DICE: “Bèta is gebaseerd op oude software”

De Battlefield 3 bèta wordt nogal wisselend ontvangen. De één is helemaal lyrisch over alle nieuwe features, de ander is nogal geshockeerd door het aantal bugs en de ietwat tegenvallende graphics. DICE heeft hier gelukkig een goede verklaring voor en is dan ook niet te beroerd om die even met ons te delen.

“The Battlefield 3 Open Beta is based on software that is more than one month old. We need to test the new back end dedicated server structure we’ve built. Not only have we built a new game engine, but an entirely new back end system so that everyone can enjoy the benefits of dedicated servers on all platforms.”

Om het nog even extra te verduidelijken geeft DICE nog aan dat deze oudere versie dus niet echt representatief is voor de gehele game:

“This means that the code you are now playing is actually quite early and not representative of the final game.”

Natuurlijk is dit een bèta en was dit wel te verwachten, maar het blijkt dat het wegwerken van de bugs niet het enige nut van de bèta is. De bèta wordt namelijk nu al zes keer zo veel gespeeld als Bad Company 2, iets wat aardig wat stress oplevert voor de servers.

“Already, we are seeing 6 times the number of simultaneous players in the Battlefield 3 Open Beta compared to the Beta for Battlefield: Bad Company 2! The fact that Battlefield 3 is clearly our biggest game launch ever by a magnitude of 6 makes it doubly important to test everything.”

Allemaal leuk en aardig, maar wat vinden jullie nu eigenlijk van de bèta? Dat kan je uiteraard laten weten in onze grote Battlefield 3 enquête. De volledige verklaring van DICE is hier te vinden.

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

58 reacties

 1.    85 XP
  stoeipoes_4's avatar

  Ik vind de beta helemaal niks .
  Ik wilde bf3 eerst toch nog kopen maar door de bèta hoeft ik bf3 niet meer .
  Waarom zouden ze een bèta uitbrengen die niet op de game lijkt ?

 2.    374 XP
  Goliath's avatar

  @stoeipoes_4: Dat geeft het bericht al aardig aan natuurlijk. Het probleem is dat mensen de bèta aanzien voor een demo en er vanuit gaan dat dit ook het product is wat ze gaan kopen. In werkelijkheid is het natuurlijk bedoeld om mensen enerzijds kennis te laten maken met de nieuwe Frostbite 2.0 engine en de diverse nieuwe features, maar anderzijds wat veel belangrijker is, het stress testen van de servers en het opsporen van bugs die je in een uiteindelijke versie echt niet wilt tegenkomen.

  Ik ben er vrij zeker van dat DICE na de release van de volledige game nog wel met een demo zal komen, in dit geval van de singleplayer, om mensen aan te tonen hoe de game er nou uiteindelijk echt uit ziet.

 3. Anoniem -   
  MRB78's avatar

  @stoeipoes_4:

  Ik wilde bijna hetzelfde zeggen, alleen was dit voor mij de 1e Battlefield ervaring en ik moet zeggen dat ik er niet kapot van ben en dus mijn pre-order heb gecancelled.

 4. Anoniem -   
  Josti's avatar

  @ Stoeipoes,

  Waarom ze een beta uitbrengen die niet op de game lijkt, vraag je……? HEB JE UBERHAUPT DE MOEITE GENOMEN OM BOVENSTAANDE TE LEZEN????????

 5. Anoniem -   
  Steve's avatar

  Ik vind de beta ook tegenvallen, al moet ik bekennen dat ik sowiezo geen bf fan ben maar had gehoopt dat de gameplay/besturing nu wel eens wat lekkerder was.
  Maar het voelt allemaal nog steeds houterig en gedateerd aan helaas.
  Ik ga hem nu zeker niet meer kopen of hij moet voor een tientje in de budgetbak liggen, dan denk ik er misschien nog over na.

 6. Anoniem -   
  wezel's avatar

  de bugs zijn idd er irritant. vooral aan het begin van het level waar je nog buiten bent. maar zodra je eenmaal ondergronds bent is het al stukken beter. zijn natuurlijk nog de bugs dat je niet kan aimen met je sccope. de hele tijd flahes krijgt op je scherm. maar ik vind de wel lekker spelen. voor het eerst heeft een bipod op je lmg nut. ben dik tevreden ondanks de bugs en de teleurstellende graphics.

