Vergelijkingstest tussen de PC, PS3 en Xbox 360 versie van de Battlefield 3 bèta

Er was gisteren al heel wat nieuws van Battlefield 3 gepasseerd, maar het houdt maar niet op. De bèta van Battlefield 3 heeft niet de verwachtingen kunnen inlossen wegens het grote aantal glitches en andere problemen. Hopelijk zal de game ons wel helemaal kunnen overtuigen wanneer die volledig af is. Battlefield 3 komt niet alleen op de PlayStation 3 uit, maar ook op de Xbox 360 en de PC.

Er is bij iedere game een discussie over bij welk platform de graphics het beste zijn. Dit geldt vooral tussen de PlayStation 3 en Xbox 360. In het onderstaande filmpje doen ze een vergelijkingstest tussen de drie platformen waar de game op uitkomt en zien we er één uitschieten; de PC. Hoe het zit tussen de Xbox 360 en de PlayStation 3 kun je in het filmpje zien.

Met dank aan Tom-Zwolle voor het melden van de link! Heb je ook een nieuwstip die op de site moet komen? Stuur het dan door via deze link.

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

70 reacties

 1.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  Wooow pc overmeesterd doood. Ik sta echt op et punt om een alienware pc aan te schaffen en me pre-order voor de ps3 af te zeggen en em pre-orderen voor de pc. TERING ZEG

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @HTC Bwoy !: Ik koop ‘m gewoon twee keer.
  Profit.

 3.    844 XP
  thom430's avatar

  Dom om hem nu te gaan vergelijken gezien het feit dat de graphics gecompresseerd zijn en dat de helft van de effecten op de console nog uit staan…

 4.    123 XP
  DL3B's avatar

  Ik vind de graphics van de ps3 al HEEEEEEEEEEL tegenvallen, man ik had echt groots verwacht, en dan krijg ik gewoon mw2 graphics… Ik ben teleurgesteld… (en het is niet dat ik slechte apparatuur heb… Ik heb een 107 cm LED TV met HDMI)

 5. Anoniem -   
  Galaick's avatar

  @DL3B: Het is zeker geen PC kwaliteit, maar MW2 graphs zou ik niet zeggen

 6.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  @Naam…: jij hb kennelijk een geldboom in je tuintje.

  AlienWare gaming laptops zijn echt heel duur .. maar als de multiplayer vn BF3 echt dopee gaat zijn dn geef ik wel 1500€ zonder na te denken

 7.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @HTC Bwoy !: als je een dell alienware neemt betaalt je ongeveer 200e voor de naam alienware 🙂 dan als je hem niet zelf gaat bouwen kun je beter een dell xps nemen ;p

 8. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @HTC Bwoy !:

  is echt niet nodig, ik heb een pc waar ik 800euro aan heb gegeven en ik draai bf3 super smooth met alles specs op ultra dus 1500 moet je er niet in investeren hoor =)

 9. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @HTC Bwoy !: Haha, m’n pa koopt de Pc 😛

 10.    1934 XP
  elazzja's avatar

  Ik vond de PS3 versie echt tegenvallen. Ik had die gedownload en het viel mij al op dat die maar 1Gb was. Zonder te kijken naar de bugs vielen de graphics tegen. Ik had gehoopt op minimum Killzone 3 maar dat is het dus niet geworden. Het is volgensmij zoals Bad Company 2 (PS3).

  Nu speel heb ik zelf Total War en BF op PC en niet veel meer erbij. En ik moet zeggen dat Battlefield 3 echt veel effecten heeft. Waarbij ik makkelijk in BFBC2 alles op het hoogst in 1080p in 60fps vsync kan spelen is BF3 moeilijker af te stellen doordat je een overmaat aan verschillende dingen kan kiezen. Deze game is echt voor pc gemaakt en ik speel het ook alles op high met vele effecten op 900p. Iets lager maar de uiteindelijke versie zal ook wel op 1080p gaan.

 11. Anoniem -   
  speler's avatar

  Het zal waarschijnlijk wel aan mijn ogen liggen, maar ik zie echt geen verschil tussen de drie. En verschil zie ik al helemaal niet bij snelle bewegingen. Bij stilstaand beeld moet ik al echt m’n tijd nemen om iets verschil te kunnen zien. Zal wel aan mij liggen, maar ben dan ook al dik de 40 gepasseerd.

