Review: Battlefield 3 – Multiplayer

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4eab0cf92558d.jpg

Review: Battlefield 3 – Multiplayer – Je hebt inmiddels Marc zijn oordeel al kunnen lezen over de singleplayer van Battlefield 3, maar natuurlijk draait het bij deze game allemaal om de multiplayer. Het online geweld is eigenlijk de reden waarom iedereen deze game wilt hebben. Al jarenlang weet DICE met de Battlefield-franchise mensen blij te maken en hebben ze inmiddels de nodige ervaring opgebouwd in het maken van topgames. DICE’ laatste creatie is Battlefield 3, een game die geboekt staat als één van de grootste entertainmentreleases van dit jaar. De hype rondom deze game is enorm en het is dan ook onmogelijk om aan alle verwachtingen van iedereen te voldoen. In deze multiplayer review van Battlefield 3 lichten we uit wat de game goed doet, wat het fout doet en wat het op sommige vlakken had moeten doen.

Voertuigen zijn geweldig

Als recensent is het eigenlijk moeilijk om te bepalen waar je moet beginnen met reviewen. Er is namelijk zoveel mogelijk in Battlefield 3 dat er teveel is om op te noemen. De game is op multiplayer gebied zo uitgebreid en het is echt ongelooflijk dat DICE het voor elkaar heeft gekregen zoveel mogelijkheden in een game te stoppen. Het dan ook nog allemaal vlekkeloos te laten werken is dan eigenlijk nog wel de meest prachtige prestatie van DICE. Nog nooit heb ik een game gespeeld die het gevoel van oorlogsvoering zo dichtbij bracht en zo levensecht deed aanvoelen, de vibe die deze game met zich meebrengt is werkelijk waar fenomenaal.

Het mooie aan Battlefield 3 is dat er voor iedereen wat wils is, mensen die graag met voertuigen de maps verkennen worden bevredigd in hun behoeftes maar daarnaast is het ook mogelijk te vliegen in heli’s en jets, te rijden in buggy’s en jeeps… het is werkelijk waar ongelooflijk. Je zou bij zo’n lijst aan features eigenlijk verwachten dat men dit er gewoon even snel er ingestopt heeft omdat het kan, maar DICE heeft deze opties echt tot in de puntjes uitgewerkt. De voertuigen dragen een ontzettend positieve bijdrage mee aan de gameplay.

Het besturen van een Fighting Jet is overigens net zo heerlijk als het besturen van een Tank, een simpele maar toch uitdagende en gebalanceerde besturing tussen alle voertuigen maken deze mogelijkheden zo sterk. De voertuigen voegen zoveel aan de game toe en het zorgt ervoor dat de replay-value omhoog schiet. Want ook al heb je meer dan 10 uur in de game gestoken, de kans dat je met alle voertuigen meer dan 10 kills hebt gemaakt, is nihil. Er zijn altijd maar weer uitdagingen die je kunt halen, het houdt gewoon niet op.

Close combat lovers opgelet

Zoals ik al zei is er voor ieder wel wat wils, zo ook voor de close combat lovers onder ons. Hou je er niet zo van om 300 meter naar een objective te rennen? Dan kun je lekker hersenloos gaan knallen in Team Deathmatch. Maps als Operation Metro zijn echt geweldig in deze mode en zorgen ervoor dat Battlefield 3 ook vrij sterk in haar voeten staat als het om close combat gaat.

Deze optie is waarschijnlijk voornamelijk toegevoegd voor de CoD-spelers, mocht je onder die categorie vallen dan moeten we je alleen wel even waarschuwen. De gameplay in Battlefield 3 is namelijk vele malen trager en alhoewel close combat perfect werkt in de game, is het in geen verre wegen te vergelijken met de snelle gameplay van CoD. Je merkt online dat veel mensen denken dat ze Call of Duty spelen, zo heb ik paar keer een speler gehad die me probeerde te knifen terwijl ik ver van hem af stond, dit werkt niet.

