Opvallend bericht op GameRanx vandaag, waarin gemeld wordt dat EA wellicht probeert scores te manipuleren van Battlefield 3. Het gaat om een aantal grote media in Noorwegen die vanochtend een rare email hebben ontvangen, onder nadere Gamer.noΒ heeft de mail ontvangen. EA verstuurt namelijk in deze mail onderstaande vragenlijst mee, daarin worden een aantal dingen gevraagd over de desbetreffende persoon die game gaat recenseren. Wanneer EA niet tevreden is met de antwoorden van het medium, zal er geen early copy verstuurd worden van Battlefield 3 om te recenseren.

De vragenlijst doet sterk vermoeden dat EA enkel en alleen fans van de franchise wilt als recensent. De vragen of de persoon ook fan is van Call of Duty en of hij of zij ook enthousiast was over voorgaande delen van Battlefield laat dit vermoeden de kop opsteken. Waar EA precies mee bezig dacht te zijn met het versturen van de vragenlijst is ons een raadsel, zoiets is namelijk ontzettend smerig en gewoon not done.

Later op de dag werd er door een verantwoordelijke van EA Noorwegen een officieel excuus gemaakt, dit kon Dagbladet.no bevestigen. Onder het mom van ‘een foutje kan gebeuren’ werd het excuus gemaakt en vermeldde EA dat dit niet de normale gang van zaken zijn binnen het bedrijf.