G4 had vandaag een interview met Croteam CEO Roman Ribaric biechtte vandaag op dat Serious Sam HD eigenlijk gepland stond om te verschijnen op het PlayStation Network, maar dankzij een tekort aan tijd en geld moest het plan gewijzigd worden. Nu wilt hij misschien toch nog Serious Sam HD op het PlayStation Network te koop zetten, maar dan wil hij wel van de PlayStation 3 gebruikers weten of ze willen wachten op een release een paar maanden nadat de game op de PC en Xbox Live Arcade verschijnt.

Ribaric vertelde ook dat als het niet lukte om Serious Sam HD op tijd op het PSN te krijgen ze dan stopte met het verder ontwikkelen van Serious Sam HD. Er was dan nog misschien een kleine kans dat ze een ander team gingen zoeken om het verder af te maken, maar niemand wilde het verder ontwikkelen, de teams zouden óf te weinig tijd, óf te weinig geld óf te weinig geintresseerd zijn.

“It was either to do PSN by the same date or forget about it. There was also a thought to find another team to do it, but nobody was either willing (a.k.a. not enough time/money/interest) or realistically being able (or crazy enough) to do it in such (a) short period.”

Toch blijft hij zeggen dat de game het fantastisch zou doen op de PS3. Helaas zijn ze nog aan het twijfelen over de verdere ontwikkelingen van Serious Sam HD, aangezien het maar een klein team is van 20 man hebben ze niet genoeg mankracht om én Serious Sam HD op het PlayStation Network, de PC en de XBLA platforms te krijgen én de game Serious Sam 3 én de engine van deze game, Serious Engine 3 te ontwikkelen.

“It would feel perfect to have it on PSN as well,” he said. “However, we are a garage team of 20 people, although with a larger garage now, working on Serious Sam HD for PC and XBLA platforms. Along that, we are developing Serious Sam 3 and Serious Engine 3 tech for both platforms. Now, I know we are good, but we are not that good to add PSN and finish at the same time. Just kidding, we are that good, but we are not supermen.”