Een aantal dagen geleden hadden we in een ‘Inside Story‘ uitgelegd hoe het fenomeen van de Online Pass is uitgegroeid tot hetgeen wat het nu is. Weer een nieuw fenomeen is om mensen hun DLC voor een bepaalde game al aan te schaffen voordat het überhaupt uit is. Denk maar aan Call of Duty Elite of Gears of War bij de concurrentie.

Uncharted 3 gaat ook mee met de hype en voor slechts $24.99 kun je lid worden van de ‘Fortune Hunter’s Club‘. Dit is het equivalent van een Season Pass waarbij je kan genieten van alle DLC die uitkomt voor de game. Voor zo’n bedrag hoop je natuurlijk dat het ook waar is voor je geld en dit klopt min of meer.

In totaal zullen er zeven verschillende pakketten komen voor dit programma. Vier daarvan zijn multiplayer map packs en de rest zijn nieuwe multiplayer skins waarbij het eerste pakket al tijdens dezelfde maand uitkomt. Het is nog onbekend of dit gaat om nieuwe skins of nieuwe maps. De verschillende pakketten hebben afzonderlijk, volgens SCEA, een waarde van $45,00. Als men in de Fortune Hunter’s Club zit dan bespaar je 45%. Mensen die abonnee zijn bij Playstation plus krijgen zelfs een extra korting tussen de 10% a 20%, aldus geantwoord op een reactie. De pre-order levert je ook een nieuwe thema op. Via een XMB bericht zal je bij het aanbreken van de volgende pack een bericht krijgen met een link naar de store. Hoe de prijzen in Europa eruit zullen zien is nog niet bekend maar als we het dollar teken vervangen met die van de euro hebben we al gauw een beeld.

Het ziet eruit alsof je waar voor je geld krijgt maar wat de inhoud precies is heeft men nog niet vermeld en wat de echte waarde had kunnen zijn zullen we waarschijnlijk nooit weten. Één ding is wel duidelijk. Naugty Dog gaat er helemaal voor om van de Uncharted 3 om te toveren tot een keiharde multiplayergame. Gelukkig is de campagne voglens uitgelekte data al dik in orde dus dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.