Mocht je wel een CoD-speler zijn zorg dan dat je Battlefield 3 gaat spelen met in je gedachten dat het een compleet andere game is, want dat is ook zo. Ga niet je speelstijl van CoD uitproberen in Battlefield maar kijk de kat uit de boom, wees terughoudend in je sprints en knalgedrag en probeer de game eerst te verkennen. Battlefield 3 is in principe prima op te pakken voor elke CoD-speler als je maar in je achterhoofd onthoud dat beide games totaal verschillend van elkaar zijn. Je zult dan zien dat je aan deze game, ondanks dat je wellicht de grootste CoD-fanboy ter wereld bent, ontzettend veel lol kan beleven. Het is anders en dat is immers ook wel een keer lekker. Begrijp me niet verkeerd, ik ben een groot CoD-fan maar ik vind het op zijn tijd ook wel een keer leuk me horizon te verbreden naar andere shooters; er is immers meer dan alleen Call of Duty.

De graphics afdeling

We herinneren ons allemaal nog wel de prachtige trailers van Battlefield 3, we hebben er volgens mij in totaal wel 30 gezien, zoveel gaf EA wel vrij van de game. Als je alle berichten op PSX-Sense bij langs gaat die over trailers van de game gaan zul je zien dat de mensen die reageren op het artikel allemaal dezelfde mening deelden. Deze mening komt eigenlijk neer op “wat is deze game prachtig” en “de mooiste game die ik ooit heb gezien”.

Maar dan komt de teleurstelling, deze trailers waren van de PC-versie. De PS3-versie ziet er namelijk, in vergelijking met de PC, niet zo spectaculair uit. Nee, Battlefield 3 is absoluut niet lelijk, maar het is niet zo gek als je een beetje teleurgesteld bent nadat je al die grafische pracht voor de PC hebt mogen bewonderen. Als je namelijk iets krijgt wat minder is dan waar je op hoopte, ben je nu eenmaal een beetje teleurgesteld.

Dit wil alleen niet zeggen dat we hier met een lelijke game te maken hebben, absoluut niet. Battlefield 3 kent prachtige lichteffecten en het vuur, water en rook zien er echt ontzettend goed uit. Frostbite 2, de engine van de game, is dan ook echt een beest. Dit uit zich alleen niet altijd per se in de graphics maar ook de mogelijkheden. Als je ziet wat er in Battlefield 3 allemaal mogelijk is tegenover andere games, dan snap je ongetwijfeld wel dat je dan op sommige vlakken iets moet inleveren.

De wereld van Battlefield 3 is vele malen meer interactief dan die van een Uncharted 3, Killzone 3 of welke mooier uitziende game dan ook. Dit kost nu eenmaal kracht en geloof ons, als we kijken wat we allemaal kunnen in Battlefield 3 zouden we dit voor geen goud willen missen voor iets betere graphics. Als je namelijk de grootte van de maps, de destructie van gebouwen en de voertuigen meeneemt in je beoordeling over de graphics, dan krijgen die graphics een dikke 10 van mij.

Battlelog

Om al die geweldige multiplayer ervaringen nog wat beter te maken, introduceren EA en DICE een tool genaamd Battlelog. Dit is in principe gewoon een website die je vanaf elk internet-enabled apparaat kunt bezoeken zoals bijvoorbeeld je iPhone of iPad. Maar deze website kent functionaliteit waar je u tegen zegt, wat is dit uitgebreid zeg. Op Battlelog kun je in principe alle stats van je eigen soldaat bekijken maar ook die van je vrienden. Het is een beetje een soort Facebook maar dan helemaal dedicated tot Battlefield 3.

Daarnaast kun je ook zien welke unlocks je binnenkort gaat vrijspelen en welke ribbons en challenges je al hebt gehaald of nog moet halen. Battlelog is op zichzelf al een ontzettend leuk concept geweest van EA, maar nu we de uitvoering zien van dit idee zijn we toch wel heel erg enthousiast. Ik heb mezelf al meerdere malen betrapt op het checken van me Battlefield 3-stats op me iPad terwijl ik in de trein zat, heel erg tof allemaal.

