De kans is zeer groot dat zodra je je PlayStation 3 aanzet en inlogt op het PSN, dat bijna al je vrienden op dat moment Battlefield 3 aan het spelen zijn. Dit is ook niet zo gek, want de game is gigantisch gehyped en de verkoopcijfers zullen er ook zeer zeker niet om liegen.

Zelfs na zo’n grote hype, is een game natuurlijk niet perfect. Dit hebben we uiteraard al kunnen lezen in onze singleplayer review, maar bij een game als Battlefield 3 draait het natuurlijk om de multiplayer. Deze kampt op het moment nog met enkele ongebalanceerde wapens, squad problemen en nog wel enkele andere punten. Binnenkort zullen we dan ook een patch krijgen waarin DICE deze problemen probeert de verhelpen.

Zo zal de UMP weer wat extra kracht krijgen, aangezien deze te zwak is volgens velen. Ze zullen ook de pistols en de jets onder handen nemen om zo de game weer te balancen en uiteraard willen ze de connecties van de squads en teams optimaliseren. Wanneer deze patch te downloaden is, is niet bekend gemaakt.