51% van de gamers kocht dit jaar downloadable content

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ea04d6817789.jpg

Volgens EEDAR, een firma die analyses doet, kochten 51% van de Amerikaanse PlayStation 3 en Xbox 360 gebruikers de afgelopen twaalf maanden downloadable content. De DLC is in een duidelijke opmars, want in 2010 schaften 40% van de gamers één of meerdere DLC packs en het jaar ervoor zelfs maar 34%.

Naar een schatting dat door het bedrijf gemaakt is, zal de totale opbrengt aan DLC dit jaar meer dan 875 miljoen dollar bedragen. In 2012 zou volgens het bedrijf de totale opbrengst meer dan 1 miljard bedragen.

De reden dat er zoveel DLC wordt verkocht is omdat er meer marketing gevoerd wordt ten opzichte van de vorige jaren. Ook betere breedbandconnecties zou hier een reden voor zijn. Naast de helft die dit jaar al DLC heeft gekocht, zijn er ook mensen die er geen hebben gekocht. Uit de enquête blijkt dat het met privacy te maken heeft.

3 reacties

 1.    831 XP
  Morticuz's avatar

  Ik heb alleen van Battlefield DLC gekocht dit jaar.
  De rest via pre order of playstation + gekregen :P.
  En de rest?

 2.    285 XP
  xDutchSpectre's avatar

  Ik download niet zo veel DLC alleen de grotere pakketten zoals undead nightmare of BFBC2 vietnam dat is tenminste waar voor je geld.

 3.    195 XP
  sabasNL's avatar

  Umm…Wat schend het aanschaffen van DLC je privacy meer dan het online spelen van games? Op dat je creditcard gegevens moet invoeren na (wat ook kan via speciale cards en de gegevens kunnen worden verwijderd van je account), zie ik dat echt niet als een reden om het niet te doen.

  Het irritante vind ik meestal de te hoge prijzen, de te weinig informatie erover of de middelmatige kwaliteit. Maar verder koop ik best DLC.