DICE bevestigt een PSN Pass voor Battlefield 3

Iedereen heeft wellicht al een PSN Pass moeten aanschaffen of de code ervan moeten invoeren op het PlayStation Network. Deze PSN Pass heb je nodig om van de multiplayer functies van een game te kunnen genieten. Onlangs werd er ook bekendgemaakt dat elke game van Sony een PSN Pass zal bevatten.

Vandaag heeft Alan Kertz van DICE op twitter verteld dat ook Battlefield 3 een PSN Pass zal bevatten. Een fan vroeg hem namelijk of hij een nieuwe Battlefield 3 zal moeten kopen om online te kunnen spelen, waarop de Designer van DICE bevestigde dat je PSN Pass nodig zal hebben om online te kunnen spelen.

”you can also purchase an online pass for a used copy.”

Waarom Battlefield 3 er één krijgt werd ook vermeld:

“because servers cost money, and used games don’t make developers any money.”

Wens je meer te weten over de PSN Pass, dan moet je zeker ons artikel lezen.

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

32 reacties

 1. Anoniem -   
  Daan's avatar

  Geld dit voor elk psn account? Mijn broer en ik hebben samen 1 ps3. Als ik battlefield 3 straks krijg, moet me broer dan een extra psn pass aanschaffen zodat hij ook online kan?

 2.    244 XP
  lekkajonk0's avatar

  @Daan Je haalt de woorden uit mijn mond 🙂

 3. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  @ daan volgens mij niet omdat je die psn pass op je ps3 installeert dus dan kan je er gebruik van maken met verschillende accounts zolang het maar op dezelfde ps3 is

 4.    139 XP
  Xx_DontTakeItPersonal_xX's avatar

  en hoe zit da dan met games die je koopt via buitenland zijn die passes regio beperkt? hoop van niet

 5.    253 XP
  lauwie's avatar

  je kunt zo’n pass vast wel gamesharen 😉

 6.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @ricardo:

  kd8 per account niet per systeem weird hmm

 7. Anoniem -   
  MRB78's avatar

  @lauwie:

  zo’n pass is account gebonden, als er 2 personen uit 1 huishouden op 1 account spelen op dezelfde ps3 dan is er niks aan de hand, hebben beide personen een eigen account op dezelfde ps3 dan kan maar 1 iemand van de pass gebruik maken en moet de ander een passkey kopen van ongeveer 15 euro. (dit was namelijk ook met MoH het geval)

 8. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Jammer voor de kleuters die 1ps3 hebben en van paps en mams om de beurt mogen gamen!!!!
  Moet je nu ook al je account delen woehahahahahaha

 9. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @Naam…: @naam

  ben jij ff simpel verwend kindje er zijn ook mensen/gezinnen die het niet zo ruim hebben en toch hun kids zo iets willen geven en ja dan moet je delen wat is het leven toch moeilijk he

 10.    677 XP
  PSknul's avatar

  Hmmm, ik ga dit toch op de pc spelen. Maar dit PSN pass is het zelfde als al jaren op de PC gebeurt, ik speel bf2 ook nog steeds op de pc en dat kan je ook maar spelen met 1 account. De dvd die ik 6 jaar geleden heb gekocht had een cd-key en deze is gekoppeld aan je battlfield account. Dus dit is eigenlijk niks nieuws, quit whining.

 11.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  tja heeft ea bij elk spel he

 12.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Tegen wording kan je verwachten met elke games van ps3

 13.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  F.A.I.L

 14. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  daan
  ik denk van wel
  je kan per pas maar een soldaat aanmaken !!

 15.    3140 XP
  moes's avatar

  koop hem gewoon nieuw en ondersteun de games industrie ! dat is mijn advies.

 16.    60 XP
  NewDust's avatar

  @MRB78: Het tegenovergestelde is juist waar!
  Je online pass (geen PSN Pass, dit heet alleen zo voor SONY titels) is welliswaar account gebonden, maar geld voor iedereen die op het zelfde systeem zit. Wil je broertje/vriend onder zijn eigen account gamen, dan kan dat gewoon mits de account van de pass houder op dat systeem geactiveerd is (tot 5 systemen tegelijk) en hij deze pass daar gedownload heeft (staat normaal in de downloadlijst of services). In principe werkt het dus net als een normale PSN game.

  Heb dit zelf gecheckt met Medal of Honor en Mortal Kombat en kan met alle accounts bij mij op de PS3 online spelen, met een enkele pass

 17.    60 XP
  NewDust's avatar

  @Xx_DontTakeItPersonal_xX: Het is niet waarschijnlijk, maar wel mogelijk dat zo’n online pass regiogebonden is. Dit geldt echter alleen voor de account die hem activeert, de locatie van je systeem maakt niet uit.

