wat aangepast worden onder de motorkap zodat hij ook op Sony’s zwarte doos kon draaien. Het is namelijk een compleet ander platform en heeft ook een compleet andere manier van dingen doen. Het heeft dus heel wat speciale aandacht en tests nodig om hem draaiende te krijgen op de PlayStation 3.

“We are trying to put the finishing touches on it now, but as I said above it’s a different task than DLC on another platform, and so there are things we have to finish doing and testing before it’s done on PS3.”