http://playsense.nl/images/file/img_4ea43a05b52b0.jpg

Dat de controller belangrijk is om games op een console te spelen is al decennia lang bekend. Weliswaar blijft er de discussie welke controller nou beter is. Is het de Dualshock 3 die Sony levert of is Microsoft op dit vlak de winnaar. Meningen verschillen en dus denkt er weer een leverancier, PDP, met de zoveelste controller voor de PS3 harten te veroveren voor mensen die op hun PS3 toch liever gebruik maken van de Xbox 360 controller. Zeker omdat de vorm identiek is. Wel is het dit keer een officieel gelicenseerde Call of Duty Modern Warfare 3 controller van hoge kwaliteit. Er is namelijk veel aandacht besteed aan de vormgeving en kwaliteit van het product.

De controller ligt volgens PDP perfect in de hand. Met gebruik van een 2.4 Ghz draadloze verbinding via USB zou er als het ware geen lag meer zijn. Met behulp van satijn aan de handgrepen bekomt men niet alleen een fijner gevoel maar ook meer grip. De analoge sticks zijn bijna zoals die van de Dualshock 3 alleen zijn de toppen hol. Dit allemaal heeft een adviesprijs van 44.99 euro en is dus wel goedkoper dan de officiele Dualshock 3.

De controller zal exclusief voor de Playstation 3 verschijnen op 8 november en is al op verscheidene sites waaronder Amazon en Bol.com beschikbaar voor pre-order. Het is nog niet bekend of deze controller compatibel is met PC/X360.