Review: Battlefield 3 – Singleplayer

Review: Battlefield 3 – Singleplayer – We hebben er ondertussen bijna het hele jaar naartoe geleefd, maar afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover. Eén van de twee grootste FPS releases van dit jaar lag in de winkels en dan wel Battlefield 3. We hebben al ontzettend veel van deze game gezien en DICE heeft ook continu grootse uitspraken gedaan over Battlefield 3, hét meesterwerk van EA en DICE. Of de game nu echt zo’n meesterwerk is geworden, of dat DICE voortaan iets voorzichtiger moet zijn met haar uitspraken, dat lees je in deze review!

N.v.d.r. Gezien het feit dat de singleplayer en de multiplayer van Battlefield 3 behoorlijk in kwaliteit verschillen, hebben we ervoor gekozen deze dan ook los van elkaar te reviewen. Het cijfer voor deze review is dan ook alleen gebaseerd op de singleplayer campaign van Battlefield 3. De Co-Op modus zal behandeld worden in onze multiplayer review.

Moord en doodslag

De campaign van Battlefield 3 begint behoorlijk abrupt en heeft qua manier van vertellen aardig wat weg van een andere FPS die we niet bij de naam zullen noemen. Jij neemt gelijk de rol in van Staff Sergeant Blackburn die nogal hardhandig verhoort wordt. Door middel van flashbacks van Blackburn (gaat er al een belletje rinkelen?) krijgen we steeds meer inzicht op een gigantisch complot vol moord, plannen voor complete wereldheerschappij en gigantische gevechten.

Dit alles is verspreid over een elftal missies, waarin we steeds wisselen tussen bepaalde personages. Het ene moment ben je aan het knallen in een zwaar beveiligde bank, het andere zit je achterin een F18 en het andere zit je weer te knallen met een flinke tank.

Afwisseling

Deze afwisseling is op het eerste gezicht leuk gedaan en zorgt er ook voor dat je meer het gevoel hebt dat er een internationaal conflict gaande is. Helaas is er in Battlefield 3 iets teveel sprake van afwisseling tussen personages, waardoor je nooit echt een band zal vormen met één van de personages waar jij de controle van overneemt.

Het gevolg hiervan is dat dramatische momenten die juist een gigantische impact horen te hebben op de speler, afgezwakt worden tot saaie momenten die je eigenlijk het liefst gewoon zou willen negeren om weer lekker vrolijk door te kunnen knallen. Op een gegeven moment wordt bijvoorbeeld een goede vriend van je bloeddorstig geëxecuteerd, iets wat een hoop impact zou moeten hebben. Nu kan het aan onze labiele geesten liggen, maar deze momenten in de game hadden totaal geen shockerende factor en hadden eigenlijk ook geen impact op de rest van de missie.

Zinloos knallen

Het gevolg van deze nietszeggende, zogenaamd ‘dramatische’ momenten, is dat je al gauw geen interesse meer hebt in wat er nou allemaal gebeurd. De drang om door te spelen om de rest van het verhaal te weten te komen is niet bepaald sterk aanwezig en, als we heel eerlijk zijn, stelt het verhaal eigenlijk niet veel voor.


Hierdoor zit je al gauw tegen je zin in, hopend op die ene missie die een ommekeer in de boel gaat maken, door een elftal missies te knallen. De actie is goed uitgestippeld en de campaign zit vol spanningopbouwende momenten, maar het gevoel dat je bedolven wordt onder een oorlog die de wereld zoals wij die kennen kan veranderen zal nooit goed naar voren komen.

Prachtig knallen

Goed, de singleplayer is verhaal-technisch niet bepaald een hoogstandje en het script is niet erg indrukwekkend. Gelukkig is er ook zat goed nieuws en is de singleplayer uiteindelijk nog wel de moeite waard. Zo is de game op grafisch gebied werkelijk een pareltje, zeker dankzij het HD texture pakket.

Zo zien explosies en lichteffecten er prachtig scherp uit en is de game op een LED tv een genot voor het oog. Ook is er leuk gespeeld met allerlei andere speciale effecten om de boel zo realistisch mogelijk te maken, iets wat toch aardig gelukt is. Natuurlijk ziet de game er niet zo goed uit als in alle trailers en screenshots, maar dan nog plaatst Battlefield 3 zich tussen de mooiste games van dit jaar.

