http://playsense.nl/images/file/img_4e9e1118726d6.jpg

Breaking news zo op de late avond, de PS Vita releasedatum is namelijk bekendgemaakt door Sony. Op 22 februari 2012 zal de PS Vita in Europa verkrijgbaar zijn. Sony’s gloednieuwe handheld en volwaardig opvolger van de PSP is in Japan al vanaf 17 december verkrijgbaar, slechts 2 maanden eerder dan in Europa. De releasedatum van 22 februari geldt echter niet alleen voor ons maar ook Noord-Amerika, Canada en  Zuid-America, Sony zet dus hoog in met een grote launch.

Zelf zijn we bij PSX-Sense ontzettend enthousiast over dit apparaat en kunnen we niet wachten om met de handheld te mogen spelen. Sony heeft haar magie weer terug en dat laten ze zien met de PS Vita. Met het prachtige OLED-scherm en de talloze mogelijkheden die het apparaat biedt zoals PS3-games via Remote Play spelen en Virtual Reality games is dit een handheld die je niet mag laten liggen.

Er komen twee modellen van de PS Vita, een 3G-model die 299 euro gaat kosten en een WiFi-only model die 250 euro zal kosten.

Screenshots van het PS Vita besturingssysteem kun je hier vinden, onze hands-on  kun je hier lezen en meer informatie over de PS Vita applicaties vind je hier. Algemene specificaties van het apparaat hebben we al eens hier gepost en meer informatie over de camera kun je hier vinden.