“PSN twee keer zo populair als Xbox Live Arcade”

Wij als trotse PlayStation 3 bezitters genieten elke dag weer van ons gratis online netwerk genaamd het PlayStation Network, ook wel afgekort als PSN. Onze grote concurrent, de Xbox-360, maakt gebruik van het Xbox Live tegen een maandelijkse of jaarlijkse betaling.

Al deze informatie hierboven is uiteraard al bekend en we gaan maar eens even to-the-point praten. We hebben nog weer een nieuwe reden om trots te zijn op ons PSN, want Brits onderzoek heeft uitgewezen dat het PSN gewoon interessanter is voor de ontwikkelaars.

In dit onderzoek is gekeken naar 100 Britse studio’s, waarvan 30 studio’s aan het produceren zijn voor het PSN en maar 16 voor het XBLA. Hieronder hebben we een grafiek voor jullie met de huidige statistieken en hoe de verwachtingen zullen lopen. We zien het PSN met een constante lijn stijgen, terwijl het XBLA een langzame daling qua interesse maakt. Tijd voor een nieuwe Xbox?

16 reacties

 1.    244 XP
  lekkajonk0's avatar

  Man psn is gwn THa bomb!!!!
  Xbxlve ik KaK man……. Een heeeele rijke man gaat nog steeds geld vragen voor online /:-s

 2.    3140 XP
  moes's avatar

  @lekkajonk0:

  hoe kan hij anders aan geld komen en rijk worden of rijk blijven ? dus tuurlijk gaat hij dan geld vragen xD denk ff logisch na…

  @ topic

  ik ben blij dat PSN zo snel gegroeid is terwijl wij geen moer betalen voor online gaming. Ik hoop dat ze met 3D content komen op PSN store, zodat we van 3D films kunnen genieten. En verder ben ik benieuwd naar die ”mysterieuze” shooter op PS Home 😛

 3.    244 XP
  lekkajonk0's avatar

  @moes: ja………. Dat wel!
  Ik heb ook wel zin in die shooter

 4. Anoniem -   
  paul's avatar

  dat het psn gratis is heeft mij deels er van overtuigd om een ps3 te kopen in plaats van een xbox360 het is zo al duur genoeg , dus toppie dat het gratis is , om nog meer game plezier te beleven met vrienden.

 5.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  @moes: Ooh, daar heb je moes’ domme opmerkingen ook weer. Moet jij mij eens ff vertellen hoe Sony rijk wil worden of rijk wil blijven. Hun hebben inmiddels het PSN gratis aangeboden nietwaar? Waarom Microsoft dan niet met hun XBl?

 6. Anoniem -   
  Dennis's avatar

  Ja het is idd tijd voor een nieuwe xbox, ook voor een nieuwe ps3. hardware is inmiddels al jaren oud, maar toch blijf ik bij xbox, ben met ps3 begonnen maar was dramatisch al moet ik zeggen dat ze het nu wel ietsje beter voor elkaar hebben met de ports!

 7. Anoniem -   
  Dennis's avatar

  Als je geen 32 euro per jaar kan betalen voor xbox ben je gewoon een sloeber, ik vind die verhaaltjes zo lelijk gewoon. en xbox werkt teminste altijd nog nooit problemen, ps3 gaat zo’n beetje 20x offline per maand, het is heel fijn dat het gratis is hoor daar niet van, maar ga niet zielig lopen doen over 32 euro per jaar! want dan ben je gewoon een triest figuur die uberhaupt niet zou moeten gamen.

 8.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  @Dennis: lol psn is 1x een maaandje down gegaan en iedereen is vergeten dat xbox meerdere maanden down geweest

 9.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  @XRamon101X:
  Xbox heeft veel exclusiefs veel meer dan ps3 met die geld betalen ze die exclusiefs

 10.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Daarom om heb ik en ps3 maar ik ben ook echt opgegroeide met ps 1 nog van vroeger^^

 11.    1694 XP
  chronic010's avatar

  @Sixstar6: Sjesus…ik ben opgegroeid met een C64! Daarna de gameboy en een megadrive…Toen was alles behalve de games nog gratis, geen dlc, geen online, geen netwerk! (ik begin echt oud te worden zeg)

 12.    153 XP
  Olli's avatar

  @chronic010: Ik snap wat je bedoeld 😉

 13. Anoniem -   
  DooM's avatar

  dennis xbot, joh droom verder. de ps3 heeft veel meer exclusieve games dat weet iedereen alleen xbots zijn in denail…kijk maar eens wat voor een rij xclusieve sony heeft gebracht de laatste 2 jaar alleen al. en dan bedoel ik geen xbl of psn games..

 14. Anoniem -   
  ramon's avatar

  kheb zelf beide consoles, maar ik vind het nogal dom wanneer mensen zeggen van : ik koop een playstation, want voor xbox moet je betalen voor internet.

  de xbox is ( toen ik hem kocht tenminste ) 100-120 euro goedkoper dan de playstation, terwijl je xbox live gewoon goedkoop via internet kan krijgen..

 15.    31 XP
  Bones's avatar

  @Dennis:

  20 Maal offline?
  Ik zit dagelijks op het PSN, maar ik heb daar geen last van, misschien moet je je internetverbinding even controleren!

 16. Anoniem -   
  davy's avatar

  nou eehm het gaat er niet om het betalen maar als je 2 jaar online gamed op de xbox kan je wel een nieuw vet spel halen gewoon te gek voor woorden dat je er voor meot betalen op xbox……