Wat we niet zo kunnen waarderen

Natuurlijk kent elke game zijn kritiekpunten en dat is ook het geval bij Battlefield 3. Natuurlijk zijn de kritiekpunten die we hebben niet allemaal even erg, maar waar we ons wel aan geërgerd hebben is de hoeveelheid lag. Het is in Battlefield 3 ons ongeveer 1 op de 3 matches overkomen dat we last hadden van lag. Soms loop je gewoon vooruit en sta je op eens 15 meter terug of je staat ergens en denkt ‘heu, hoe kom ik hier nu?’. Dit is vervelend en ontzettend lastig, dit zorgt er namelijk ook vaak genoeg voor dat je een kill moet missen of dat je gewoon geïrriteerd raakt tijdens het spelen. Hopelijk weet DICE hier wat aan te doen middels een patch.

Qua bugs valt er natuurlijk wel het één en ander aan te merken, zo zijn we een paar keer zonder wapens in onze handen gespawned, zaten we in een tank die opeens op magische wijze verdween en hebben we onderkant van de map mogen bewandelen. Dit soort bugs zijn in wezen geen ramp en komen voor in elke shooter, het is gewoon een kwestie van tijd voordat DICE dit heeft gefixt, we zullen hier dan ook niet heel erg op gaan lopen bashen.

Verder vonden we het vrij irritant dat we niet een server konden verlaten nadat een match afgelopen was. Je moet persé wachten tot de volgende ronde is gestart en dit kan behoorlijk vervelend zijn als je uit de server wilt. Redenen om uit de server te gaan zijn bijvoorbeeld een andere map of modus te willen spelen. Verder kent Battlefield 3 weinig tekortkomingen en zijn we ontzettend geïmponeerd in het product dat DICE heeft weten te maken.

Persoonlijke ergernissen

Bovenstaande punten die we zojuist genoemd hebben zijn meer puntjes waar eigenlijk iedereen wel last van heeft maar er zijn ook nog een paar persoonlijke ergernissen. Zo heb ik er zelf veel last van dat de Recon-class aardig verneukt is omdat de sniper niet krachtig genoeg is, 3 hits met een sniper en geen kill of een assist kill is namelijk heel normaal. Ook irriteert het heel vaak dat sommige spelers zich niet focussen op de objectives en je er vaak heel erg alleen voor staat om je MCOM’s te verdedigen in RUSH-mode. Dit zijn persoonlijke ervaringen waar ik niet zo heel tevreden mee was, natuurlijk is dit mijn mening en verschilt dit wellicht bij andere mensen.

Conclusie

Met de komst van Battlefield 3 heeft DICE het shooter-genre weer een schop onder de kont gegeven en is er eindelijk weer iets anders dan Call of Duty. Het is zeer verfrissend om eens een andere shooter te spelen die gewoon ook ontzettend vet is maar dan met een andere stijl. Battlefield 3 weet zoveel indruk op je te maken dat je door wilt blijven spelen tot in de late uurtjes. De multiplayer van deze game staat als een huis en DICE verdient een enorme schouderklop voor het innoveren van het shooter genre. Wie Battlefield 3 niet in zijn gamescollectie heeft liggen begaat in onze ogen de grootste fout van 2011, deze game MOET je hebben.

Pluspunten

 • Enorm veel detail in het geluid
 • Battlelog werkt fantastisch, beste community tool voor een game ooit
 • Innoverend in het shooter-genre
 • Voertuigen zijn geweldig
 • Oorlogsgevoel nog nooit zo dichtbij geweest in de huiskamer
 • Veel variatie in de maps

Minpunten

 • Af en toe wat lag
 • Sniper niet al te krachtig

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

53 reacties

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Eerste 10 ever? Maar wel totaal verdient!

 2. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @Myx: Yeah allereeste op PSX-Sense en ook de eerste die ik ooit heb uitgedeeld =p

 3.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Well done PSX!! wel verdiend eerlijk waar

 4.    205 XP
  Meneermike's avatar

  schitterend

 5.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  het enige minpunt vindt ik de grotte mappen met weinig spelers, 24 is daar gewoon te weinig voor imo

 6.    844 XP
  thom430's avatar

  Prachtig cijfer, lag gaat vanzelf wel wat minder worden naarmate de game ouder is, was bij veel BF games in ieder geval zo.
  De sniper is gewoon heel simpel, headshots maken of niet gebruiken.

