Inhoud bekend van Gran Turismo 5 DLC

Het houdt vandaag maar niet op met het Gran Turismo 5 nieuws. Vanmorgen konden we melden dat de Spec 2.0 update te downloaden is, deze keer gaat het over de inhoud van de aankomende DLC die gepland staat voor 18 oktober dit jaar.

De DLC zal uit verschillende pakketten bestaan. Het eerste pakket zal bestaan uit twee nieuwe circuits en zal een prijs van €3.99 hebben.

Circuit de Spa-Francorchamps
Totale lengte: 7004m
Langste rechte stuk: 751.8m
Hoogteverschil: 104m
Aantal bochten: 21
Een historisch, razendsnel, technisch circuit. Dit zeven kilometer lange circuit bevindt zich in het heuvelachtige oosten van België, nabij de Duitse grens. In de loop der jaren hebben hier heel wat historische gebeurtenissen plaatsgevonden.Het is een zeer technisch circuit met grote hoogteverschillen, en vele secties vormen een echte uitdaging. Eau Rouge aan het begin van het circuit is daar een goed voorbeeld van. Tijdens deze snelle bocht onderga je stevige laterale en horizontale G-krachten, en de je snelheid tijdens het uitgaan van de bocht is doorslaggevend voor het rechte stuk. Zorg ervoor dat je deze bocht onder de knie hebt als je een snelle tijd wilt neerzetten.

Kart Space I/II
Totale lengte: 764m
Langste rechte stuk: 115m
Hoogteverschil: 2.3m
Aantal bochten: 8
Een indoorcircuit voor racekarts. Dit is een fel verlichte baan voor racekarts. Het circuit is 764 m lang en bevat een sectie die uit een bocht van 360 graden bestaat en een aantal zeer scherpe haarspeldbochten.Racekarts reageren zeer direct, dus wees geduldig op de baan. Maak gebruik van de volledige breedte van het circuit en voorkom wilde stuur- en acceleratieacties. Kart Space II is een variant zonder de haarspeldbochten.

Het tweede DLC pakket krijgt de naam Raceautopack, zal 15 nieuwe wagens bevatten en zal je aan kunnen schaffen voor €7.99.

Deze DLC bevat nieuwe auto’s voor Gran Turismo 5. Waaronder de ultieme racemachine, de Red Bull X2011, de opvolger van de X2010. Verder kun je scheuren in speciaal afgestelde tourwagens.

Aan de uitrusting is ook gedacht in de vorm van een DLC pakket met negentig nieuwe items, denk hierbij aan helmen en racepakken voor €1.99.

Deze DLC bevat raceaccessoires voor Gran Turismo 5. Met helmen plus pakken van acht beroemde WRC- en NASCAR-coureurs, een set van 12 helmen en pakken. Daarnaast de officiële racehelm van Gran Turismo en nieuwe spullen van Alpinestars en Simpson.

Het laatste pakket zal bestaan uit honderd verschillende soorten lak voor je bolides en zal €1.99 gaan kosten.

Deze DLC bevat lakaccessoires voor Gran Turismo 5. Van chique, zachte kleurtonen tot felle tinten, met de honderd nieuwe kleuren van de tien verschillende thema’s kun je alle kanten op. Ga voor een nieuwe look voor je favoriete auto.

Gelukkig stelt Polyphony Digital ook een totaalpakket beschikbaar voor degenen die alles willen voor de speciale prijs van €11.99.

Boxshot Gran Turismo 5

Gran Turismo 5

Releasedatum:
24-11-2010
Genre:
Racen
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:

9 reacties

 1.    1934 XP
  elazzja's avatar

  Im had gehoopt op 100 nieuwe auto’s of tenminste 100 herwerkt naar premium. Ik op dit moment een 50-tal premium wagens en 100 normale dus ben nog lang niet klaar weliswaar. Die 2 extra tracks zien er wel nice uit. Eerst moet ik alle DLC wagens zien en dan haal ik wel totaal pakket.

  Zijn er ook trophy’s eigenlijk?

  edit: Heb net ff alle wagens bekeken en ik vind ze zeker nice. Alleen zijn dat er maar 13 van 15 want de kart 100 en 125 zijn volgensmij niet echt verschillend van de karts die er al in zitten. De kart Jr ziet er grappig uit. Dit maal weer veel Japanse auto’s. Gelukkig hou ik daar van.

  edit 2: Srry maar die tracks zijn echt nice. Er zijn dus 2 circuits met 5 lay-outs. Dus 5 soorten ervaringen op 2 gebieden. De in-door kart heeft veel belichting en disco lichten dus ik hoop dat dat grafisch er goed uit gaat zien zoals op de foto’s.

 2.    454 XP
  arwin1993's avatar

  hoop dat ze bij spa ook verschillende layouts hebben. Als dat zo is dan koop ik de trackpack waarschijnlijk wel. De auto’s zijn niet de auto’s die ik had gehoopt had zoals de Ferrari ff of lamborgini aventador.

  Wel super dat ze gran turismo nog zo ondersteunen al is dit wel een beetje to little to late waarschijnlijk voor de meeste mensen. 15 auto’s is wel wat weinig en de prijs van 8 euro vind ik dan ook best prijzig

 3.    85 XP
  stoeipoes_4's avatar

  Ga sws auto’s DLC halen 😉

 4.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  zeer vet, ik ga die totaalpakket kopen 🙂

 5.    165 XP
  bjcrosserke's avatar

  SPA?? instant buy 😉

 6.    403 XP
  Hazzard12's avatar

  Dacht dat er meer auto’s zou

 7.    116 XP
  OptimusPrimeNL's avatar

  Circuit pack en Auto Pack komen er zoiezo! rest weet ik nog niet, binnenkort maar even een PSN kaart halen…

 8.    63 XP
  svenmans's avatar

  @OptimusPrimeNL: Ik zou voor de totaalpack gaan. Reden hiervoor, je betaalt dan minder als de circuit en auto pack 😉

  Voor de rest zie het er niet slecht uit, denk wel dat de meeste iets meer verwacht hadden, maar ale kom het is een mooie begin.

 9.    116 XP
  OptimusPrimeNL's avatar

  @svenmans:
  ow had ik overheen gelezen, dank je!

  als je die auto packs koopt heb je ze dan gelijk in je garage staan of moet je ze dan in-game nog kopen?

Update 2.16 voor GT5 komt uit op 31 mei, is de allerlaatste patch
Sony haalt Gran Turismo 5 DLC op 30 april offline
Sony trekt de stekker uit servers Gran Turismo 5 en Resistance 1 t/m 3
Meer dan 100.000 man speelt nog dagelijks Gran Turismo 5