 7. Anoniem -   
  PS-drie's avatar

  “The Battlefield 3 Open Beta is based on software that is more than one month old” ja dus? Alsof ze in een maand opeens een hele nieuwe software creeeren die wel goed werkt…en die matige graphics had ik al aan zien komen van eerdere multiplayer beelden. De single player wordt waarschijnlijk heel tof en mooi, multiplayer mag nog wat aan gesleuteld worden. Op deze manier gaan ze het afleggen tegen hun grote concurrent.

 8. Anoniem -   
  Boedha's avatar

  De kwaliteit van de beta ligt heel ver achter het promotiemateriaal wat we eerder in filmpjes hebben gezien…….

  …of is het zo dat dice niet de echte frostbite 2 engine heeft gebruikt voor het maken van de promotiefilmpjes.

  Ik kan me herinneren dat dit truukje ook uitgehaald is bij battlefield 2…..lang geleden. Dit is puur bedrog….dan zal het toch modern warfare 3 worden of dice komt nog met de REAL DEAL INGAME PROMOTIEFILMPJES.

  Nou Dice zeg eens zelf…..klopt het bovenstaande of niet?

  Zelf ben ik helemaal weg van arma 2…arma 3 komt in 2012. 🙂

 9.    537 XP
  CREATIVETRIANGLE's avatar

  Mij boeie de grapichs niet… als de game maar lekker speelt en tof is .. en dat is bf3 voor mij dus ik koop hem meteen..

 10.    690 XP
  Esromeron's avatar

  Vind de beta vermakelijk, dat zeker. Men moet van een beta nou eenmaal niet te hoge verwachtingen hebben. Deze game is echter zo gehyped dat het voor mensen die minder bekend zijn met Battlefield alleen maar kon tegenvallen.

 11.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  wel een beetje dom van DICE, nu gaan er zeker veel pre-orders gecanceld worden

 12.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  @MrGreen95: nie als mensen up to date blijven met et nieuws, en als mensen DICE geloven .. ik geloof ze in ieder geval wel !

 13.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Om het nog even extra te verduidelijken geeft DICE nog aan dat deze oudere versie dus niet echt representatief is voor de gehele game:
  dat wou ik horen ik denk alle wat is dat niet zo mooie

 14. Anoniem -   
  Sam's avatar

  Heb een pre order staan, en die blijft gewoon. Ben er vrij gerust in dat het allemaal goed komt met deze game. Het beste wat dice nu nug kan doen is een multiplayerDEMO uitbrengen van de final build, en best terug de metro map lijkt me. Om de twijfelaars alsnog te overtuigen.

 15.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  Het blijft alijd beter dan cod, vooral black ops wat is die slecht zeg..

 16. Anoniem -   
  Jo's avatar

  Geweldig, ik lach alle mensen uit die BF de hemel in prezen, hahahahh! Jullie zijn voor de gehouden! Dat blijkt nu wel uit de beta.

 17.    682 XP
  Hypoman's avatar

  Een maand oud is dus niet zo oud dus….. Dacht ik al, en dit word hem dus niet voor mij! Gaat wel erg veel op Drol of Duty lijken. Ghost Recon all the way!!!!

 18. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @xDutchSoldier:
  Zeikwijfje!!!!

 19.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  Was te verwachten…
  Verwachtingen waren enorm hoog bij veel gamers en dan valt de beta idd erg tegen. Zo ook bij mij… Maar graphics vind ik eigenlijk nog niet eens zo belangrijk. Als de game lekker speelt… maar ook dat doet het niet… De gameplay is gewoon te traag. Maar dit kan ook komen omdat ik voornamelijk COD speel de laatste tijd en daardoor een niet al te goede objectieve mening kan geven.

  Maar nee… ik sla hem ook dit jaar over… misschien uit de budgetbak..

 20. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Wat een dikke onzin dat dit een beta is en we daarom maar slechtere graphics moeten verwachten, je dacht toch niet dat dice een beta uitgeeft met slechtere graphics dan de uiteindelijke game? Ze gaan echt niet de hele engine rewriten, dit is gewoon het maximaal haalbare qua graphics en framerate uit een ps3, het is helaas niet anders.

  Het viel mij ook tegen maar laten we blij zijn dat we nog een voledige bf3 kunnen spelen op de ps3 in plaats van de bad company serie die vergeleken met bf2 op de pc meer op een demo leek kwa maps en omvang.

  btw voor mooie graphics koop een aldi pc van 400 euro en je kunt hem meer dan redelijk in hd spelen.