Oorverdovend knallen

Bij mooie graphics horen natuurlijk gelijk de prikkeling van een tweede zintuig; het gehoor. Met de bescheiden 5.1 surround set-up hier klinken films en muziek behoorlijk goed, maar Battlefield 3 klinkt als een regelrechte oorlogszone door de algehele chaos die uit je speakers geblazen wordt.

De voice-acting is zoals we ondertussen wel gewend zijn van DICE gewoon weer prima in orde en het doodsaaie verhaal is gelukkig prima te verstaan en goed te volgen. Iets wat helaas minder goed in orde is zijn een aantal  vervelende bugs en glitches.

Framed-d-d-d-rop

Zo kampt de singleplayer van Battlefield 3 regelmatig met framedrops en freezes. In eerste instantie leek dit gewoon een enkele fout te zijn, veroorzaakt door iets te lang achter elkaar door knallen. Helaas werd de enkele framedrop of tijdelijke freeze per uur al gauw een framedrop of freeze per minuut. Dit lijkt consequent voor te komen als de game tussentijds je voortgang wil opslaan, wat op de meest irritante momenten kan voorkomen.

Kort na deze framedrops of freezes is het ook niet al te best gesteld met het geluid. Wil je meteen iemand neerknallen na zo’n vervelende gebeurtenis? Dan heb je gelijk een nieuw prototype wapen wat totaal geen geluid maakt tijdens het schieten, zonder ook maar een silencer te hebben. Dit gaat pas weg na een paar seconden of een reload, wat toch een slordige en irritante bug is.

Aardig arsenaal

Natuurlijk is er ook nog zat positiefs te melden over de game, waaronder het brede scala aan wapens. De afwisseling tussen personages in de game zorgt misschien voor saaie momenten, de afwisseling tussen de verschillende schietijzers doet ons weer aan het cadeautjes uitpakken op Kerstochtend denken.

Wat dan weer jammer is aan dit arsenaal is dat DICE het soms niet helemaal eens is met jouw keuzes. Zo zal het voor sommige situaties handiger zijn als je die shotgun gewoon bij die aardige dode soldaat had laten liggen, in plaats van deze om te ruilen voor je roestige sniper. Het zou, naar onze mening, leuker zijn als DICE je in je eigen sop gaar had laten koken en je had laten aanmodderen met de verkeerde wapens als je zelf te stupide zou zijn geweest om deze om te ruilen, maar dat is niet het geval.


Na een korte run and gun spree met een flinke shotgun en een kort stukje CGI werd deze shotgun namelijk op miraculeuze wijze weer onze oude sniper, om even vrolijk vanaf een dak dekking te geven.

Play again?

Zoals we al zeiden bestaat de singleplayer van Battlefield 3 uit een elftal missies. Bij deze missies kan je kiezen uit drie moeilijkheidsgraden, waarbij we de meeste mensen die ooit een Battlefield game hebben aangeraakt gewoon de Hard mode zouden aanraden. Op deze manier is de campaign wel uit te spelen in een kleine acht à negen uur.

Na het uitspelen van deze elf missies zou het wel leuk zijn om nog wat over te hebben om te doen voor die keren dat het internet eruit ligt. Helaas is dat in Battlefield 3 niet het geval en ben je eigenlijk gewoon klaar na de singleplayer één keer gedaan te hebben. Zo zijn er geen collectibles verspreid over de missies en zijn er weinig trophies voor bepaalde handelingen in de missies die je niet op de eerste keer zou halen.

Echte motivatie om de singleplayer nog een keer op te starten is er dus nauwelijks tot niet, al helemaal niet om nog een keer het verhaal door te lopen op eventuele losse einden.

