PlayStation Vita 3G krijgt datalimiet

De afgelopen weken is er regelmatig goed nieuws naar buiten gebracht met betrekking tot de PlayStation Vita. Nu heeft Sony laten weten dat er een datalimiet zal zitten op de 3G variant van de PlayStation Vita.

De downloadlimiet zal dus alleen gelden voor de 3G variant, dus mocht je verbonden zijn met het internet via de WiFi verbinding van het apparaat dan is er geen sprake van een limiet. Sony heeft de datalimiet ingezet op 20MB, dus grote games zullen waarschijnlijk niet in de PlayStation Store aangeschaft en gedownload kunnen worden. Meest voor de hand liggend is dan ook dat alleen de Mini’s via deze weg gedownload kunnen worden.

De limiet zal aanwezig zijn tijden de lancering van de PlayStation Vita, maar kan altijd verhoogd of zelfs verwijderd worden in de toekomst.

Bedankt voor het melden saidddd93! Ook een nieuwstip doorgeven aan de PSX-Sense redactie? Stuur je nieuwtje dan via deze link.

3 reacties

 1.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  goed nieuws…

 2.    1934 XP
  elazzja's avatar

  Zeker goed nieuws voor Nederland waar de 3G internet ineens heel duur is. Je wilt niet dat je limiet ineens weg zit doordat de Vita op het achtergrond updates doet. Nu vind ik het ook goed dat je kan instellen of je wel een limiet wilt. Waarschijnlijk staat die dus eerst op 20MB en via instellingen zul je misschien kunnen kiezen.

  Nu hier in België is 3G ook redelijk. Het is niet duur maar niet goedkoop. Voor 5 euro bij mobistar krijg je 50MB. Maar voor 15 eur per maand krijg je 1.5GB. De logica hierachter is wel duidelijk. Daarnaast is er ook Base C waarmee je in principe alleen betaalt wat je verbruikt tot een bepaald bedrag. Dit abonnement houdt in dat je vanaf 60 euro bellen niet meer ervoor betaalt. 15 euro voor sms en tot 15 euro voor internet. Als je nauwelijks belt, af en toe sms t en veel op internet zit dan zal het gemiddeld per maand rond de 20-25 zitten met onbeperkt internet. Weliswaar bedoelen ze bij BASE dat je met onbeperkt 1GB voor 30 dagen mag gebruiken op volle snelheid en op 128Kbps zoveel je wilt.

  Heb dan toch liever een abo zoals voor de iphone 4s waar je voor 60 dollar letterlijk onbeperkt internet hebt aan 14.4Mbps en een paar uur bellen/zelfde aantal sms

 3.    510 XP
  Seven's avatar

  Ik vind het kansloos geregeld met het internet in Nederland.
  Volgens mij is het pure afzetterij.
  zonder abbo 1 seconde op het net en je bent al zo wat 2,50 armer.
  Maar als je wel meer wilt downloaden moet je dus niet de 3G variant kopen??