 7. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @thom430: Yeah of ze patchen het, de beta heeft in ieder geval al veel geholpen. Maar ik kon het niet laten om dit niet te noemen natuurlijk ;-).

 8.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  Een 10? xD Nice! Totaal verdiend hoor! Dus SP 7,0 en MP (+CO-OP) 10 = 8,5 😛

 9.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  ik vind het in totaal(sp++multiplayer) een 8,singleplayer is een van de slechste die ik ooit gespeeld heb! en multiplayer een van de beste haha

 10.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @joeythekilla: Een van de slechtste? Je kan ook overdrijven hoor. De SP was gewoon goed, maar niet enorm super goed.

 11.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @PattyS3: nee want mp telt zwaarder mee

 12. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @PattyS3: Battlefield 3 is gewoon een multiplayer game met als extratje een SP-modus. Die hele SP moet je gewoon vergeten, MP is waar je moet zijn.

 13.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  @PattyS3: overdrijven? ik meen het serieus. de sp is gewoon bagger em verkloting van mijn vrije tijd.

 14.    310 XP
  killbilspier's avatar

  ik vind de multiplayer geweldig! maar een 10? sorry ik erger me echt zo kapot aan het squad systeem. Ik kan er gewoon niet tegen dat bij de ‘beta’ het squad systeem al niet werkte en bij het uiteindelijke spel nog STEEDS NIET!! ik speel dit spel het liefst met me maten en volgens mij is battlefield gemaakt om met je maten te spelen. maar op de een of andere manier als ik met me maten in een squad zit en een server join dan komen me maten of in een andere squad of in het andere team of zelfs nog erger in een andere server!

  Ook werkt de headset functie niet helemaal correct ik hoor me maten nagenoeg nooit in 1x want als je praat wordt je zin steeds onderbroken door een stilte. klinkt misschien vaag maar misschien begrijp je wat ik bedoel. Ook heb ik soms dat het spel mijn headset niet pakt terwijl hij op me ps3 het wel doet en dan sluit ik het spel af en dan start ik het weer op en dan doet hij het weer echt super vaag.

  Gelukkig drukt dit de pret niet maar vind dit toch een erg grote fout en vind ik het toch net geen 10 waard, op dit moment dan he, als dit later wordt verholpen dan neigt het toch wat meer richting de perfectie.

 15. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @killbilspier: Kijk hier eens: http://www.psx-sense.nl/68898/details-bekendgemaakt-omtrent-battlefield-3-patch/

  😛

 16.    267 XP
  Emile's avatar

  10 :D?
  Wel terecht, best MP evar

 17.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @MrGreen95: Vind ik ook. 😛

  @M4GN3T: Klopt, hoewel ik de SP zeker niet verkeerd, en zeker het spelen waard vond.

  @joeythekilla: Oke, maar dat is dan jouw mening, veel mensen hebben er wel plezier aan gehad. 🙂

 18.    5382 XP
  PattyS3's avatar
 19.    310 XP
  killbilspier's avatar

  @M4GN3T: ja ik had het al gelezen maar toch vind ik dat ze dit al goed moeten hebben voordat het spel uit kwam en niet achteraf nog effe fixen. beetje nonchalant vind je niet? is het zelfde als je een auto koopt en je krijg 2 weken later het stuur pas.

  maar vind ook dat de multiplayer zeker een totaal overtreffende ervaring geeft! dus vind ik een 10 wel erg goed weergeven wat dit spel met je doet als je het speelt 😉

 20.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  Mooi cijfer hoor damns…

  Verschilt de gameplay van de SP heel veel van die van de MP??
  Of heeft de gameplay ook te maken met variatie?

  een 10 of een 7.5 is namelijk een vrij groot verschil

 21.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @PattyS3:

  Singleplayer BOEIE!! dikke 10 dik verdiend!!

 22.    776 XP
  Sevinho's avatar

  @PattyS3: Prachtige reactie hoor :)!

 23.    2217 XP
  mausi-gangsta's avatar

  Vind dat de sp echt veel uitdaging heeft.
  Ik speelde hem op normale en dan had ik nog moeite en moest ik paar keer opnieuw.
  Easy=normal
  Normal=hard
  Hard=insane

 24.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  10 denk ik toch net iets te hoog, ik zeg een 9.