Conclusie

Battlefield 3 is qua gameplay, graphics en sound goed in orde. Helaas komt de boel enorm te kort als het aankomt op het vertellen van een boeiend verhaal, zit de singleplayer vol met freezes en framedrops en zal de ervaring die eigenlijk zou moeten voelen als een gigantisch internationaal conflict, aanvoelen als de zoveelste run and gun campaign. Mocht je dus een lone soldier zijn zouden we Battlefield 3 niet kunnen aanraden. Boeit de singleplayer je niets en ben je toch meer van het online knallen? Dan kan je binnenkort in onze multiplayer review erachter komen of de game wél wat voor jou is.

Pluspunten

 • Indrukwekkende graphics
 • Al even indrukwekkend geluid
 • Breed scala aan wapens
 • Na een uur of acht is het voorbij

Minpunten

 • Saai verhaal zonder shockerende momenten
 • ‘Dramatische’ momenten even boeiend als een potje Mahjong
 • Freezes en framedrops

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

43 reacties

 1.    149 XP
  riinyosa's avatar

  Goed geschreven review. Geeft mij, duidelijk geen Battlefield liefhebber, een uitstekend beeld maar wat een irritante bugs zullen dat zijn.

  Enfin, ik hecht meer waarde aan het eindoordeel van de multiplayer want daar gaat het bij zowel Battlefield 3 als MW3 pas echt om.

 2.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  mee eens, maar soms had ik wel epische momenten:O

 3. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @riinyosa: Klopt SP is eigenlijk niet zo ontzettend belangrijk bij een game als Battlefield 3, kan alvast verklappen dat de MP dan ook een veel hoger cijfer zal krijgen. We vonden het gewoon raar om MP en SP in 1 review te doen bij deze game omdat ze qua kwaliteit gewoon echt uiteen lopen.

 4.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  Een 7 ? … ik zou et wel minimaal een 8 geven. die missie in die figterjet was gwn TE AWESOME voor woorden !

 5.    2217 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @HTC Bwoy !:
  Echt hea.. en de schitterend volle impact gevende momenten dat j met al die tanks door de woestijn rij. Echt awsome en heavy!

 6.    3762 XP
  vinnie1234's avatar

  Vind singleplayer geweldig. Lekker hersenloos schieten, en verhaal boeit me sws niet.
  Dus 8 minimaal voor mij.
  Goede review idd

 7.    3140 XP
  moes's avatar

  ik begin net met 3e missie en ik moet zeggen…..wauw, die graphics, die AI, die kogel impact op de vijand. gewoon net echt allemaal . het speelt soepel. die multiplayer speelt niet zo soepel maar het ziet er zeker goed uit. het komt allemaal wel goed door die patches.

 8.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  Mooie review, maar ik vind de SP wél gewoon echt goed, je moet alleen wel goed Engels kunnen en alle filmpjes tussendoor zien om het verhaal te snappen. In die filmpjes leggen ze namelijk alles uit. 🙂

  Voor mij is de SP een 8.5/10

 9.    329 XP
  arnoud1997's avatar

  WTF een 7,0 wat laag man dit is tochh en je hebt wel binding met personages zoals blackburn die je best vaak speelt en hebbe jullie die grapichs welles gezien ?!?!?

 10.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik vind het w vet verhaallijn,,

 11.    1694 XP
  chronic010's avatar

  Vind dit een onbegrijpelijk cijfer. Heb geen last nog gehad van bugs eigenlijk, en vind het moddervet. Ik speel deze SP 10 x liever dan die van BLOPS of MW2 hoor, maar ja. Het zal wel…..

 12.    193 XP
  jurgenstil's avatar

  even een vraagje tussendoor.
  hebben jullie ook last van controller(input?) lag,
  zowel in de multiplayer als in de singleplayer?
  beta was veel smoother en niet zo sluggish als nu.
  Heb trouwens geen last als ik in SD (567p) settings speel, maar ja dan zijn de graphics natuurlijk bagger

 13.    335 XP
  abrain's avatar

  Ik geef de sp zeker een 8,5 en als je hem op hard speelt heb je zeker een uitdaging.

