Games die werken met een ranksysteem in de multiplayer, worden vaak weggelegd zodra de hoogste rank hierin is bereikt. Je voelt je op dat moment even de beste, je hebt alles bereikt en de lol is er voor jouw een beetje vanaf. Ontwikkelaar DICE beloofde ons met Battlefield: Bad Company 2 dat je flink wat uren in de game moet pompen, om de toentertijd maximale rank van 50 te behalen.

Binnen de kortste keren waren de eerste mensen al rank 50 en toen begon ontwikkelaar DICE zich toch even achter de oren te krabben. Met Battlefield 3 willen ze een stap verder gaan om de multiplayer waarde nog eens flink op te krikken, hierdoor is de maximale rank nu Colonel 100 star. Dit staat gelijk aan een multiplayer rank van 145, bijna drie keer zoveel als Bad Company 2. Tevens hebben ze laten weten dat je in de full game langzamer rankt dan op de beta versie, dus we zullen inderdaad uren bezig zijn om rank 145 te worden.

Het aftellen is geblazen, de spanningen stijgen: Battlefield 3 is over vier dagen verkrijgbaar! Menig gamer zal natuurlijk proberen om de game eerder binnen te krijgen, maar of dit zal lukken is nog maar af te vragen. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten op Battlefield 3.