NumblastNumblast is een nieuwe puzzlegame van ontwikkelaar International Software Development (ISD) uit de London Studios en heeft iets speciaals. Je bent lid van de Scientific Alchemy Club van de Cross Academy en daar is iets geks gebeurd. Choco Ayama heeft de president van de club Akasaka Sempai omgetoverd in een aap. Nu aan jou de taak om via de Numblast kubussen de energie te geleiden om je president weer terug te veranderen in een mens.

Dit doe je door de genummerde kubussen te draaien in combinaties van vier identieke getallen in een twee-bij-twee vierkant. Als je dit hebt gedaan, explodeert de kubus en krijg je daarvoor punten en natuurlijk moet je de meeste punten behalen met de grootst mogelijke combinaties. Verder bevat de game natuurlijk ook trophies en vele extra’s die je moet vrijspelen.

Nu is de inhoud van de Europese PlayStation Store update nog niet bekend, op deze game na. Numblast is namelijk vanaf vandaag beschikbaar in de Europese PlayStation Store. Natuurlijk hebben we nog een paar features van de game, samen met een paar screenshots. Hoeveel de game kost is nog niet bekend, maar dat zal straks in de update van de Europese PlayStation Store staan.

The three different game modes will test your puzzle skills:

  • The Endless mode lets you play for as long as you can, until the field is covered by inert grey cubes which cannot be swapped.
  • Time Trial gives you 3 minutes to detonate as many cubes as possible.
  • In Puzzle mode, you will have to detonate all the cubes in preset arrangements with as few rotations as possible.

[nggallery id=124]