Kingdoms of Amalur zal even groot zijn als Oblivion

Kingdoms of Amalur: Reckoning is zo’n game die onder de radar blijft tot aan de release en dan opeens de hele gameindustrie op z’n kop zou kunnen zetten. Tenminste, als we eerdere uitingen van 38 games moeten geloven.

Gelukkig hebben jullie in onze preview kunnen lezen dat de game zeker iets is om in de gaten te houden en dat bevestigd de laatste uitspraak van 38 games. De associate producer, Craig Kstolic, had namelijk het volgende te melden:

“I’ve looked at this, and if I look at something like Oblivion, it’s very comparable in size.”

Voordat je nu gelijk een gat in de lucht springt moeten we wel toegeven dat er een addertje onder het gras zit. De wereld van Amalur is misschien even groot als Oblivion, maar de steden zullen vele malen kleiner zijn.

“They’re slightly different scales, though. In Oblivion you have the central city and the area around that. We have a fairly vast area that’s spread out a little bit more with a lot smaller cities and towns within it.” 

Al met al komt het natuurlijk neer op het principe ‘size doesn’t matter’, alhoewel we allemaal stiekem weten dat dit niet altijd te rechtvaardigen valt. Op 7 februari zullen we het zeker weten, dan ligt Kingdoms of Amalur: Reckoning namelijk in de schappen.

Boxshot Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Releasedatum:
10-02-2012
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:

2 reacties

  1.    4554 XP
    ps3dennis's avatar

    Ik vind de steden in Oblivion dood en al helemaal niet groot ‘het lijkt misschien groot, maar dat lijkt zo omdat je zo langzaaaam loopt’.

  2.    510 XP
    Seven's avatar

    Volgens mij is Skyrim oppermachtig aan deze game.

EA zou graag Kingdoms of Amalur 2 uitgeven
Kingdoms of Amalur krijgt deze maand nog nieuwe DLC
Kingdoms of Amalur krijgt nieuwe DLC genaamd “The Legend of Dead Kel”
Review: Kingdoms of Amalur: Reckoning