 12.    537 XP
  CREATIVETRIANGLE's avatar

  Mij boeit de grapichs niet… het spel is super PUNT

 13.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @speler:

  indd ik zie ook bijna geen verschil.. Tja er zijn altijd van die mierenneukers die alles zien maar de pc is gewoon bekend dat die het mooist word (grafisch) Ik haal hem meer puur voor de gameplay! ik heb bf2 ook helemaal kapot gespeeld en was TOEN het mooiste grafische spel! Bf3 kan alleen maar beter haha:P

 14.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Ach man jullie zeiken echt allemteveel zeg haha alsof je midden in een gevecht naar de grond ga staren of kijken hoe een boom eruit ziet het boeit toch niet het ziet er toch niet ZOOO verkeerd uit

 15.    537 XP
  CREATIVETRIANGLE's avatar

  @ heavenly gun

  Jij snapt het 😉 helemaal mee eens

 16. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Woehahahahahaha
  ik moet echt zo hard lachen om die nerdjes die al weken/maanden zitten te zeiken dat bf3 de game wordt met de mooiste grapichs en dat ie niet onder doet voor de pc.
  Wordt denk ik nu wel ff slikken dat jullie ongelijk hebben.

  Ik ga lekker voor mw3 met de mindere graphics
  ( kan ie me ook niet tegenvallende )

  Sssssssukkels

 17.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @Naam…: Oke stoer.

 18.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @Naam…:

  stomme reactie gast;) bf3 word grafisch ook de mooiste game op dit moment!
  Beta versie is niet hoe het er echt uitgaat zien.mja veel plezier met mw3Xd

 19.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @Heavenly Gun:

  haha zullen we vanavond ff bomen vergelijken?xDxD mierenneukers zijn dat:P

 20.    954 XP
  Patrick.G's avatar

  lekker ooneerlijk aangezien je met de PC FULL HD kan opnemen en bij de PS3/Xbox maar 1080i maximaal

 21.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  Yeah… Ben beniewd hoe BF3 zal zijn op 28 Oktober.. 😛 vast heel veel beter als de Beta xD (en die is al Pro, m.u.v. De bugs)

  Glitches / Bugs die gefixt zijn in BF3:
  http://planetbattlefield.gamespy.com/fullstory.php?id=165478&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 22.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Hij is Sarcastisch. Maar een Alienware zou ik sowieso niet halen, custom built je PC ben je goedkoper uit.

 23.    677 XP
  PSknul's avatar

  light het aan de camera/filmaker of is de ps3 versie mooier dan die van de xbox? die van de xbox zit blauw vaagheid overheen.

 24.    162 XP
  madcat's avatar

  Wat was ik blij met de Beta, nu weet ik het zeker, Battlefield is en blijft Battlefield. Vanuit mijn oogpunt dus saaie bagger. Alsof ik een marathon loop waarbij ik af en toe een toeschouwer mag doodknallen. Nee, ik ga dit jaar lekker een maandje langer wachten op die andere shooter…

 25. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @madcat:
  Heb de zelfde mening ouwe!!!!

 26.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @madcat: Zal wel aan mij liggen dan, ik hoef maar een paar stappen te zetten en heb weer een vijand voor me neus.. BF3 is net als CoD Fast-Paced (iets slomer dan als CoD, Mja veel snellere gameplay als BFBC2..) heb sowieso bijna elke volledige pot meer als 25 kills.. 😛

 27.    117 XP
  Four-Roses's avatar

  Eens een baggerspel altijd een baggerspel….

 28.    162 XP
  madcat's avatar

  @PattyS3: Nou ik wil niet zo ver gaan dat het een baggerspel is. Grafisch is de game erg top, en de gun sounds, omg 🙂 Eigenlijk zouden EA en Infinity Ward samen de ultieme shooter moeten maken: Call of The Battlefield: Modern Frost. Zou een natte droom worden, lol! Nee, ik speelde twee maps, allebei enorm groot. Heb echt de longen uit mijn lijf gerend. Gemiddeld genomen kwam ik na drie minuten een keer een vijand tegen.. Hou toch meer van de snelle hersenloze arcade meuk van COD. Ieder zijn ding toch?

 29. Anoniem -   
  Link's avatar

  @HTC Bwoy !: Tuurlijk, geef maar lekker veel geld uit aan een overgewaardeerde/te dure alienware. Die dingen zijn dodelijk duur op prijs/prestatie niveau xD

 30.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Had ik en gooie pc had ik hem eerst daar op.. Maar ik moet het wel doen met het playmobile!!!! En xdoos is heel maal gaar beeld!!!

