Het is algemeen bekend dat Japanners de meest gekke games maken. Vooral in het westen draaien niet veel mensen hun hoofd om voor de gare titels die er allemaal uit het oosten hier naar toe verscheept worden. Ni No Kuni is echter een titel die het kijken wel even waard is. Alleen al om de art design verdient deze game een hele dikke pluim in zijn reet, want dit is één van de meest sprekende grafische stijlen die we hebben gezien in een lange tijd.

De game wordt ontwikkeld door Level-5 die onder het PS3 volk waarschijnlijk bekend staan om hun titel White Knight Chronicles. Laat dit je niet afschrikken want Level-5 weet hoe ze goede games moeten maken. Ni No Kuni gaat over een 13-jarige jongen die Oliver heet en die in een parallelle realiteit terecht komt waar hij zijn oma vandaan probeert te halen.

Via een persbericht heeft Namco Bandai laten weten dat we in 2012 aan de slag kunnen met de game op de PS3. Een exacte datum konden ze nog niet geven, maar iets is beter als niets. Ook zal de game een subtitel krijgen in Europa namelijk: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch. Hieronder een trailer voor de mensen die nog nooit van de game hebben gehoord.

http://youtu.be/GWcu5b__wzE