Hoeveel games passen op een PS Vita geheugenkaart

De langverwachte handheld console van Sony zal op 22 februari eindelijk verkrijgbaar zijn in Europa, een dag waarop veel Sony liefhebbers naar uit kijken. De PS Vita zal een heleboel nieuwe snufjes met zich meebrengen voor een relatief laag bedrag, maar de accessoires en games zullen je toch wel wat centjes gaan kosten.

We hebben jullie tijdens de Tokyo Game Show kunnen laten zien dat aan de geheugenkaarten van de PS Vita een aardig prijsje zitten, om ze nog even op een rijtje te zetten:

 • 4GB ($29,-)
 • 8GB ($42,-)
 • 16GB ($72)
 • 32GB ($124)

Dit zijn, zoals we toentertijd hebben vermeld, vrij hoge bedragen voor deze geheugen capaciteiten. Nu we erachter zijn wat zo’n gemiddelde geheugenkaart aan kan qua games, krabben we ons nog een keertje achter het oor:

 • 4GB holds 1-2 games
 • 8GB holds 2-4 games
 • 16GB holds 4-8 games
 • 32GB holds 8-16 games

Ten eerste zullen we een flink bedrag kwijt zijn aan de geheugenkaarten, ten tweede zullen er maar een gelimiteerd aantal spellen op te spelen kunnen zijn en ten derde zullen de games ook nog een aardig prijsje met zich meedragen. Wij vragen ons nu af, wat vinden jullie hier nou allemaal van?

7 reacties

 1.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  Lol, f0ck dit. 🙁

 2.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ben bang dat het in euro’s precies hetzelfde zal zijn, dus erg duur.

 3.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  heb je aardig wat geheugenkaarten nodig als je op vakantie gaat xD

 4.    40 XP
  sofaking's avatar

  Hoe achterlijk denkt Sony dat we zijn? 32GB voor (omgerekend ca.) € 100,=, in 1986 trapte men daar misschien nog in…

 5.    3750 XP
  vinnie1234's avatar

  Maar je kan je games toch oog gewoon kopen :P?

 6.    1921 XP
  elazzja's avatar

  Ter verduidelijking: Een Vita Game is max 4GB. Deze kun je gewoon in de winkel kopen. Elke aangekochte game via het PSN kun je via PC/PS3 downloaden en dan overzetten naar je Vita. PSP games zijn max rond de 1.5GB dacht ik.

  Realistisch voorbeeld wat ik voorlopig ook echt ga doen: Vita, Stick 8GB en dan wachten tot er een third party stick van 32GB voor rond de 50-60 euro komt. Mijn games koop ik in de winkel. PSN games zijn stuk kleiner (500MB) en dus af en toe schaf ik er wel één aan. Retail games die ik online koop (Op de Vita zijn retail games zo’n 20% goedkoper als je die digitaal koopt) download ik op mijn PC. En zet ik af en toe ene over die ik op het moment wil spelen.

 7.    5855 XP
  7th-son's avatar

  ja, nu vraag ik me dus ook af of de games dan nog wel in de winkel liggen of niet. of word het straks alleen maar via de store beschikbaar.
  of zoals de PSN cards dat je een code mee krijgt naar huis?

  Als de games wel uit komen in de winkel op een geheugenkaart, betaal je dus hoe dan ook minimaal 29 euro voor een spelletje!

  Maar goed, er zullen vast third party, of via het illegaal circuit goedkopere kaartjes komen