 31. Anoniem -   
  raro's avatar

  nou ik vond bf 3 wel iets sneller aanvoelen , maar moet echt niet sneller want de maps zijn niet normaal groot.
  en cod = is niet hersenloos schieten daar zit ook wel tactiek.
  anders ga je vaker dood het is juist moeilijker dan bf eigenlijk omdat alles sneller gaat en moeilijk bij kan houden.

 32. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @HTC Bwoy !: Doe dan samenstellen, 10x goedkoper lol

 33.    212 XP
  Jaspervg's avatar

  koop ze gwn lekker allebei mw3 en bf3 (of speel je dan een van de twee niet?)

 34.    204 XP
  NLgerben's avatar

  DICE heeft jullie laten opgeilen met de PC 1080p beelden met het beste van het beste! Ik stel altijd mijn verwachting van een game op nul in en denk aan een slechte game. Dan geniet je pas echt van een battlefield. De gameplay is gewoon weer zo suprieur en de animaties, hoe je beweegt en de audio subliem! De graphics zijn niet optimaal maar wel hoogstaand. Maar kom op oordeel niet over een beta. Het is en blijft een beta.

 35.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @madcat: Jep, ieder zijn eigen 😉 (speelde je btw op PC ofzo? Omdat je zei dat je 2 Maps hebt gespeeld?) ik haal MW3 ook hoor. Ben ook een CoD liefhebber, maar ik haal BF3 omdat ik m wel enorm vet vind enzo, en heb BF2 (2005) ook gespeeld, en dat was ook een top game. 🙂

 36.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  Kn [email protected]Anoniem: kn je ook laptops custom builden ? Is volgens mij veel duurder dn een custom built pc

 37.    3140 XP
  moes's avatar

  ik heb mn leraar van mn rijles overhaald om samen met mij battlefield 3 te halen en juah…..hij heeft hem vandaag gewoon pre orderd hoor whaha jeeeeeuh !

  @topic

  te mierenneukend voor het menselijke oog en totaal onnauwkeurig maar who cares….battlefield 3 beta is gewoon mooi PUNT

 38.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik kan dit geen vergelijkingstest noemen: kwaliteit van het filmpje is veel te slecht. De bàta op de ps3/xbox ziet er gewoon erg slecht uit.

 39.    204 XP
  NLgerben's avatar

  Het is niet lelijk op PS3 en XBOX 360 het is gewoon minder dan PC.
  Als je het met andere console games vergelijkt is het harstikke mooi.

 40.    31 XP
  Bones's avatar

  Ik heb me prima vermaakt met de beta BF3, maar ik ben het wel eens met elazzja dat het niet aan KZ3 kan tippen.
  Maar eens afwachten wat het uiteindelijke resultaat zal zijn.

  Ik zie trouwens geen verschil tussen de 3 platforms, maar aan een aantal reacties te zien ben ik niet de enige.

 41.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  eeh jongens, we hebben een ps3 he en geen super pc ofzo.
  deze graphics zijn echt meesterlijk voor console( no shit).
  de gameplay is ook nicce en het geluid helemaal.
  alleen die bugs enzo zijn kut maar voor de rest echt chill spel.
  en mw2 grapichs gtfo en ga dat spel is spelen man, blinde sjap.
  deze pre-order bijft mooi staan, wordt genieten straks zonder al die kleine kut kinderen die de pre-order hebben gecanceld

 42.    235 XP
  TheSpecialOne's avatar

  Zijn de graphics van deze beta ongeveer hetzelfde als het uiteindelijk product, of worden die echt veel mooier?

 43.    3140 XP
  moes's avatar

  @TheSpecialOne:

  grafisch zal er hier en daar beetje getweakt worden door dice maar verwacht niet veel. ik heb vaak in de comments gelezen dat niet alle grafische functionaliteiten van de FB 2 engine aanstaan in deze beta. dus ga er van uit dat er misschien nog paar nieuwe effects er overheen komen 😉 MAARRR De grootste veranderingen zijn toch meestal de bugs die erin zitten. Met bugs bedoel ik dus niet persee die hele vage dingen op je beeld, maar ook de functionaliteit van de interface bijv. of ranking system, eigenschappen van wapens, of misschien het respawn systeem. Ik heb nu misschien maar paar punten van de miljarden genoemd. En volgens mij had PattyS3 zo’n lijstje met verbeterde bugs.

