Er zijn van die dingen die vaak gedoemd zijn te mislukken. Films worden games of games worden films. Een enkele keer lukt het wel, zoals de populaire franshise Tomb Raider. De games met Lara Croft in de hoofdrol kreeg een succesvolle film met Angelina Jolie als de bloedmooie avonturierster. Een tweede deel was iets minder, maar zeker ook geen flop.

Nu is dat een zeer goed voorbeeld en hopelijk trekt Columbia Pictures daar een voorbeeld aan uit als ze beginnen met het maken van Uncharted: Drake’s Fortune. Jawel, je leest het goed, want ze zijn namelijk gestart met het schrijven van een script over de PlayStation 3 exclusive. Kyle Ward is een scriptschrijver in Hollywood en heeft de opdracht gekregen om een goed verhaal te schrijven over de game. Tevens heeft Kyle Ward het script geschreven voor de verfilming van Kane & Lynch, waar Bruce Willis één van de hoofdrollen gaat vervullen en ook voor een vervolg van Hitman, waar een tweede film van komt is hij gevraagd om een script te schrijven.

Hiermee lijkt dus het startschot gegeven om een film van het eerste succesvolle deel met Nathan Drake te maken. Verder worden Avi Arad, Charles Roven, Ari Arad en Alex Gartner genoemd als de producers van de film. Laten we hopen dat de film een regelrechte hit wordt en geen simpele rip off die rechtstreeks in de budgetbakken van de winkels beland.