Valve reageert op PS3-versie van Counter Strike: Global Offensive

Jullie kennen vast allemaal wel de Counter Strike games die op dit moment alleen te spelen zijn op de PC, een oude Xbox-release uitgzonderd. In deze vlotte shooter is het aan jouw de taak, zoals in alle shooters, tegenstanders omleggen. De game biedt ook weer een uitgebreide variatie aan game-modes welke het meeste te zijn vergelijken met Call of Duty.

De huidige consoles, PlayStation 3 en Xbox 360, zullen ook een Counter Strike game krijgen. We kennen ontwikkelaar Valve natuurlijk ook van Steam, waardoor het voor ons al mogelijk was om Portal 2 te spelen met PC-genoten. Het zal ook mogelijk zijn om Counter Strike: Global Offensive te spelen met de PC via Steam. Chet Faliszek van Valve heeft wel laten weten dat de PC versie van de game wat vlotter speelt, maar dat is tegenwoordig het geval bij 9/10 games. Voor de rest zijn er geen specifieke verschillen tussen de consoles liet hij weten:

They’ll be running at the same pace on all systems. No omissions were made.

En hierna vervolgde hij zijn praatje over de Cross Platform, wat bij Counter Strike: Global Offensive ook mogelijk zal zijn voor de Xbox 360.

It has to do with operating systems and the way they work. Steam connectivity was already accessible through Playstation 3, and we had a lot of success with that. However, in terms of how cross-platforming will work remains to be seen. Essentially, we need to see if Valve can keep this updated to a standard that we would like. There will be a lot of community involved in the beta to help us, and it will be down to them to decide how the cross-platforming is implemented, how it will play, and ultimately, if it works.

Counter Strike: Global Offensive staat gepland medio 2012, maar wanneer we de game exact kunnen verwachten is nog een groot raadsel.

Boxshot Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive

Releasedatum:
21-08-2012
Genre:
Actie
Uitgever:
Valve
Ontwikkelaar:

6 reacties

 1.    1921 XP
  elazzja's avatar

  Heeft Microsoft dus toch ingestemd of is het cross platform PS3-X360 zonder steam. X360-PC met steam wou Microsoft neem ik me te herinneren helemaal niet zien.

 2.    1608 XP
  BloodlyKill's avatar

  ja xbox zou geen cross platform doen tog :S

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ben benieuwd hoe het gaat uitpakken met ps3-pc.

 4.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Afwachten dan maar,,,

 5. Anoniem -   
  moes's avatar

  i dont give a F to the UCK wat valve zegt…..ik wil meer gameplay zien !

 6. Anoniem -   
  Dooder39's avatar

  Krijgen we bij de PS3 versie ook weer de PC versie gratis?

Nog steeds geen duidelijkheid over Europese release voor Counter Strike: Global Offensive
Na 5 weken nog steeds geen Counter Strike in de PS Store, Sony heeft niets erop te zeggen
Releasedatum blijft nog uit voor Counter-Strike: Global Offensive
Counter Strike: Global Offensive verschijnt 12 september