  Samengevat: Don’t worry, Battlefield 3 is going to blow your ass up this fall 😉

 44.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Moes, waarom denken / zeggen mensen dat de BF3 bèta er op de PS3 slecht uit ziet? Hij ziet er toch echt enorm goed uit op de PS3. Dat is gewoon een feit. Waarom zou je dat willen ontkennen? xD

 45.    3140 XP
  moes's avatar

  @PattyS3:

  indd, over de graphics van battlefield 3 zeiken is gewoon taboe. je mag daar eigenlijk niet over zeiken.
  en die game hoef van mij niet eens mooier te worden want ik heb no problems met de graphics behalve de framerate die af en toe aan het dalen is, maar dat neemt zkr niet weg dat het FUCKING lekker schiet xD Zo heerlijk als je 3 man tegelijk afmaakt en dan je naam onderin ziet in die lichtgevende letters.

 46.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @moes: Idd. Elk wapen ligt gewoon lekker in de hand. Behalve de PP-2000, dat had net zo goed een import wapen van Black Ops kunnen zijn ofzo.. Echt lelijk ziet die er uit. Maar hij schiet wel weer pro.. xD Btw Frame Rate is al gefixt in de BF3 Final. 😉

 47.    3140 XP
  moes's avatar

  @PattyS3:

  haha mooi maar juah ik verwaarloos die PP. Ik wist niet eens dat hij bestond :$ maar die mk11 mod 0 nog wat. die schiet zo fucking lekker, serieus xD ik voel me koning met die mk11 in mn handen op dat park. met dat wapen haal je 15 killstreaks terwijl je onderste boven ligt, met je ogen dicht en zonder die controller aan te raken. Zo goed is hij 😛 love this weapon….oh shit, I think im in love 🙁
  wat vind jij van die mk11? of heb je ander lievelings wapen.

 48.    116 XP
  jans's avatar

  ik heb nu de sks vrij gespeeld als sniper.
  die schiet even goed als de mk11 , maar je hebt een magazijn van 21.
  en als ik de tunnel in ga zet ik er een nightscope op.
  een heerlijk wapen.

 49.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @moes: Ik kan er niet mee omgaan xD ga straks misschien nog wel ff proberen, maar heb de SV98 al unlocked.. 😛

 50.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @jans: Is die Bolt action? Ik vind de SV98 chill maar wel met de 7x scope en niet de 12x scope.

 51. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  dit spel zuigt zo hard. lijkt wel fucking ps2 wat ik aan het spelen ben. above and beyond the call…. yeah right. 8nov is einde voor BF3

 52. Anoniem -   
  Japie's avatar

  Heb zelf mijn pc in elkaar gebouwd voor 2 weken geleden. In totaal +/- 950 euro voor uitgegeven en draai alles op max, hou nog genoeg prestaties over 🙂 aanrader neem een gaming pc en gooi de consoles de prullenbak in;)

 53.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  IK heb trouwens ook ergens gehoord dat de beta maar 1 gig is omdat het dan te groot werd ze moesten de beta downgrade ofso iets?

 54. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @Naam…: Cod is te gierig om beta uit te geven Kid.

 55.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @Japie: Lekker gamen op de bank op een 42inc+ scherm ‘zie ik me niet zo snel doen met een pc’.

 56.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @Japie:

  de pc die bf3 op max aankan moet nog geboren worden;)

  Gezegt door Dice zelf.

  En gooi mijn console niet de bak in want ik vind het fijner gamen;) lekker op de bank ipv achter bureautje te zitten.

 57.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @ps3dennis:

  indd! beter dat dan naar zo,n klein schermpje zitten loeren:P met die klote besturing op pcxD

 58.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Tom-Zwolle: Je hebt 2 Nvidea 580’s nodig + 12 GB RAM + 4 super processors ofzo wil je BF3 op de PC op Ultra spelen heb ik gehoord. xD

 59.    3140 XP
  moes's avatar

  @PattyS3:

  en wat patty duidelijk wil maken is….speel hem gewoon op je ps3 and shut the fuck up……….op de ps3 is hij ook ziekelijk mooi en moet dat nou zo’n NASA PC van vier en half miljard euro? xD

  okey, dat laatste overdrijf ik….

