http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4e89a786eb8ae.jpg

Sony heeft te kennen gegeven tegenover Bloomberg dat ze een grote impact verwachten op de verdiensten de komende tijd. De reden hiervoor is de dalende Euro, de valuta is namelijk zoals de Amerikanen het noemen, in ‘decline’. Zo verwacht de Deutsche Bank dat de Euro binnen drie maanden nog zal vallen naar een waarde van $1.30. Daar blijft het alleen niet bij, analisten van de bank verwachten de valuta op $1.27 aan het einde van het eerste kwartaal in 2012.

Dit heeft grote invloed op bedrijven die in Azie zitten, aangezien zij haar componenten allemaal inkopen bij bedrijven die niet met de Euro werken. Het duurder maken van producten is (nog) niet genoemd door Sony, dit zou alleen wel een hele nare streek zijn richting de Europese consument. Europeanen betalen immers al gemiddeld 20 procent meer voor elektronica tegenover Amerika.

“There are no countermeasures that we can take for the moment,” he said. “There is a huge impact on our earnings.”
 

Europa is voor veel Aziatische bedrijven de meest grote markt die ze hebben, waaronder ook voor Nintendo en Canon. Sony daarentegen heeft nog een hele grote share in de Amerikaanse markt. De meest stabiele munt op het moment is de YEN, het Japanse betaalmiddel is redelijk stabiel en de afgelopen drie maand meer dan 11 procent meer waard geworden dan de Euro.