Herkennen we allemaal de PS Jailbreak nog? Deze USB dongel zorgde ervoor dat de PlayStation 3 voor het eerst sinds de release jaren geleden open lag voor hackers en gedownloade games. De dongel werkt inmiddels niet meer door talloze maatregelen van Sony, maar zo makkelijk geeft de hacking-scene het natuurlijk niet op.

Het gerucht gaat nu namelijk dat de makers van de originele PS Jailbreak met de JB2 komen. Deze dongel is de opvolger van de PS Jailbreak en zou moeten werken op PS3’s met firmware 3.55. Dat niet alleen, maar de JB2 speelt ook games af tot maar liefst firmware 3.73 door ze om de tuin te leiden.

Games die na firmware 3.60 zijn uitgekomen zullen afgespeeld moeten worden op gebrande blu-rays, welke de PlayStation 3 als legaal ziet door de JB2. Het apparaatje is nog niet wereldwijd gelanceerd en Sony heeft nog geen reactie gegeven, maar het gerucht gaat de JB2 al verkocht wordt in een kleine kring om de dongel te testen. Tot nu toe zou er bewijs zijn dat de JB2 werkt met games als PES 2012, FIFA 12 en diverse andere titels.

Zodra we meer weten over deze nieuwe hack laten we het jullie uiteraard weten. Zie hieronder het apparaat in actie.