 60.    54 XP
  deltra's avatar

  Je kunt best een workstation kopen voor 800 euro dan kan je ook BF3 op high detail spelen.
  Gewoon alles van AMD nemen.

 61.    54 XP
  deltra's avatar

  @PattyS3: Denk je echt dat de frostbite engine zoveel vraagt? Nee ik denk het niet want BF3 is geoptimaliseerd voor de workstation en laptop vandaag de dag.

 62.    945 XP
  JoostNL's avatar

  En dan de reacties over dat de pc er mooier uit ziet, zonder erbij na te denken dat de PS3 al hardware van 6 jaar oud heeft en die pc van 2 maanden 😛

 63. Anoniem -   
  wessy1987's avatar

  Battlefield 3 en Cod kun je niet echt met elkaar vergelijken…
  ik hou van Cod, omdat je je geen moment verveeld, ik vond bad company erg tegenvallen, niet qua gameplay, maar t feit dat ik soms erg lang moest wachten op actie. Toch spreekt het realisme van Battlefield me meer aan dan cod. Ik haal allebei deze games.
  Ik vind de hitmarkers van COD al jaren drama… schiet je op iemand zn voeten staat er headshot… kijk je een killcam zie je dat iemand ge-knifed wordt vanaf de zijkant (terwijl er mis gestoken wordt)… dat vind ik jammer bij cod en dit heeft bf3 niet
  De graphics van de beta op de ps3 vind ik op zich wel tegenvallen. Killzone 3 en Uncharted 2 vind ik veel scherper en dus mooier. Crysis 2 is ook mooier. Dus even afwachten op de FULL Game en hopen dat t nog verbeterd.
  Ik denk ook niet dat je grafisch veel kan verwachten van een BETA van nog geen 1500 MB.
  Het wordt gewoon tijd voor nieuwe consoles… Ik heb een 6 jaar oude pc en daarop voor de lol ook even de beta geinstalleerd. mijn pc trekt dit met moeite (NVIDIA 8800GT videokaart) en is met settings op low al mooier dan op de ps3… kortom, het wordt tijd voor een PS4
  Sowieso is er al aangegeven dat de singleplayer er op de consoles er beter uit gaat zien dan de MP… dit vanwege framerate.
  Nogmaals t zijn verschillende games en voorkeur en persoonlijke smaak spelen een belangrijke rol. Ik had van de Beta wel meer verwacht, maar ik vermaak me er prima mee. ik kijk uit naar Bf3… wordt een TOP SPEL… en ja MW3 ook
  Hoe het speelt is voor mij t belangrijkst, en ik vermaak me met de beta… als ik geile graphics wil, moet ik maar een duurdere pc kopen.. dit doe ik bewust niet, omdat ik dan keer op keer een nieuwe pc kan gaan kopen… + al mijn vrienden hebben ook een console…

 64.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @Tom-Zwolle:
  Ik zit jammer genoeg nu nog steeds op een kleine HP-25inc te spelen ‘omdat mediamarkt nog steeds mijn Panasonic 3d plasma heeft (meer dan 2 maanden en 7 dagen) voor een tv van (2 weken oud) Panasonic heeft de beste 3D tv’s ‘máár daarin tegen wel de slechtste service’.

 65.    1694 XP
  chronic010's avatar

  @ps3dennis: Zou de MM niet zelf eens beter service leveren dan door de klant gewoon een nieuwe tv te geven ipv wachten tot je 2 weken oude tv gemaakt is? Of panasonic? Vind het nogal schandalig, en denk ook niet dat ik het erbij had laten zitten.

 66.    186 XP
  DeadMact's avatar

  PS3 is mooier dan X360

 67.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @deltra: ja, maar om hem op ultra te spelen met alle features aan wel..

 68.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @moes: Haha xD

 69.    776 XP
  Sevinho's avatar

  @PattyS3: Doe gwn 1 reactie jongúh!

 70.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Sevinho: Dan word mijn reactie meestal niet gepost, dan moet de reactie eerst “goed gekeurd worden” ofzo.. En alsnog, heb je er last van? XD

Pro-Russische rebellen gebruiken Battlefield 3 om nep video te maken die Amerika moet beschadigen
Zondag Budgetdag – Games – 16 Februari
DICE is niet van plan om Battlefield 3 als remake op next-gen consoles uit te brengen
Bekijk hier een prachtige Battlefield 3 montage