 21. Anoniem -   
  Nick-Chronic's avatar

  Ik dacht dit jaar een andere shooter te kopen dan MW3 maar na 5 minuten de beta gespeeld te hebben word het toch Modern Warfare kopen want die ziet er toch beter uit.

 22.    1609 XP
  BloodlyKill's avatar

  Smoesjes ze hebben de game al en ipv van uitbrengen wat ze al af hadden gaan ze een oudere versie van uitbrengen welke bedrijf zou zoiets doen? Is tog stom

 23.    776 XP
  Sevinho's avatar

  Houterige gameplay.. Hmmm… MISSCHIEN OMDAT HET DE BETA IS EN DE SERVER OVERDEFOKINGLOADED IS ?! Ik vindt het gewoon fijn 😉

 24. Anoniem -   
  ramon's avatar

  ik ga het er niet op gokken dat dit waar is. zal wel waar zijn ja, maar of het echte spel veel beter word? geen zin om men laatste 60 euro op te maken aan iets wat toch blijkt tegen te vallen

 25.    844 XP
  thom430's avatar

  @Anoniem:
  Ben je soms achterlijk?
  De beta(Lees beta, geen demo) is een vroege build die meer richting alpha neigt en gecomprimeerd is tot 1GB op aandringen van de consolefabrikanten.
  De helft van de effecten staat nog niet aan en het is simpelweg bedoeld om de servers te testen en de bugs eruit te halen.

 26.    66 XP
  Koenps3's avatar

  En daar komen alle mw3 noobjes weer terug .

 27. Anoniem -   
  aano's avatar

  @thom430:
  k ben het met je eens. iedereen heeft zijn oordeling al klaae staan terwijl het een beta is van 1gb. Tuurlijk zitten er fucking veel bugs in. elke spel heeft veel bugs. die worden ook weggehaalt in de echte game of in de aankomende patches. Je kan alleen oordelen als je de voledige multiplayer hebt gespeeld. btw conole games moet je ook met andere console versies vergelijken, en niet met een pc. Tuurlijk is de px versie beter. daar zit veeeel betere hardware in die de game veel mooier laat zien bijv textures. De ps3 heeft een 5 jaar oude hardware. vergeet dat niet

 28.    235 XP
  TheSpecialOne's avatar

  Maar ik denk niet dat ze in 2 maanden veel aan de graphics kunnen doen, juist ja..

 29.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  De eerste keer dat ik de bèta speelde ‘was ik aan het wachten wanneer de textures werden geladen—-?—-maar na tien sec gebeurde het nog niet ?_?

  Ik blijf zeggen: eerste indruk is het belangrijkst!
  en dat hebben ze behoorlijk verpest bij DICE.
  Dat de Bèta is gebaseerd op oude software van 1 maand oud vind ik geen excuus “ik zal zelf eerder denken…dat het meer dan een jaar oud is”.
  Ik verwacht dan ook niet dat het er veel beter uit gaat zien 🙁 .
  Mijn conclusie is dan ook “dat ze beter de bèta een maandje uit hadden moeten stellen om hem beter af te werken”.

 30. Anoniem -   
  elvin's avatar

  dit spel zal in de toekomst veel problemen krijgen met bugs hacks enz enz

  reden is omdat ze helemaal bij 0 zijn begonnen met bouwen dan is kans op fouten altijd groot

  kijk maar naar crysis2 ook een nieuwe engine betere graphics maar wel veel bugs en fouten in mulitplayer 😛

  maar call of duty doet het jaren met zelfe systeem en elke deel halen ze fouten uit dat zorgt voor veel stabieler servers en gameplay 😛 daarom zal MW3 hopelijk zonder problemen draaien:) maarja graphics mag natuurlijk altijd wel beter 🙂 en dat doen ze door elke keer wat aantepassen en niet alles opnieuw bouwen.

 31.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Dikke underground fight had ik. Onder de de grond heb je dikke lucht jonguh!

 32. Anoniem -   
  MeneerMike's avatar

  oke beste dat deze noobs hun preorder cancelen en lekker faal of duty spelen , hebben wij geen last van ze die 10 jarige losers

 33.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  Ik zei het al, lol. Ik vind de Beta nu al enorm goed, ookal is het software met een code van 1 maand geleden.. De echte game zal dus nog heel veel beter zijn! Want in 2 maanden kan je heel wat doen, als je je Engine en alle andere technologien al zo goed als af hebt, en je ze alleen nog moet optimaliseren en tweaken + bugs fixen. 🙂

 34.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @elvin: Eehm wat je zegt over die hacks die BF3 zal krijgen is dus echt niet waar. Ik ga er niet eens aan beginnen om uit te leggen waarom, omdat jij voordat je zoiets post eerst maar eens info daarover op moet zoeken. Alsof er in CoD nooit hacks zijn. Lol. Daar zijn juist veel hackers! En dat zal in MW3 niet anders zijn omdat ook MW3 weer werkt met p2p helaas.. -.-‘ En alsof 4 jaar hetzelfde Engine gebruiken dit zal verhelpen. Juist niet!