 25.    356 XP
  xjoeyxx's avatar

  ik weet niet hoor je hebt wel gelijk over die sniper maar vandaag heb ik de sv98 unlocked en als je daar bovenkant borst en headshots mee maakt heb je gewoon 1 shot kills in normal mode.
  Ik had vandaag een streak van 24 1 shot kills met de SV98 heb dus een beetje geduld en speel sniper in hardcore tot je SV unlocked en dan je skills verbeteren supervet is dat 🙂 ik klaarde iedereen met me sniper 😀

 26.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @xjoeyxx: Ja ik zag je wel kamperen met je sniper in Operation Métro hoor xD

 27.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Tom-Zwolle: Dat zei ik 😛

  @Sevinho: Danku. xD

 28.    80 XP
  Merlin1201's avatar

  Ik ben het zeker eens met deze score, maar de kritiek dat het veel minder is als de pc versie.. nou dat valt best mee hoor.
  Deze game is grafisch veel mooier als Killzone 3 en Crysis 2 wat grafisch het mooiste zou moeten wezen.. No Way in iedergeval op mijn monitor en Plasma scherm geeft BF3 een waanzinnig mooi beeld, het mooiste wat ik ooit heb gezien op een console.
  Tja je kan een console niet vergelijken met de beste pc waarin alles op de hoogste resolutie staat met een kleurenkaart van zeg 600,- euro of duurder want dat is niet fair.
  Het geluid is geweldig over mijn 5.1 headset en heb ik enkel in Medal of Honor zo gehoord.

  Persoonlijk vind ik zelfs de Teamdeathmach erg leuk en goed speelbaar, en deze is vergelijkbaar met de TDM uit Medal of Honor.

  Ik kijk nog steeds mijn ogen uit waardoor ik vergeet te schieten 🙂

 29.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @xjoeyxx: Die is redelijk maar later unlock je de M40A5 en die is nog veel beter dus iedereen moet gewoon wachten tot ze goeie snipers hebben.

 30.    183 XP
  Jackal's avatar

  Over de sniper: Headshot is nog steeds instant kill…
  Goede review, alleen heb ik na 30 uur spelen niet alle bugs mee gemaakt waar jullie het over hebben. Lag? Jazeker en vooral op de map Teheran Highway…altijd lag.
  Ook vergeet je te vermelden dat de voiechat crap is.

  Maar de gameplay is geweldig!!! I love BF3!!!

 31.    204 XP
  NLgerben's avatar

  In de review hierboven staat ook dat je erg merkt dat de PS3 graphics minder zijn dan al die mooie PC trailers.
  —-
  Dit dacht ik al voor dat de game uit was dus ben ik niet van een koude douche thuisgekomen. 🙂 Ook heb ik weinig bugs gezien alleen twee keer is mijn PS3 gecrasht + de squad functie werkt niet echt goed.
  EDIT: Nog nooit zo’n shooter gespeeld waarin het net lijkt of je in een oorlog zit. Zo intens als je in een dominerend team zit met Rush.

 32.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @NLgerben: DAT is BF3!!!!! (L)

 33.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  verdient geen 10 naar mijn mening ik kan talloze dingen noemen waarom, maar doe het liever niet anders spam ik deze post vol.

  ps: ik zeg niet dat het een slecht game is, maar verdient een 8 naar mijn mening

 34. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @BloodlyKill: Waarom niet ‘? Nu kent je comment geen inhoud en beargumenteer je helemaal niets.

 35.    3762 XP
  vinnie1234's avatar

  @BloodlyKill:
  Wil ik ook idd wel is weten?
  Vind dag je moet wachten op volgende ronde tot je server uit kan echt dodelijk vervelend! Op paar bugs na, meester game

 36.    329 XP
  arnoud1997's avatar

  Kijk dit maakt de singleplayer wel weer goed
  hele goede review btw en eerste echte 10 volgens mij?!?