 14. Anoniem -   
  speler's avatar

  Ik had eerder al eens gezegd dat ik de grafix waardeloos vond, nu zo erg zou ik het niet meer willen noemen omdat ik er al aan gewend ben aan geraakt, maar een ‘pareltje’ vind ik overdreven. Er zijn bij de SP teveel nachtelijke missies en dan zijn de grafix niet goed, bij gewone dagmissies is het veel beter. De fout die ik waarschijnlijk maak, is dat ik het op een monitor speel, op 50 cm afstand, dan zit je er met je neus bovenop en dan zie je echt elke fout. Op tv is het weer een stuk beter. Waar het verhaal over gaat weet ik gewoon niet, die tussenfilmpjes spoel ik altijd door. Maar ik blijf het een medal of honor versie vinden.

 15.    235 XP
  Poulske's avatar

  Naar mijn mening had het verhaal iets beter gekund, maar zeker niet slecht, ook geen last van bugs gehad. Alleen die k*t quick time events mochten ze van mij wel weglaten.

 16. crew Redacteur -    748 XP
  Larssonio's avatar

  Mensen, het blijft allemaal een mening hè! Weer een nette review Marc en ik vind een 7 prima voor de singleplayer.

 17. Anoniem -   
  jimke's avatar

  ja die 7 is niet terecht vind ik de sp vind ik goed veel geweld grfix zijn super mooi van mij krijgt de game een dikke 8.5

 18.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  Heb de singleplayer nog niet gespeeld 😛 Vanavond ofzo maar ff doen.. Maar een 7 lijkt me een te laag cijfer..

 19.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  @moes: de AI is nie zo hoog hoor, soms zie ik vn die mannetjes dekking zoeken achter nix. Makkelijker voor mij want, ik schiet ze gwn dood maar misschien is et gwn een bug.

 20.    844 XP
  thom430's avatar

  Framedrops of bugs?
  Niks van gemerkt.
  Maar al met al is de singleplayer toch niet waar je de game voor koopt.

 21.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Mening? Tja, ik zou nog ff door 2 mensen laten reviewen voor een second opinion.

 22.    283 XP
  Alycan's avatar

  AI is overigens enorm bagger, ze lijken totaal geen idee te hebben dat jij ook bestaat en dat ze daar rekening mee kunnen/moeten houden.

  Verder is de verhaal lijn in BF3 vergeeflijk aangezien we in Battlefield 2 (op de PC ofc.) totaal geen campaign hadden, het is immers een game die zich op online knallen focussed.

 23.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  @jurgenstil: Nee geen last van, miss je tv op game-mode zetten.

 24.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  Die replay waarde is er wel die tankmissie of die jetmissie zou ik echt nog wel over gaan spelen.
  Maarja bij geen een fps speel je tegenwoordig nog de sp opnieuw..

 25.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Ik vond het heeeeel vermakelijk minstens eem 7 en een half/ 8

 26.    321 XP
  Gangstha95's avatar

  4.5 Replay waarde!!!??? Je bent totaal gestoord! Verbaasd mij nieteens als de reviewer amper engels kan en daardoor weinig van het verhaal begrijpt, dan mag je eigenlijk alleen maar NL talige games reviewen als je zo’n debiel bent. Slechte review! Vind dat ze volgende keer maar iemand anders mogen kiezen, de replay waarde van de SP is zeker een 8 aangezien de SP gewoon vet is!

 27.    50 XP
  DextraZ's avatar

  Ondertussen heb ik de singleplayer al uitgespeeld.
  Hij is awesome.

 28.    1611 XP
  BloodlyKill's avatar

  Ik had hem op normal difficulty binnen 5 uurtjes uitgespeele

 29.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @jurgenstil: Heb ik ook last van, ik zie als ik op een knop druk het 0.3 seconden later ofzo pas op het beeld… En ik heb een TV waar geen game mode stand op zit…

 30.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  Gelukkig is de SP alleen maar bijzaak. En is het belangrijkste van de game uiteraard de MP.

  Replay waarde wel wat laag vinden. Een 4.5 betekend in mijn ogen dat je die never nooit meer wilt aanraken?

 31.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  @Gangstha95: zoals hierboven ook al staat, is een review een MENING. je kan best een andere MENING hebben en die MENING normaal geven, maar moet dat dan meteen zoals jij het doet?

