King of PopVannacht omstreeks kwart over twaalf kwam het trieste en misschien wel onverwachte nieuws van de King of Pop. Michael Jackson is op vijftigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand, zo blijkt tot nu toe. Een echte popartiest in hart en nieren met misschien wel merkwaardige trekjes. Niets voor niets was hij de King of Pop, ondanks alle beschuldigingen of rariteiten van de Amerikaan.

Maar ook in de gamewereld was Michael Jackson actief. In 1990 kwam zijn eigen game uit: Michael Jackson’s Moonwalker. Een excentrieke beat ‘m up met de popartiest in de hoofdrol. Daarnaast is hij verschenen in de dansgame Channel 5 en Ready 2 Rumble Boxing: Round 2. Maar om het allemaal compleet te maken verscheen deze week het bericht dat MJJ Productions, het productiebedrijf van Michael Jackson, een nieuwe game aan het maken was met hem in de hoofdrol.

De game zou een aansluiting geweest zijn op zijn comebacktour This is it! in Engeland en voor de Wii, PlayStation 2 en PlayStation 3 uitkomen en nu is het nog maar de vraag of alles door gaat. De aankomende game zou namelijk ontwikkeld worden in nauwe samenwerking met de King of Pop.

Tot slot willen wij bij deze de gelegenheid pakken om zijn familie te condoleren met het grote verlies van Michael Jackson en wensen hun veel sterkte de komende periode.