Bril uit Heavy Rain zal bij de echte CSI gebruikt worden

In Heavy Rain was één van de hoofdpersonages een agent. De persoon had een ook een bijzondere gadget, namelijk een bril. Het was natuurlijk niet zomaar een bril, maar de bril had een paar bijzondere gaven. We zouden nooit gedacht hebben dat de bril ooit in het echte leven zou komen en al helemaal niet in de nabije toekomst.

We hadden dit dus fout gedacht, aangezien het Nederlandse Forensisch Instituut samen met kennisinstituten en technologiebedrijven aan het werken zijn voor de CSI. Zij ontwikkelen momenteel een bril die heel wat weg heeft van de bril uit Heavy Rain.

“Met de speciale bril op betreedt een onderzoeker een nieuwe plaats delict. Hij neemt de omgeving op met daarin de sporen die hij tegenkomt. Met een aparte techniek kan hij bevindingen en opmerkingen toevoegen. Later kan hij – in een andere ruimte – met de bril op alles weer terugzien.”

Daarnaast zal de bril ook voorzien zijn camera’s om warmte- en bloedsporen te tonen, waardoor het mogelijk is om te zien hoelang het bloedspoor er al ligt. Met een handmatige scanner kan je 3D-beelden maken van de plaats delict.

Het klinkt een beetje zoals een ver-van-mijn-bed-show, maar het is wel vet dat een idee uit een spel gekopieerd wordt en door de CSI gebruikt zal worden. Voor diegene die niet weten waarover we al heel de tijd aan het praten zijn, check zeker de ARI bril uit het spel.

Boxshot Heavy Rain

Heavy Rain

Releasedatum:
24-02-2010
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:

6 reacties

 1.    2187 XP
  mausi-gangsta's avatar

  This is the future

 2.    141 XP
  ray-play's avatar

  Die bril is echt wel ziek hoor!!

 3.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  tjah met de technologie van nu was dit wel te verw8en probsz

 4.    428 XP
  Djives's avatar

  Ik wil wel zoon bril zoals Vegetta had. Its over 9000!!

 5.    116 XP
  OptimusPrimeNL's avatar

  het spel speelt zich toch ook af in 2012/2013 ofzo, ze konden daar gewoon in de toekomst kijken… :P. maar die bril had toch ook een naar zij effect?!?

 6.    510 XP
  Seven's avatar

  Ach… dan slikken we daar toch pilletjes voor 😉

Heavy Rain is ondertussen al 5.3 miljoen keer verkocht
Heavy Rain meer dan 4,5 miljoen keer verkocht
Spannende launch trailer voor de Heavy Rain en Beyond: Two Souls bundel
Review: Heavy Rain (PS4)