 32.    153 XP
  Olli's avatar

  @Wouter1980: Helemaal eens met wat wouter zegt hier..

  Ik ben het ook niet eens met die 7 en het mag best een 8 zijn maar geef wel kritiek met respect en op een normale manier.

 33.    374 XP
  Goliath's avatar

  Goed, ik heb even besloten op (vrijwel) iedereen te reageren, aangezien het erop lijkt dat sommige mensen het cijfer verkeerd interpreteren.

  @mausi-gangsta: Dat moment was inderdaad leuk, voor de eerste paar minuten. Helaas is dit gevoel al snel weg zodra je zelf achter het stuur van de tank kruipt, waarbij het opeens geen zak meer uit maakt of je nu je hele team laat afmaken en gewoon in je eentje op 8 tanks af gaat. Nogmaals, het kan aan mij liggen, maar ik denk dat ze er beter aan hadden gedaan om deze momenten iets korter en vaker hadden moeten laten voorkomen.

  @vinnie1234: Als het verhaal je weinig kan schelen kan ik goed begrijpen dat de singleplayer voor jou geen tijdverspilling is en gewoon een leuke ervaring. Voor mij moet een singleplayer echter een intellectueel plot bevatten om me te kunnen vasthouden, al helemaal als dat plot maar een uurtje of acht duurt.

  @PattyS3: Nogmaals, ik begrijp het verhaal natuurlijk wel. Ik ben alleen van mening dat het geen goed en interessant verhaal is, wat toch wel essentieel is in een singleplayer.

  @arnoud1997: Zoals te zien is in de deelcijfers heb ik de graphics inderdaad gezien en kon ik deze ook behoorlijk waarderen. Deze heb ik dan ook gewoon een 9.0 gegeven, evenals het geluid.

  Wat de binding met personages betreft, misschien hebben anderen dat sneller tegenwoordig. Ik had echter nooit het gevoel dat de dramatische momenten enige impact hadden op mij als speler en dan is dat dus voornamelijk omdat je je niet kan identificeren met het personage, iets wat komt door de frequente afwisseling.

  @chronic010: Indien je geen bugs hebt zou het mogelijk zijn om langs het verhaal heen te kijken, maar de andere game die je noemt vond ik nog geen 5 waard qua verhaal dus wellicht staat het ook niet helemaal goed in verhouding.

  @jurgenstil: Daar heb ik geen last van gehad tot nu toe, op welke momenten komt dit voor?

  @speler: Wij reviewen altijd gewoon op een TV op een gemiddelde afstand, aangezien het representatief moet zijn voor het overgrote deel van de gamers. Ik kan begrijpen dat het op een monitor er niet even goed uit kan zien als je er dan zo bovenop zit, maar dat zal je wel bij meer games hebben.

  @jimke: De GAME krijgt van mij een stuk hoger dan een 7 natuurlijk. Maar zoals je ook hebt kunnen lezen in de review hebben we er expliciet voor gekozen de game APART te reviewen. Dit cijfer is voor de singleplayer ALLEEN en daarom wegen andere factoren gewoon minder zwaar mee.

  @thom430: Ik zit hier echt om de minuut met freezes te kloten, evenals enkele vrienden van mij waarbij ik het gecheckt heb. En, zoals je ziet, zou ik de game ook niet echt aanraden om te kopen voor puur en alleen de singleplayer.

  @Vinyl Vonna: Die second opinion heb ik wel gevraagd, achter de schermen. Het publiceren van twee aparte singleplayer reviews slaat nergens op, maar ik kan je verzekeren dat de review zorgvuldig gemaakt en nagekeken is.

  @xDutchSoldier: Tussen alle games die nu uitkomen, evenals de veel betere multiplayer, zou ik de singleplayer nooit meer vrijwillig aanraken tenzij er een zombie apocalyps uitbrak en ik niet meer naar buiten kon :p

  @HTC Bwoy !: Serieus? Ik heb letterlijk zitten gapen tijdens die missie, ik verveelde me dood om heel eerlijk te zijn. De missie was naar mijn mening ook veel te repetitief om de aandacht bij vast te kunnen houden.

