Zondag Budgetdag – Games – 23 oktober

Just Cause 2

In ‘Just Cause 2’ kruip je wederom in de huid van Rico Rodriguez, een undercover-agent van de CIA. Ditmaal beland je in het zonovergoten Panau, een tropisch eiland voor de kust van Zuidoost-Azië. Hier is de boosaardige dictator Baby Panay de baas en het is jouw taak om hem op een bijzonder onprettige manier aan zijn einde te laten komen.

‘Just Cause 2’ biedt vrijheid, enorm veel vrijheid. Je bent helemaal vrij om het tropische Panau op je eigen houtje te doorkruisen. Net als de populaire Grand Theft Auto-games kun je missies aannemen om het verhaal verder te helpen of gewoon lekker een beetje rondlopen, schieten of scheuren.

De vijanden zijn een stuk slimmer in ‘Just Cause 2’. Ze zoeken dekking en gebruiken de omgeving zoveel mogelijk in hun voordeel. Met behulp van het nieuwe richtsysteem kun je de huurlingen automatisch op de korrel nemen en daarna handmatig je vizier bijstellen. Op deze manier is het een eitje om vijanden in specifieke delen zoals benen, armen of het hoofd te raken.

Prijs: €17,50
Verzendkosten: €2,-
Link: 4evergames
iDEAL: Ja

Duke Nukem Forever

Na een moeizame ontwikkelperiode van meer dan tien jaar, komt de opvolger van Duke Nukem 3D uit 1996 uit. Duke Nukem Forever zet de speler wederom in de laarzen van grofgebekte machoman Duke Nukem. Net als de vorige keer neemt hij het op tegen hordes aan buitenaardse wezens om de aarde, en zijn mooie vrouwen, te redden.

De sigaarrokende blonde alfaman zet zijn zonnebril weer op en grijpt naar zijn wapens. Naast het bekende arsenaal aan shotguns, pistolen en machinegeweren kan de Duke ook gebruikmaken van buitenaardse wapens. Denk bijvoorbeeld aan de Shrink Ray waarmee Duke zijn vijanden kan laten krimpen om ze vervolgens plat te stampen.

Zoals het een Duke Nukem-game betaamt is Forever een groffe First Person-shooter met een flinke dosis, vaak volwassen, humor. Zo scheldt de Duke zijn vijanden uit, vertelt hij graag hoe goed hij zichzelf vindt en kan hij vieze boekjes doorbladeren. Komt hij een whiteboard tegen, dan kan de speler hier tekeningetjes op maken. Of dat iets braafs is, of iets schunnigs, bepaalt hij uiteraard zelf.

Prijs: €17,99
Verzendkosten: €1,95
Link: GameDiscounter
iDEAL: Ja

Split/Second: Velocity

Split/Second: Velocity is een racegame waarin je andere spelers behoorlijk kan dwarsbomen. Races vinden plaats op de sets van een enorm reality-tv programma waarin het draait om explosies en de tegenstanders op hoge snelheden uit te schakelen. Door riskant te rijden kunnen er explosieve krachten geactiveerd worden die de race totaal veranderen. Je moet dan ook strategie en timing gebruiken om je tegenstanders van de baan te krijgen of nieuwe routes te maken.

Op hoge snelheid race je zo riskant mogelijk door de sets, om zo een Powerplay-meter te vullen. Met deze Powerplays zet je het spektakel om je heen in gang, waarmee je tegelijkertijd tegenstanders dwarsboomt en nieuwe, snellere routes creëert. Hoe voller de meter des te destructiever de kracht als hij eenmaal is losgelaten.

Prijs: €14,-
Verzendkosten: €2,50
Link: TopGames
iDEAL: Ja

13 reacties

 1. Anoniem -   
  Mark's avatar

  Kan me nog herinneren dat ik €60 voor Duke neer heb geteld. Was wel n beetje jammer.

 2.    3750 XP
  vinnie1234's avatar

  How is duke nu al zo goedkoop :O
  Lijkt me echt een fun game 😛
  Geen top game 😛 maar gun is ook belangrijk :D!

 3.    101 XP
  Matssaa's avatar

  Deus Ex: Human Revolution is nu ookal 20,95 bij Zavvi.
  http://www.zavvi.nl/games/platforms/ps3/deus-ex-3-human-revolution/10201858.html

 4.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  ik ben deze komend maaden druk bezing met werk^^ BF3 owyea

 5.    522 XP
  axeldc's avatar

  @vinnie1234:
  Duke Nukem Forever: Balls of Steel kost maar €32.
  http://www.amazon.co.uk/Duke-Nukem-Forever-Balls-Collectors/dp/B004NRP1FK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1319396662&sr=8-1

 6.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  @Mark:

  beetje is nog zacht uitgedrukt XD

 7.    403 XP
  Hazzard12's avatar

  Games op Amazon.co.uk zijn veel goedkoper.

 8.    403 XP
  Hazzard12's avatar

  Ik heb Just Cause 2 gekocht voor 10 euro bij Amazon

 9. Anoniem -   
  Djee's avatar

  Nogal off topic maar hoe log ik nou eigenlijk in op me telefoon , kzit op een galaxy s2 en ik zoek al een tijdje een manier om in te loggen , waarschijnlijk ben ik weer is reten blind xd alvast bedankt als iemand me ken helpen

 10.    244 XP
  lekkajonk0's avatar

  @Djee ga naar forums log daar in klik op onthoud mij dan inloggen en dan weer op psx-sense.nl gaan

 11.    329 XP
  arnoud1997's avatar

  WOOOOOOOOW is duke nuke em forever zooooo goedkoop had em bijna ge-pre-ordert ben zo blij dat ik niet heb gedaan

 12.    5854 XP
  7th-son's avatar

  split/second is ook de moeite waar vind ik, erg leuk spelletje!

 13.    686 XP
  Esromeron's avatar

  Duke Nukem Balls of Steel editie destijds gepreorderd, geen moment spijt van gehad, nu nog niet. Hail to the king baby, nostalgie ten top!