Op het moment ben ik druk bezig met de multiplayer review van Battlefield 3, terwijl Marc bezig is met de singleplayer review. Gescheiden reviews met deze game is eigenlijk wel nodig, aangezien de singleplayer naar onze mening van mindere kwaliteit is dan de multiplayer. Dat gezegd hebbende, valt me iets op in Battlefield 3, iets wat ik niet kan waarderen.

In Battlefield vind ik het altijd zeer leuk om te snipen vanaf een hoog gebouw, liefst in rush-mode. Maar wat me opvalt is dat de sniper die je krijgt voorgeschoteld in Battlefield 3, werkelijk waar vreselijk is. Het is niet zo dat ik niet kan snipen, laten we daar duidelijk over zijn, sterker nog ik ben er zonder arrogant te klinken redelijk goed in. Maar zowel de SVD als de MK11 MOD 0 zijn echt vreselijke wapens in deze game.

Ik heb al meer dan 5 keer gehad dat ik iemand gewoon 3x geraakt heb met me sniper, wel op de borst en niet het hoofd, en dat deze persoon nog steeds leefde. Naar mijn idee hoort dit echt niet in deze game en het is niet zo dat ik wil zeuren, sterker nog ik vind de multiplayer gewoon te geweldig voor woorden, maar ik snap het gewoon niet.

Op het moment speel ik weer met de support-class en als ik 3 hits met een RPK-74M maak dan is die persoon al snel dood, maakt niet uit of de benen of de borst is. Dit komt bij mij een beetje unbalanced over, een sniper moet toch immers veel meer power hebben? De RPK-74M leent zich overigens ook uitstekend voor lange afstanden met een foregrip en PK-A, de 7x zoom unlock je alleen pas bij 125 kills en krijg je de PKS-07.

Wellicht dat jullie hier meer over weten en ben zeer benieuwd wat jullie mening over de sniper in Battlefield 3 is.