  Dus stel jij importeert jou game uit de US/UK en wil hem hier activeren, dan maak je een Amerikaanse/Engelse account aan om de de code in te lossen en de pass te downloaden. Wanneer de pass op je systeem staat kun jij gewoon met je NL account spelen.

  Let echter wel op wanneer je DLC wil aanschaffen. Dit is vrijwel altijd continent gebonden (een Amerikaanse game werkt alleen met Amerikaanse DLC, een Europese game alleen met Europese DLC), maar soms is dit ook land gebonden (bij de meeste SONY titels) in de PSN-store staat dan meestal een code (BCES/BLES/BLUS/BCUS + een getal) waarmee je kunt controleren of de DLC ook op jou versie werkt.

 18.    776 XP
  Sevinho's avatar

  Wat gaat er gebeuren met het internet?

  Chaos. Iedereen gaat vragen voor z’n gratis pasje xD. Wedden dat PSX-sense z’n pasje gaat verloten. Ik voel het aankomen!

 19. Anoniem -   
  speler's avatar

  “because servers cost money, and used games don’t make developers any money.”- is 100 % flauwe kul. Dat ze geld kosten is waar, maar een spel is reeds betaald door de eerste koper. Of speler A of speler B betaald is net hetzelfde. Men wil er speler A en B en C… van maken. Als men het eerlijk wil doen dan zal men er van de oorspronkelijke prijs 15 euro moeten afdoen. Dan heeft speler A ook de keuze voor een multiplayer. Nu betaald de eerste speler voor multiplayer terwijl deze dit misschien niet wilt. Dus een oline pas is ok, maar maak dan de games goedkoper.

 20.    1609 XP
  BloodlyKill's avatar

  FAIL!

 21.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  Maar wie wil er nou Battlefield 3 verkopen? xD

 22.    3140 XP
  moes's avatar

  @PattyS3:

  +1

 23.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  @moes: ik verkoop het.^^

 24.    137 XP
  pimmetje-r's avatar

  Ik heb MoH van Amazon UK geimporteerd. De online pass kon ik gewoon zonder problemen gebruiken op mijn NL PS3 en account. Dus dat zal in ieder geval geen problemen opleveren als ze dat principe niet veranderd hebben.

  De PS3 is toch ook regiovrij?

 25.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @pimmetje-r: PS3 is regio-vrij ja 🙂

 26.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  Zat er natuurlijk aan te komen..

 27.    6677 XP
  Myx's avatar

  Heb hier nooit problemen mee gehad dus heel erg boeit het mij niet.

 28.    82 XP
  CrookedFing3rs's avatar

  Ik ben benieuwd… Werkt goed tegen pre-used, maar o zo jammer.

 29.    8201 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Anoniem:

  Wij hebben normaal maar ik share mijn account of ps3 ook niet. Maar ik heb de luxe dat ik werk en dat hebben die kleintjes ook niet. Als je nog niet oud genoeg bent om te werken ben je ook te jong om dit soort spellen te spelen. Eigenlijk speelde ik alleen maar super mario world/metriod/mariokart/donkey kong country toen ik 15 was dat waren nog eens tijden 😛 Ook voor een paar flut guldens per uur werken om die games te betalen. En alle spellen hebben zo meteen een PSN pas eigenlijk nutteloos om daar steeds bericht van te maken eigenlijk wen er maar aan mensen. Ik heb er ook mee leren leven.

 30.    8201 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @PattyS3:

  Daar heb je een punt en tegen de tijd dat hem verkopen wilt krijg er toch niks meer voor 😛

 31.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Flaming_Kaiser: Precies, haha xD tegen die tijd zijn we al lang in het PS4 tijdperk. 😛

 32. Anoniem -   
  Falcon's avatar

  Ik snap iets niet. Ik ben niet zo bekend met dat PSN pass. Je moet dus zo’n pass kopen om online te mogen spelen? (Dus als je 27/10 BF3 PC koopt in de winkel, zit die in het hoesje?). Dan zeggen ze servers kosten geld…Okay, maar moet je dan ook maandelijks gaan betalen?

Pro-Russische rebellen gebruiken Battlefield 3 om nep video te maken die Amerika moet beschadigen
Zondag Budgetdag – Games – 16 Februari
DICE is niet van plan om Battlefield 3 als remake op next-gen consoles uit te brengen
Bekijk hier een prachtige Battlefield 3 montage