Een game die aanwezig is bij ons alle door afwezig te zijn is I Am Alive. Deze game werd door Ubisoft aangekondigd met een prachtige CGI trailer. Een aardbeving maakte korte metten met een hele stad en vervolgens kregen we indrukwekkende beelden te zien over hoe je moet overleven in een gebied geraakt door een verwoestende natuurramp. Na deze trailer viel het lange tijd stil rondom de titel en veel gamers dachten dat Ubisoft de game had geschrapt. Dat is gelukkig niet het geval.

Ubisoft heeft I Am Alive namelijk heraangekondigd met een trailer, screenshot en nog veel belangrijker een datum van release. Oké een precieze datum is het niet maar we weten in ieder geval dat de game deze winter zal gaan uitkomen in de PS Store. Je leest het goed I Am Alive zal een PSN-titel worden en zal dus niet als retail game in de schappen komen te liggen.

In I Am Alive speel jij een overlever van ‘de ramp’ en ben je opzoek naar je vrouw en dochtertje. Tijdens je zoektocht zal je inventief moeten omgaan met de omgeving en vijanden intimideren of bang maken in plaats van ze te doden, aangezien kogels schaars zijn. I Am Alive zal een interessante post apocalyptische game worden en Ubisoft verzekerd ons dat het het wachten waard was.

“We know people have been waiting for this game to arrive, and we believe it’s going to be worth the wait,”

“I Am Alive presents a unique take on the postapocalyptic, survival genre by creating more complex and emotional situations for the player. Xbox LIVE Arcade and PlayStation Network are the perfect platforms to leverage the mature and challenging experiences of the game.”

http://youtu.be/yl-8uPL3RLk