 35.    283 XP
  Alycan's avatar

  @BloodlyKill en cohorten:
  De BETA is gedowntuned puur en alleen om de code te stress testen alsmede met de servers.

  Een BETA is dan ook een TEST versie.

  Ahja daar aan toe te voegen heb het ook even op de PC en Xbox360 gespeeld en uit die ervaring mogen we in onze handjes knijpen dat wij een PS3 hebben.

  Xbox360: Ziet er helemaal niet uit, kwaliteit COD niveau.
  PC: Aimbots galore.
  PS3: Graphics doen onder voor de PC, big whoopie dat zal nooit veranderen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Beta_software#Beta

  Voor iedereen die de term BETA maar niet kan begrijpen zie bovenstaand linkje.

 36.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  Straks is dit gwn supernieuw, want omdat ze kritiek krijgen zeggen ze maar dat het oude software is..XD

 37.    283 XP
  Alycan's avatar

  @elvin: Precies ze herkauwen dezelfde uitgemolken shit met COD en alsnog zijn er miljoenen die het kopen terwijl het net zo goed als expansion/DLC uitgebracht kon worden.

  Dat is schaamteloze beroving van de gamer.

 38.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  @Alycan: Wat is dat nou weer voor bullshit. Je mag toch zelf kiezen of je MW3 of BF3 koopt?! Als ik op filmpjes zie dat MW3 dezelfde engine heeft als MW2 en ik vind dat cool, dan koop ik hem. Dat is toch geen freaking beroving?!

 39.    214 XP
  redded's avatar

  Whuahahahahahahahahhahahahaah Wat zeggen ze nou LMFAO

 40. Anoniem -   
  Bse's avatar

  @MeneerMike: Man wat heb jij toch met 10 jarige kleuters !!!??? Jij komt nooit in de buurt van mijn kinderen viespeuk !

 41.    3140 XP
  moes's avatar

  @PS-drie:

  ga terug naar school want je rekenen klopt voor geen olifanten hol. er staat dat die beta 1 maand oud en en over een maand is die retail versie uit dus betekent dat ze 2 maanden de tijd hebben.

  en alsnog 2 maanden is kort….ze komen straks met 4 miljard patches ofzo en dan loopt de game als een trein. denk zelfs dat ze na 2/3 patches die hele game 400% klaar is.

 42.    65 XP
  Anotai's avatar

  mensen die denken dat de beta de BF ervaring is die wil je online toch ook helemaal niet tegen komen. bugs worden echt wel verholpen desrtuctie zit er nog nauwelijks in voertuigen zijn nog afwezig evenals de andere gamemodes al ben ik zelf best een fan van rush.

 43.    2197 XP
  mausi-gangsta's avatar

  het enigste wat ik vond tegenvallen was het feit dat ik niet met me matties lkkr in een squad kon en kon praten..
  voor de rest ben ik verbaasd over de ultime vette beta!

 44. Anoniem -   
  speler's avatar

  ‘dat deze oudere versie dus niet echt representatief is voor de gehele game’ is niet hetzelfde als ‘dat deze oudere versie dus echt niet representatief is voor de gehele game’. Bij mij komt ‘niet echt’ over als ‘bijna’ en ‘echt niet’ is gewoonweg ‘niet’.
  Ik vind het dus toch verdacht dat zij de eerste uitdrukking verkiezen. Maar desalnietemin vind ik het tof spelen, ik haal ‘m.

 45.    25 XP
  FUNSpider's avatar

  Vindt de beta helemaal niks
  weet ook dat met beta nog veel rommel weg moet .
  Maar te veel rommel in een beta kan in mijn ogen niet goed komen
  Hoop dat ik het mis heb….Maar we gaan het zien

 46.    40 XP
  sofaking's avatar

  Heb me wel vermaakt met de beta. Eerste keer dat ik online gespeeld heb met m’n ps3. Maar kijk nu wel uit naar de single player om eerst maar eens te oefenen. Mijn god, wat ben ik waardeloos in dit spel. Ben 1x tot 6 kills gekomen, verder niet meer dan 2 à 3 per potje.

