Sony koopt Ericsson op voor 1,05 miljard

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ea971f1f2bad.jpg

Eerder waren de geruchten er al dat Sony wellicht Ericsson zou overnemen en vandaag is het dan eindelijk officieel. De 50 procent aan aandelen die Ericsson had in de joint venture met Sony is verkocht voor een prijskaartje van ruim 1,05 miljard, aan Sony. Dit geeft Sony nu de volledige controle over het bedrijf en kunnen ze doen en laten met telefoons wat ze zelf willen. Hierdoor versterkt niet alleen Sony’s positie in de telefoonmarkt, maar ook de samenwerking met de PlayStation-divisie.

Volgens Sony kunnen ze nu sneller en veel breder hun producten in de markt brengen. Ook hebben ze meer controle over de samenwerking tussen hun laptops, smartphones, tablets en televisies. Een goed voorbeeld van een bedrijf waar alle producten met elkaar samenhangen is Apple, waar veel producten in staat zijn met elkaar samen te werken.

“We can more rapidly and more widely offer consumers smartphones, laptops, tablets and televisions that seamlessly connect with one another and open up new worlds of online entertainment,” aldus CEO van Sony Howard Stringer.

4 reacties

 1.    169 XP
  nWo_Spike's avatar

  Uh maar het heette toch al Sony Ericsson? Hoe kunnen ze een bedrijf dat ze al hebben overnemen?

 2. crew Management -    4808 XP
  M4GN3T's avatar

  @nWo_Spike: ZE hadden een fifty/fifty interest deal

 3.    5379 XP
  PattyS3's avatar

  Gaan ze die naam nu dan ook veranderen? Ik zal het beter vinden als ze dat wel gaan doen. 😛 Gewoon Sony en niet Sony-Ericsson

 4.    510 XP
  Seven's avatar

  Altijd al liefhebber van sony en sony ericsson geweest, dus mijn verwachting is dat deze verschuiving alleen maar mooie spullejtes gaat opleveren.