  @Gangstha95:
  “4.5 Replay waarde!!!??? Je bent totaal gestoord! Verbaasd mij nieteens als de reviewer amper engels kan en daardoor weinig van het verhaal begrijpt, dan mag je eigenlijk alleen maar NL talige games reviewen als je zo’n debiel bent. Slechte review! Vind dat ze volgende keer maar iemand anders mogen kiezen, de replay waarde van de SP is zeker een 8 aangezien de SP gewoon vet is!”

  Juist ja, deze ‘debiel’ zit momenteel in 6VWO en staat al jaren een 8.5, 9 of hoger voor Engels en is er dan ook compleet vloeiend in. Ik had geen problemen met het begrijpen van het verhaal, het is alleen in mijn ogen geen goed verhaal.

  Ik heb alvorens de review te schrijven mijn mening doorgespeeld aan diverse andere redactieleden die het stuk voor stuk met mij eens waren dat de singleplayer ernstig tekort komt. De game in z’n geheel is niet slecht, maar er is dus een reden dat we het ook apart reviewen.

  @MightyMostert: Klopt, ik wil het nooit meer aanraken en was het ook niet van plan :p

  En tot slot @iedereen die gereageerd heeft en/of nog gaat reageren, wil ik nog even benadrukken dat de 7.0 helemaal niet betekend dat de game slecht is. Naar mijn mening en die van diverse redactieleden komt de SINGLEPLAYER gewoon tekort en met deze review willen we dat dan ook duidelijk maken.

  De game in z’n geheel, bestaande uit de singleplayer, co-op en de multiplayer, zou ik iedereen aanraden en ik ben dan ook van plan de game nog tot ver in 2012 te gaan spelen.

  Mochten er nu nog vragen bestaan over hoe ik nu tot dit cijfer ben gekomen, voel je vrij om me een bericht te sturen.

 34.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  ik vind de single player ook bagger

 35.    267 XP
  Emile's avatar

  Ik ben het er helemaal mee eens!

 36.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @Goliath: + 10, alles goed beantwoord. 😉

 37.    844 XP
  thom430's avatar

  @Goliath: Toch apart die freezes, ik heb werkelijk niks gemerkt.
  Is het de retailversie met patch 1.01?(Die speel ik namelijk.)

 38.    374 XP
  Goliath's avatar

  @thom430: Yup, gewone retail versie en de boel is up to date, maar als ik zo even rondvraag heeft de een er wel last van en de ander niet.. wellicht ligt het aan het type PS3 ofzo.

 39.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  Ik heb nog maar een klein stukje SP gespeeld. Vind de review erg goed, ik heb het spel echt voor de MP maar sluit niet uit dat ik m single ook nog uit speel (als server of PSN eruit ligt ofzo ;)). Bedankt.

 40.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  En ik had ook last van de freeze’s op savepoints.

 41.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Goliath: Dat is een lange reactie. XD

  Ik, wie eigenlijk nooit een game om de Singleplayer speelt, vind de singleplayer opzich wel mooi gemaakt enzo, en ik vermaak me er zeker in. Maar het kon beter idd.

 42.    3140 XP
  moes's avatar

  @HTC Bwoy !:

  neeh je hebt gelijk. die AI is indd wel kut maar omdat ze allemaal alleen op jou schieten, maakt het zo moeilijk en dat vond ik wel uitdagend en leuk. Die impact van die kogels op je vijanden is wel vet gedaan btw. Het verhaal was wel duidelijk en ik vind die engels helemaal niet moeilijk. Gelukkig zit er ook een beetje hier en daar humor in. Ik moet zeggen, ik ben meer onder de indruk van de graphics dan van het verhaal.

 43.    130 XP
  michael's avatar

  Mahjong (het originele, niet de memory-domme versie) is anders een zeer boeiend en ingewikkeld spel.

Pro-Russische rebellen gebruiken Battlefield 3 om nep video te maken die Amerika moet beschadigen
Zondag Budgetdag – Games – 16 Februari
DICE is niet van plan om Battlefield 3 als remake op next-gen consoles uit te brengen
Bekijk hier een prachtige Battlefield 3 montage