Uiteindelijke versie van Battlefield 3 is nagenoeg perfect

Althans, als we de woorden van Dave Oshry moeten geloven. De beste man die redacteur is bij Ripten, één van de meest betrouwbare bronnen als het aankomt op gaming, heeft een flinke hands-on gekregen met de uiteindelijke versie van Battlefield 3.

Hij geeft in zijn hands-on aan dat alle glitches uit de bèta, waar zoveel ophef over was, verdwenen zijn als sneeuw voor de zon. Tevens geeft hij aan dat ook de graphics een gigantische boost hebben gekregen, ook al waren een heleboel mensen hier erg sceptisch over.

Het artikel gaat wel over de PC versie, maar aangezien het proces voor alle drie de versies tegelijk zou verlopen gaan we er dan ook vanuit dat Battlefield 3 ook op de PlayStation 3 een stuk beter is dan de beta. Wel houdt dat in dat we de geweldige langnek bug niet meer zullen terugzien. Battlefield 3 ligt op 27 oktober in de winkels.

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

14 reacties

 1.    677 XP
  PSknul's avatar

  Mooi, ik heb de pc versie besteld dus dit artikel slaat wel op mij 🙂

 2.    280 XP
  DarkChaos's avatar

  Ik ga de langnek bug missen 🙁

 3.    844 XP
  thom430's avatar

  Geen echte verassing, hier dient een beta uiteraard voor, hoewel veel slimmeriken dit niet inzien en het met een demo verwarren.

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ben benieuwd hoe de mp in de uiteindelijke versie speelt.

 5.    82 XP
  CrookedFing3rs's avatar

  Mooi want ik heb hem in de pre-order staan

 6.    3140 XP
  moes's avatar

  console versie = super goed
  pc versie = perfect

 7. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Ik heb nog nooit een baas of welk persoon dan ook die een aandeel heeft in zijn/haar product gehoord die verteld dat zijn of haar product niet goed is of niet klaar, dus van mij mogen dit soort berichten de prullenbak in en zijn absoluut niet de moeite van het posten waard.

  Een ieder die dit soort berichten over verbeterde graphics (die na 7 jaar bf2 2004 mysterieus blijkbaar ineens opduiken op de pc’s en ps3’s van bazen en gamesites en dit helaas altijd een versie is na de beta die wij niet te zien krijgen maar er toch blijkbaar in al die jaren van progameren geen tijd was om een beta ter beschikking te stellen die ook de in media besproken graphics heeft van de uiteindelijke versie, nee laten we het volk een versie geven met graphics die flink slechter zijn als in het origineel maar laten we de review websites een betere versie geven) serieus neemt of laat staan in “overweging” neemt krijgt van mij een bf2 nekschot.

 8.    2260 XP
  iRobbert-'s avatar

  nagenoeg = naargenoeg? xD

 9.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  🙂

 10.    374 XP
  Goliath's avatar

  @iRobbert-: http://www.encyclo.nl/begrip/nagenoeg Nee, nagenoeg.
  @Anoniem: Goed, ik heb even een poging gedaan je bericht te ontcijferen.
  “Ik heb nog nooit een baas of welk persoon dan ook die een aandeel heeft in zijn/haar product gehoord die verteld dat zijn of haar product niet goed is of niet klaar(…)”

  Als je het bericht überhaupt gelezen had zie je dat de uitspraak gedaan wordt door Dave Oshry, een redacteur bij Ripten. Ripten heeft geen enkel aandeel in de verkoopcijfers van Battlefield 3 en als één van de meest betrouwbare gamesites kunnen ze het zich ook totaal niet veroorloven om zich te laten beïnvloeden, dus wat je zegt slaat nergens op.

  “dus van mij mogen dit soort berichten de prullenbak in en zijn absoluut niet de moeite van het posten waard.”

  Gelukkig hebben wij daarom een redactie in dienst die wel het verschil weet tussen berichten met of zonder nieuwswaarde. Of jij het dan ook het posten waard vindt of niet maakt geen fluit uit.