 47. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @thom430: waarom achterlijk? kun jij normaal communiceren?

  Heb jij ooit wel eens een grote shooter game gezien zoals bf of cod op de ps3 die niet met gecomprimeerde beelden werkt? En dus alle textures ook haarscherp op 720p in beeld brengt? Die heb ik nog niet gezien. Al die games werken met gecomprimeerde beelden want blijkbaar kan de ps3 niet beter aan.

  en alpha beta blabla, als bedrijf presenteer je je product op een zo goed mogelijke manier, als jij noemenswaardig verschil opmerkt tussen de graphics van deze beta of het uiteindelijke product mag je bij mij 100 euro ophalen.

 48.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Anoniem: Mag ik die 100 euro ook bij je ophalen? xD Tuurlijk is BF3 gecomprimeerd, maar weet wel dat de BF3 AlphaTrial 3.3 GB was. Dat is naar de PS3 gecomprimeerd tot 1135 MB. Maar alsnog, in de AlphaTrial, net zoals in de Beta, zijn nog niet alle effecten, funties en features ingeschakeld. Zoals DICE ook zegt: “de Battlefield 3 Beta representeert niet het uiteindelijke product.” Deze Beta was zeker niet bedoelt om de Graphics te testen, (misschien op de PC wel) meer om de servers en gameplay etc. te testen. Dus reken er maar op dat je ongelijk hebt en je die 100 Euro aan Thom430 kan geven. XD

 49.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @sofaking: Ik had vandaag potje 49-7 ofzo xD ben dan ook level 38 xD maar ik ben ook heel benieuwd naar de Singelplayer Campaign van BF3. Vooral omdat er geen SP Campaign in BF2 zat. 😛

 50.    283 XP
  Alycan's avatar

  @XRamon101X: Waar beweer ik dan dat je BF3 moet kopen ipv MW3? Als je die weet aan te wijzen is je statement terecht.

  Zeg alleen dat de beta niet representatief is voor de volledige game en dat MW3 op dezelfde uitgekauwde shit voort borduurt.

  Sterker nog iedereen die door de beta MW3 gaat halen be my guest! Heb ik van die mensen online geen last!

 51.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Alycan: +1

 52.    488 XP
  tigertijger's avatar

  hoezo matige grafix donder op man de game ziet er focking nice uit. en oke op de pc is die nog mooier maar fack dat. en als je doordat je de beta speelt denkt van ik koop battlefield 3 niet meer dan snap je het woor BETA niet helemaal. HET IS EEN BETA OM TE TESTEN BUGS MOET JE DAN VOOR LIEF NEMEN. komt vanzelf wel goed ik heb er vertrouwen in dat de game gaat knallen zodra die uitkomt :D.

  en ik kan nog steeds niet wachten

 53.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  haha

 54.    85 XP
  stoeipoes_4's avatar

  @Josti: dus jij denkt dat ze binnen een maand een hele nieuwe game zowat maken ??

 55.    85 XP
  stoeipoes_4's avatar

  @xDutchSoldier: fan boy ? Cod is gwn beter nu , ik had meer verwacht van bf3 maarja

 56.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @stoeipoes_4: Geen nieuwe, wel een veel betere: http://www.youtube.com/watch?v=DQe2sSSNhZs&feature=player_embedded

 57. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Dit is LULKOEK! Als je zo hoog van de toren blaas, ga je toch niet een sterk verouderde versie online zetten, ook al is het de beta, het is een 1e indruk, OOK AL IS HET DE BETA VERSIE! Ze hebben gefaald met hun praatjes, echter alleen de PC versie is goed.

 58.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Anoniem: En toch is het echt waar! De Beta is een test product, geen demo! Bekijk de nieuwe beelden maar eens van BF3, die zijn toch echt veel mooier en veel beter als in de Beta! Zelfs de PS3 versie is enorm mooi! Die komt gewoon dicht in de buurt bij de PC versie van BF3! Dus wat jij zegt is “lulkoek”, lol.

Pro-Russische rebellen gebruiken Battlefield 3 om nep video te maken die Amerika moet beschadigen
Zondag Budgetdag – Games – 16 Februari
DICE is niet van plan om Battlefield 3 als remake op next-gen consoles uit te brengen
Bekijk hier een prachtige Battlefield 3 montage