 37.    162 XP
  madcat's avatar

  Een 10? In mijn ogen staat een 10 voor perfect. En de 100 % perfecte game bestaat niet. Klinkt een beetje als een fanboy cijfer. Ik bedoel, er worden immers twee minpunten genoemd, kun je nooit een 10 geven…

 38.    329 XP
  arnoud1997's avatar

  @madcat: en toch is het zo 😀

 39.    329 XP
  arnoud1997's avatar

  wordt het sniper probleem nou nog verholpen of niet??

 40.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @arnoud1997: Ja maar dan is het wel fout al zijn die minpuntjes toch zo klein dus hoor je een 9.5 te geven ofzoiets.

 41.    512 XP
  marty's avatar

  Te gekke game! Een 10? Bijna. Qua gameplay kan het niet veel beter. Echt super realistisch. Over de graphics ben ik iets minder enthausiast. Ziet er mooi uit hoor, maar ik had er meer van verwacht op console. Sommige dingen zijn absoluut niet scherp van dichtbij, ondanks de HR texture pack. Maar goed, mag de pret niet drukken. Vette game!

 42.    512 XP
  marty's avatar

  Oh ja; spelen jullie gewoon op 1080 of op 720? Bij mij loopt 1080 voor geen meter…

 43.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  Netjes, een 10. Goede review. Idd hoop ik dat de lag over gaat en de squad systemen worden gefixt. Voor het geluid gebruiken we allemaal Skype, nooit geen communicatie problemen meer 🙂 Ze hebben nog wat bug fixes te doen maar neemt niet weg dat we nog maanden misschien wel jaren speelplezier hebben on the BATTLEFIELD.

 44.    137 XP
  Eljazz's avatar

  http://www.psx-sense.nl/forum/showthread.php?11826-Battlefield-3-Input-Lag-%28FIX%21%21%29

  Kijk hier even naar !

 45.    5 XP
  Neutenkraeker's avatar

  Super spel, maar nog wel paar dingen moeten worden gefixt zoals bijv. underpowerden snipers, de an 94 heeft veels te veel recoil, en dan nog allemaal schoonheidsfoutjes maar de 10 is dik verdiend

 46. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @Eljazz: Ik ga een game niet spelen op 576p ben jij gek =p

 47.    137 XP
  Eljazz's avatar

  @M4GN3T:

  Nee, je moet het ook niet van mij he 😉
  Een rare aanrader, al zeg ik het zelf… Speelt gewoon veel vlotter :).
  Grtz

 48.    137 XP
  Eljazz's avatar

  @M4GN3T:

  Oooh en M4GN3T .. Jij vond de sniper toch bagger he? Zonder die input lag is snipen terug een zaligheid, je kan makkelijker headshots maken nzo.. Just saying :p. Hehe

 49.    212 XP
  Montrose's avatar

  goeie review!

 50.    116 XP
  jans's avatar

  ik heb met de sniper class een recon vlieg dinges vrij gespeeld.
  eens geprobeert , einde van het spel had ik 5000 punten voor alleen wat spotten , een beetje domme gadgets.
  maar snippen op hardcore gaat gelukkig goed.
  alleen jammer dat de support class claymore c4 en mortieren heeft. en wat heeft de sniper een ?

 51.    50 XP
  DextraZ's avatar

  Heb nog steeds niet in een f16 of welk vliegtuig het is ingezeten…

  Maarja de voertuigen pwnen wel vooral het karretje met een boost :A

 52.    193 XP
  jurgenstil's avatar

  ik speel op576p,vanwege de input/controller lag. wel jammer dat je dan geen hd graphics hebt…. wachten dus totdat ze dit eruit patchen samen met andere issues. kwestie van geduld hebben (dat is moelijk)
  maarja het speelt nu weer zoals de beta, althans de controls
  slikslik….gameplay is voor mij altijd nog belangrijker dan graphics.
  Maar ze moeten dit wel snel fixen!

 53.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  KUT PUNT !

Pro-Russische rebellen gebruiken Battlefield 3 om nep video te maken die Amerika moet beschadigen
Zondag Budgetdag – Games – 16 Februari
DICE is niet van plan om Battlefield 3 als remake op next-gen consoles uit te brengen
Bekijk hier een prachtige Battlefield 3 montage