  “Een ieder die dit soort berichten over verbeterde graphics (die na 7 jaar bf2 2004 mysterieus blijkbaar ineens opduiken op de pc’s en ps3′s van bazen en gamesites en dit helaas altijd een versie is na de beta die wij niet te zien krijgen maar er toch blijkbaar in al die jaren van progameren geen tijd was om een beta ter beschikking te stellen die ook de in media besproken graphics heeft van de uiteindelijke versie, nee laten we het volk een versie geven met graphics die flink slechter zijn als in het origineel maar laten we de review websites een betere versie geven) serieus neemt of laat staan in “overweging” neemt krijgt van mij een bf2 nekschot.”

  Leuk, die haakjes, maar dan is het wel zo fijn als je ook af en toe gebruik maakt van interpunctie. Je weet wel, die stippen en korte streepjes die pauzes in je zinnen zetten om de boel leesbaar te maken.

  Inhoudelijk heb je ook weer je huiswerk gedaan als een typische vmbo-b/atrium scholier. De ‘review websites’ krijgen inderdaad meestal eerder hun versie van de game. Dit is een zogenaamde ‘promo copy’ en deze verschilt inhoudelijk niks van de retail copy. De game die wij te zien krijgen is dus exact dezelfde als de consument, anders kan men natuurlijk geen eerlijk oordeel vellen.

  Tevens is de bèta die wij hebben gezien ook exact dezelfde als degene waar jullie van hebben kunnen genieten en hebben wij ook last gehad van de idiote bugs en glitches. Het doel van een bèta is namelijk het vinden van deze bugs en glitches, om de boel netjes te hebben voor de uiteindelijke release. We bevinden ons momenteel een week van de release en dan hebben sommige game-journalisten nou eenmaal de game al, dat heeft niks te maken met een ‘verbeterde bèta’, of wat je dan ook probeert te zeggen.

  Wat de graphics betreft, als je onze eerdere berichtgeving enigszins had gevolgd in plaats van alleen hier even langs te komen om te zagen, had je gezien dat DICE heeft bevestigd dat de volledige game een zogenaamde ‘High-Res’ installatie bevat. Zie hier het bericht: http://www.psx-sense.nl/65725/battlefield-3-krijgt-een-high-res-install-optie/

  Er vanuit gaande dat je het toch niet gaat lezen, in het bericht staat samengevat dat je door een grote installatie de graphics aanzienlijk kan verbeteren op de PlayStation 3. De bèta daarentegen was slechts één à twee GB en bevatte deze installatie natuurlijk niet.

  Verder zou ik je aanraden om vooral op school te blijven en een paar bijlessen Nederlands erbij te pakken, of in ieder geval een cursus interpunctie.

 11.    285 XP
  xDutchSpectre's avatar

  @Goliath: Rustig aan Goliath, haters got to hate en lovers got to love. Laat m nou maar in zn eigen sop gaarkoken. Ontopic: Zolang ze de squadjoin fouten eruit halen vind ik alles goed, volgens patty is dat ook geval dus ik zeg: TOP!

 12.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  @Goliath: +1

  Het doel van de beta was merendeels alleen om de servers te testen, (server stress etc) niet de Graphics. De reden waarom ze een oude build gereleased hadden was omdat ze onder grote druk stonden, en de tijd die ze hadden beter in de retail versie van de game konden steken, dan in het proces om een nieuwe beta build te maken. 🙂

 13.    3140 XP
  moes's avatar

  @Goliath:

  hahahaha

 14.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  @Goliath: +1 (voor de interpunctie) 🙂

Pro-Russische rebellen gebruiken Battlefield 3 om nep video te maken die Amerika moet beschadigen
Zondag Budgetdag – Games – 16 Februari
DICE is niet van plan om Battlefield 3 als remake op next-gen consoles uit te brengen
Bekijk hier een prachtige Battlefield 3 montage