Film van Uncharted: Drake’s Fortune in de maak?

Er zijn van die dingen die vaak gedoemd zijn te mislukken. Films worden games of games worden films. Een enkele keer lukt het wel, zoals de populaire franshise Tomb Raider. De games met Lara Croft in de hoofdrol kreeg een succesvolle film met Angelina Jolie als de bloedmooie avonturierster. Een tweede deel was iets minder, maar zeker ook geen flop.

Nu is dat een zeer goed voorbeeld en hopelijk trekt Columbia Pictures daar een voorbeeld aan uit als ze beginnen met het maken van Uncharted: Drake’s Fortune. Jawel, je leest het goed, want ze zijn namelijk gestart met het schrijven van een script over de PlayStation 3 exclusive. Kyle Ward is een scriptschrijver in Hollywood en heeft de opdracht gekregen om een goed verhaal te schrijven over de game. Tevens heeft Kyle Ward het script geschreven voor de verfilming van Kane & Lynch, waar Bruce Willis één van de hoofdrollen gaat vervullen en ook voor een vervolg van Hitman, waar een tweede film van komt is hij gevraagd om een script te schrijven.

Hiermee lijkt dus het startschot gegeven om een film van het eerste succesvolle deel met Nathan Drake te maken. Verder worden Avi Arad, Charles Roven, Ari Arad en Alex Gartner genoemd als de producers van de film. Laten we hopen dat de film een regelrechte hit wordt en geen simpele rip off die rechtstreeks in de budgetbakken van de winkels beland.

10 reacties

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Hopelijk word het een goede film want dat verdiend dit spel dubbel en dwars.

 2.   
  enormhi's avatar

  Spannend.

 3.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Het verhaal was voor een spel zeer leuk, met veel verwijzingen naar verscheidene avonturenfilms, zoals dat nog nooit was gedaan in games. Maar als film zie ik het niet direct slagen.. zie Fool’s Gold, soortgelijk verhaal met Uncharted.

  Het verhaal van Kane & Lycnh lijkt mij meer geschikt om een film over te maken.

 4.    173 XP
  !DM!'s avatar

  @Myx:

  helemaal mee eens… hopelijk wordt het spel in ere gehouden…

 5.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  Deze moet ik zckrs zien man!! WOW WOW WOW!!!

 6.    1562 XP
  dikked's avatar

  hopelijk word het PRECIES dezelfde verhaal als in de game

 7.    442 XP
  rwss's avatar

  Ben benieuwd, deze film zal wel Indiana Jones achtig gaan worden en das
  niet mis en al helemaal niet erg, hoop wel dat ze de hummor gaan behouden
  in de film.

 8.    229 XP
  csvichf's avatar

  lol uncharted had een ongeloflijk swap verhaal by een game maakt dat niet veel uit maar een film komop man dit word niks de game is typishc een cheesy filmscript

 9.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Zal dus nog wel paar jaar duren voordat film er is. Hoop wel voor ze dat Uncharted dan nog ‘hot’ is

 10.    992 XP
  rickaa12's avatar

  beter !