We hebben vanochtend iets raars geconstateerd met het forum, iedereen met Google Chrome of bezoekers komen via de zoekmachine, krijgt namelijk een malware-melding. Het PSX-Sense forum zou namelijk malware bevatten, iets wat ons zeer onwaarschijnlijk lijkt. Als we kijken wat Google’s diagnose zegt lezen we het volgende:

Van de 13 pagina’s die we in de afgelopen 90 dagen op de site hebben getest, resulteerde(n) 0 pagina(‘s) in het downloaden en installeren van schadelijke software zonder toestemming van de gebruiker. Google heeft deze site het laatst bezocht op 2011-10-25 en het laatst verdachte inhoud op deze site aangetroffen op 2011-10-25.

Deze diagnose krijgt iedereen te zien en zoals je ziet hebben 0 paginas schadelijke software. We denken dan ook dat dit een gezamenlijke actie is geweest om het PSX-Sense forum onbereikbaar te maken, door reports in te dienen.

Op het moment wachten we tot het formulier voor een malware-check door Google beschikbaar komt zodat we dit probleem snel kunnen verhelpen.

Update: Melding is inmiddels verholpen, forum weer bereikbaar was niets aan de hand enkel een loze melding omdat iemand PSX reported had.

Update 2: Het probleem is er weer, we werken er met man en macht aan het te verhelpen.